Penentrante lichaamsgeur grootste ergernis in vliegtuig

De grootse ergenis voor passagiers aan boord van een vliegtuig blijkt een medereiziger met een indringende penetrante lichaamsgeur die pal naast je komt zitten, zo blijkt uit Amerikaans onderzoek.

De Franse filosoof Jean Paul Sartre zei het reeds: de hel zijn de anderen (L’enfer, c’est les autres). Maar misschien moet dat na het jongste onderzoek naar de grootste ergenissen tijdens een vliegreis wel worden gewijzigd in: de hel zijn de andere passagiers aan boord.

Een onderzoek onder 3000 Amerikaanse luchtreizigers uitgevoerd door het marketing bureau DDB Worldwide Communications Group Inc toont namelijk aan dat heel veel mensen zich behoorlijk zitten te ergeren aan hun medereizigers tijdens een vlucht. Zodanig zelfs dat je je hardop kunt afvragen of vliegen eigenlijk überhaubt nog wel leuk is.

De absolute nummer één qua ergenissen aan boord is dus een medepassagier of passagiere met een sterke lijflucht pal naast je. Maar ook jengelende kinderen of babies die maar niet ophouden met krijsen scoren hoog.

De resultaten van het onderzoek:

• 63 procent van de respondenten baalt stevig wanneer iemand met een penetrante lijflucht naast hen plaats neemt.
• voor 23 procent van de reizigers is de lol eraf als ze vlakbij een krijsende baby zitten.
• 8 procent van de mensen ergert zich aan een vervelend persoon die maar ongeremd doorgaat met kletsen.
• 6 procent wil niet graag naast een dik persoon met ernstige obesitas zitten.

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

fiets niet te stelen
By Monique ·
8 september 2021

De fiets die echt niet te stelen is

Ben je dol op fietsen, ook wanneer je op vakantie bent maar neem je hem liever niet mee omdat je bang bent dat hij wordt gestolen? Dan is deze uitvinding je op het lijf geschreven: de fiets die écht niet te stelen is!
tips fotos vakantie
By Margret ·
1 oktober 2021

Speel met de zon voor de leukste zomerfoto’s

Ongelukkige schaduwen, fletse kleuren, donkere vlakken of juist te veel licht… Het kan soms nog behoorlijk lastig zijn om op zonnige dagen te fotograferen. En dat terwijl je juist in de zomer ontzettend leuke foto’s kunt maken.
luxe hotels met kinderen
By Margret ·
23 juli 2021

Kamperen zorgt voor fijne vakantie herinneringen

Het zijn bij jou ook vast de simpele kampeervakanties met je ouders waaraan je met plezier terugdenkt. Voor kinderen hoef je namelijk geen dure en luxe reisjes te regelen naar een ver oord, om je kinderen fijne herinneringen aan vakanties te bezorgen.
vakantiefoto
By Margret ·
30 augustus 2021

Zonder foto's is een vakantie niet compleet voor Nederlanders

Twee derde van de Nederlanders kan niet zonder foto’s als aandenken aan de vakantie en vindt het belangrijk om vakantiefoto's te maken. Foto's houden het gevoel aan die vakantie levend.
aantrekkelijk op vakantie
By Monique ·
3 september 2021

Single emigreert voor vakantieliefde

Maar liefst 70 procent van alle singles zou naar het buitenland emigreren voor een vakantieliefde die wel eens de ware zou kunnen zijn. Dit blijkt uit een onderzoek van online reismagazine Single2Travel dat 350 singles ondervroeg over vakantieliefdes.
tips reisgenoot vinden
By Monique ·
13 september 2021

Tips voor singles op zoek naar een reisgenoot

Ben je single en zoek je een gezellig reismaatje voor die mooie rondreis of speciale vakantie? Dat lijkt eenvoudig maar helaas ontstaan er nog al eens ruzies tijdens zo’n vakantie. Een goede voorbereiding is het halve werk.

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!