seks daten sinlgevakantie

Pas op voor soa’s in Frankrijk deze zomer

Ga je op vakantie naar Frankrijk? Vergeet dan geen condooms mee te nemen. Uit nieuw onderzoek blijkt dat het aantal besmettingen met seksueel overdraagbare aandoeningen (soa) is verdrievoudigd in de afgelopen vier jaar.

Het aantal diagnoses van infecties chlamydia en gonorroe is verdrievoudigd in vergelijking met 2012. Het gaat vooral om besmettingen in de regio Parijs en de Provence. Beide regio’s zijn populair onder Nederlandse vakantiegangers. De chlamydia- en gonorroebacterie zorgen voor besmetting van de plasbuis, de anus, de keel of de baarmoedermond en worden overgedragen door seks.

Voorlichtingscampagne

De Franse overheid is een voorlichtingscampagne begonnen met de wervende slogan ‘Een condoom kan je leven redden’. Die is vooral gericht op jongeren en vindt plaats via Youtube, Facebook en andere sociale media. Uit eerder onderzoek blijkt dat het condoomgebruik onder Franse jongeren laag is. 48 procent van de studenten en 20 procent van de middelbare scholieren geven toe niet altijd een condoom te gebruiken.

Hoofd erbij houden

Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken adviseert vakantiegangers zich goed voor te bereiden als ze op reis gaan. “En als je op je bestemming bent: houd je hoofd erbij. Lees vooral goed de reisadviezen, zoals de GGD die opstelt”, zegt het ministerie tegen het AD. De GGD zegt zich zorgen te maken over de ontwikkeling en is blij met de Franse campagne. Er is een speciale site voor seks op reis met tips en adviezen.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

man inpakken vakantie
By Margret ·
27 juli 2021

Reizende man mag meer onderbroeken inpakken

Dat vrouwen teveel kleren meenemen op vakantie en te veel ballast, dat is ondertussen wel bekend. Dat mannen foute kleding meenemen dat lezen we ook met regelmaat. Maar dat mannen te weinig onderbroeken inpakken, dat vind ik toch een openbaring.
vakantie maakt gelukkiger
By Monique ·
28 augustus 2021

Waarom reizen je gelukkig maakt?

Stiekem wisten we natuurlijk al lang dat vakantie goed voor ons is, maar nu is er zelfs wetenschappelijk bewijs voor. Die volgende vakantie kan je dus met een gerust hart boeken, kijk maar!
Zwarte zaterdag
By Margret ·
6 augustus 2021

Met stress op vakantie

Uit onderzoek blijkt dat 3 van de 4 mensen met stress aan hun vakantie beginnen.
ziek op vakantie
By Margret ·
5 september 2021

Altijd ziek op vakantie: 5 oorzaken en oplossingen

Het hele jaar door heb je zelden of nooit ergens last van en zodra je vakantie aanbreekt heb je last van een verkoudheid, een hevige migraineaanval of nog erger. Je bent ziek. Klinkt dat bekend in je oren?
tips fotos vakantie
By Margret ·
1 oktober 2021

Speel met de zon voor de leukste zomerfoto’s

Ongelukkige schaduwen, fletse kleuren, donkere vlakken of juist te veel licht… Het kan soms nog behoorlijk lastig zijn om op zonnige dagen te fotograferen. En dat terwijl je juist in de zomer ontzettend leuke foto’s kunt maken.
koffie colombia
By Monique ·
2 oktober 2021

Goedkoopste kopje koffie drink je in Colombia

Waar je ook op vakantie bent op onze aardbol, overal kan je wel een kopje koffie bestellen. Maar waar betaal je nou het minst? Uit de Club Sandwich Index van Hotels.com blijkt dat het goedkoopste kopje koffie geserveerd wordt in Bogotá, Colombia, waar gasten slechts € 1,38 betalen .

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!