Penentrante lichaamsgeur grootste ergernis in vliegtuig

De grootse ergenis voor passagiers aan boord van een vliegtuig blijkt een medereiziger met een indringende penetrante lichaamsgeur die pal naast je komt zitten, zo blijkt uit Amerikaans onderzoek.

De Franse filosoof Jean Paul Sartre zei het reeds: de hel zijn de anderen (L’enfer, c’est les autres). Maar misschien moet dat na het jongste onderzoek naar de grootste ergenissen tijdens een vliegreis wel worden gewijzigd in: de hel zijn de andere passagiers aan boord.

Een onderzoek onder 3000 Amerikaanse luchtreizigers uitgevoerd door het marketing bureau DDB Worldwide Communications Group Inc toont namelijk aan dat heel veel mensen zich behoorlijk zitten te ergeren aan hun medereizigers tijdens een vlucht. Zodanig zelfs dat je je hardop kunt afvragen of vliegen eigenlijk überhaubt nog wel leuk is.

De absolute nummer één qua ergenissen aan boord is dus een medepassagier of passagiere met een sterke lijflucht pal naast je. Maar ook jengelende kinderen of babies die maar niet ophouden met krijsen scoren hoog.

De resultaten van het onderzoek:

• 63 procent van de respondenten baalt stevig wanneer iemand met een penetrante lijflucht naast hen plaats neemt.
• voor 23 procent van de reizigers is de lol eraf als ze vlakbij een krijsende baby zitten.
• 8 procent van de mensen ergert zich aan een vervelend persoon die maar ongeremd doorgaat met kletsen.
• 6 procent wil niet graag naast een dik persoon met ernstige obesitas zitten.

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

3 tips voor je singlereis
By Scott ·
25 januari 2023

3 tips voor je singlereis

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!