seks daten sinlgevakantie

Pas op voor soa’s in Frankrijk deze zomer

Ga je op vakantie naar Frankrijk? Vergeet dan geen condooms mee te nemen. Uit nieuw onderzoek blijkt dat het aantal besmettingen met seksueel overdraagbare aandoeningen (soa) is verdrievoudigd in de afgelopen vier jaar.

Het aantal diagnoses van infecties chlamydia en gonorroe is verdrievoudigd in vergelijking met 2012. Het gaat vooral om besmettingen in de regio Parijs en de Provence. Beide regio’s zijn populair onder Nederlandse vakantiegangers. De chlamydia- en gonorroebacterie zorgen voor besmetting van de plasbuis, de anus, de keel of de baarmoedermond en worden overgedragen door seks.

Voorlichtingscampagne

De Franse overheid is een voorlichtingscampagne begonnen met de wervende slogan ‘Een condoom kan je leven redden’. Die is vooral gericht op jongeren en vindt plaats via Youtube, Facebook en andere sociale media. Uit eerder onderzoek blijkt dat het condoomgebruik onder Franse jongeren laag is. 48 procent van de studenten en 20 procent van de middelbare scholieren geven toe niet altijd een condoom te gebruiken.

Hoofd erbij houden

Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken adviseert vakantiegangers zich goed voor te bereiden als ze op reis gaan. “En als je op je bestemming bent: houd je hoofd erbij. Lees vooral goed de reisadviezen, zoals de GGD die opstelt”, zegt het ministerie tegen het AD. De GGD zegt zich zorgen te maken over de ontwikkeling en is blij met de Franse campagne. Er is een speciale site voor seks op reis met tips en adviezen.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!