Londen vakantie

Pokémon Go is boost voor reizen onder millennials

Meer dan helft van de millennials is bereid om te reizen voor het populaire spel Pokémon Go zo blijkt uit onderzoek. Het onderzoek, gehouden onder 3.000 reizigers tussen 18 en 30 jaar oud van over de hele wereld, laat ziet dat 85% van hen van plan is op reis Pokémon Go te spelen. Bijna 60% geeft aan op reis vaker Pokémon Go te spelen dan in het dagelijkse leven.

Bestemming Pokémon

De Pokégekte beïnvloedt het reisgedrag van millennials. De helft van de ondervraagden kiest een nieuwe bestemming uit op het feit dat er veel Pokéstops zijn. Ook de aanwezigheid van Pokémon is voor de helft van de gamers een reden om een nieuwe of andere reisbestemming te kiezen, simpelweg to catch ‘em all.

Millennials staan bekend om hun interesse in technologie en vinden in een hotel gratis Wi-Fi om Pokémon Go te spelen (53%) belangrijker dan een gratis ontbijt (41%). Hotels dichtbij hotspots blijken populair, daar 40% van de gamers aangeeft dit een belangrijke factor is bij het boeken van een hotel. Ook wordt er meer tijd doorgebracht in de Pokégyms (42%) dan de echte hotelgyms (18%).

Zoektocht als reisactiviteit

Reizigers spenderen gemiddeld vier uur per dag om Pokémon te vangen. Één op de tien gamers geeft zelfs aan dat ze meer dan 8 uur per dag bezig zijn met het gooien van Pokéballs. Toch draagt het spel ook inhoudelijk bij aan de reis van de millennials. Tijdens de zoektocht naar Pokémon zeggen gamers namelijk meer te ontdekken (36%) en meer te leren over hun bestemming (37%). Daarbij komt dat de stappenteller na dagje Pokémon Go spelen op 4 kilometer staat.

Als millennials wordt gevraagd naar de activiteiten, die ze graag ondernemen tijdens hun reis, bekent 45% de bestemming rond te reizen op zoek naar Pokémon. Dat is ongeveer evenveel als het maken van een romantische strandwandeling (45%) of zonnen op het strand (48%).

Pokéstop hotspots

Gamers denken dat topsteden als New York (64%), Tokio (50%), Los Angeles (38%), Londen (34%) en Sydney (29%) de meeste Pokéstops hebben. In deze steden is de kans om te struikelen over een loslopende Pikachu het grootst in het park (65%), bij een bekend herkenningspunt (56%) of in een winkelcentrum (34%).

Plaatsen waar gamers veel Pokémon verwachten zijn:

Central Park, New York (39%)

Big Ben, Londen (38%)

Times Square, New York (32%)

Tokyo Tower, Tokio (29%)

Vrijheidsbeeld, New York (29%)

Bron: Hotels.com™

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

italie reizen culinair
By Monique ·
17 augustus 2021

Voordelig souvenirs kopen op vakantie doe je zo!

Eenmaal aangekomen op je vakantiebestemming kom je doorgaans een flink aanbod souvenirs tegen die de moeite waard zijn om mee naar huis te nemen. Op een markt, aan het strand of op straat, het loont in vele landen de moeite om niet de volle mep te betalen en dus is het afdingen geblazen. Maar hoe doe je dat?
aantrekkelijk op vakantie
By Monique ·
3 september 2021

Single emigreert voor vakantieliefde

Maar liefst 70 procent van alle singles zou naar het buitenland emigreren voor een vakantieliefde die wel eens de ware zou kunnen zijn. Dit blijkt uit een onderzoek van online reismagazine Single2Travel dat 350 singles ondervroeg over vakantieliefdes.
Zwarte zaterdag
By Margret ·
6 augustus 2021

Met stress op vakantie

Uit onderzoek blijkt dat 3 van de 4 mensen met stress aan hun vakantie beginnen.
man inpakken vakantie
By Margret ·
27 juli 2021

Reizende man mag meer onderbroeken inpakken

Dat vrouwen teveel kleren meenemen op vakantie en te veel ballast, dat is ondertussen wel bekend. Dat mannen foute kleding meenemen dat lezen we ook met regelmaat. Maar dat mannen te weinig onderbroeken inpakken, dat vind ik toch een openbaring.
luxe hotels met kinderen
By Margret ·
23 juli 2021

Kamperen zorgt voor fijne vakantie herinneringen

Het zijn bij jou ook vast de simpele kampeervakanties met je ouders waaraan je met plezier terugdenkt. Voor kinderen hoef je namelijk geen dure en luxe reisjes te regelen naar een ver oord, om je kinderen fijne herinneringen aan vakanties te bezorgen.
By Margret ·
10 augustus 2021

Doe nog maar een rondje

Een nieuwe site genaamd Fietsrondjes.nl is een hulpmiddel om nieuwe rondjes te gaan ontdekken. Misschien iets om samen te ondernemen met je nieuwe date?

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!