inca's peru machu picchu

Peru: ongerepte jungle, watervallen en besneeuwde bergtoppen

Het noorden van Peru leent zich uitstekend voor het maken van wandelingen door heel afwisselende landschappen. Vanuit onze mooie lodge midden in de Amazone wandelen we naar de Pucayaquillo waterval en gaan we op zoek naar pijlgifkikkers, orchideeën en kolibries. In het nevelwoud van Chachapoyas maken we een wandeling naar de Gocta waterval, met een hoogte van 771 meter één van de hoogste watervallen ter wereld. In het Nationaal Park Huascarán wandelen we langs de oevers van het azuurblauwe Laguna Parón tussen de hoogste bergtoppen van Peru. Ga je mee op reis?

Verloren steden, graftombes en mummies

In het noorden van Peru leefden lang voor de Inca’s vele hoogstaande beschavingen. De Chachapoya’s bouwden Kuélap, een enorme en spectaculair op een hoge bergtop gelegen vestigingsstad, en begroeven hun mummies in imposante sarcofagen hoog in de rotsen in de omgeving. De Moches maakten prachtig roodbruin aardewerk met afbeeldingen van dagelijkse voorstellingen en begroeven hun leiders in enorme graftombes met talloze gouden, zilveren en halfedelstenen sieraden. De vondst van de graftombe van de “Señor van Sipán”, de rijkste graftombe van het westelijk halfrond, wordt gezien als de belangrijkste grafvondst ná die van Toetanchamon. De Chimú’s bouwden de grootste stad van het continent, Chan Chan. De adobe stad bestond uit maar negen verschillende ommuurde “paleizen”, waarvan de muren waren versierd met reliëfs van geometrische figuren en voorstellingen van vissen, vogels en dieren. De archeologische zones van Chan Chan, Chavín de Huantár en Caral-Supe zijn Unesco Werelderfgoed monument.

Koloniale steden en dorpjes

In de prachtige koloniale steden Cajamarca en Trujillo kun je heerlijk rondslenteren over de sfeervolle pleinen en straten. ‘s Avonds kun je hier lekker eten in één van de vele gezellige restaurantjes. Het authentieke bergdorpje Caraz heeft een grote overdekte markt, waar de inheemse bevolking uit de omliggende dorpen naartoe komt om inkopen te doen. Hier zie je heel wat hoge sombrero’s en kleurrijke kleding. In Lima kun je op de Plaza de Armas het wisselen van de wacht bijwonen bij het Presidentieel Paleis, of lekker uitwaaien aan de boulevard van de moderne, chique wijk Miraflores. Meer info en boeken kan hier!

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!