Playa del inglés

Playa del (s)Inglés

Ben je op zoek naar een locatie om met een gezin naar toe te gaan om cultuur te gaan beleven? Dan moet je niet naar Playa del Inglés gaan. Op een Spaanse site over de Canarische Eilanden vond ik een eerlijk tekst over deze badplaats. Het lied Vamos a la Playa, kan hier geboren zijn.

Playa del Inglés

Overdag voorziet Playa del Inglés (het Engelse strand) je van zand en strand en ‘s avonds van pubs en clubs in overvloed. Als grootste vakantiecomplex van Spanje is Playa del Inglés een gezellige badplaats met grote hotels, winkelcentra en fastfoodrestaurants.  De plaats heeft geen oorspronkelijke bebouwing, maar is gesticht in 1960 op wat toen een grote, dorre vlakte was met het oog op toeristen. Het is nu een toeristische trekpleister en bekend in heel Europa.

Enorme winkelcentra

Tussen de Indische markten, met allerlei artikelen van kleding tot radio’s, strijden oneindig veel restaurants om jouw aandacht met internationale gerechten, traditionele ontbijten uit veel verschillende landen en wat je maar kunt bedenken. Playa del Inglés is ook de plek waar u enorme winkelcentra vindt, waarvan de grootste het Yumbo Centrum (in de Avenida de España – naast de VVV) en de Kasbah (aan het Plaza del Teide) zijn, met allerlei boetiekjes en winkels. Prijzen zijn niet echt aantrekkelijk, het zijn geen outlet stores.

Niet de plek voor cultuur

Als je op zoek bent naar monumenten of andere culturele bezienswaardigheden, dan is dit niet de juiste plek voor jou. Je kunt je dagen doorbrengen op het strand of winkelend in de stad, maar zodra de nacht invalt, verandert de omgeving totaal. De gezellige familiesfeer maakt plaats voor disco’s en nachtclubs en er wordt gedanst tot in de vroege uurtjes. Er zijn veel verschillende feestgelegenheden, waaronder tal van Engelse, Duitse, Nederlandse en Scandinavische restaurants en bars.

Spiritueel

Voor uw spirituele behoeften gaat u naar Templo Ecuménico de San Salvador, een kerk waar oecumenische diensten worden gehouden in drie verschillende talen.

Wandelen

Wanneer je genoeg hebt van het zonnebaden op het strand, kun je lekker gaan wandelen over de gezellige voetgangersboulevard, de Paseo Costa Canaria, die wordt uitgelijnd door tropische bloemen en luxueuze villa’s. Het loopt langs het strand en het verbindt het Playa de las Burras in het oosten met de voet van de zandduinen van Maspalomas.

(S)Inglés

Dus voor de vakantieganger die houdt van een strandvakantie is het een topbestemming, want Playa del Inglés heeft prachtige zandstranden. Ook voor homoseksuelen en naturisten heeft de plaats een aantal mogelijkheden. Ik heb zelf bedacht dat singles die van zonnen houden, graag dansen en graag nieuwe mensen willen ontmoeten in een ongedwongen omgeving hier volledig los kunnen gaan. Deze langgerekte kuststreek biedt alles wat een toerist zich wenst: nachtclubs, winkelcentra, supermarkten, hotels, appartementen en sportcentra. Speciaal voor singles een site die deze singlereizen verzorgt.

Francien

Sinds 2012 actief voor Singlessite en Single2Travel | Fotograaf met een studio aan huis | Zoekt en bedenkt graag overheerlijke recepten voor singles | Doet graag leuke dingen met haar twee kinderen

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

3 tips voor je singlereis
By Scott ·
25 januari 2023

3 tips voor je singlereis

Single vakantie naar Toscane? 4 tips
By Scott ·
3 februari 2023

Single vakantie naar Toscane? 4 tips

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!