Praag vakantie

Praag beste bestemming in december

Praag is de beste bestemming om in december een bezoekje te brengen. De hoofdstad van Tsjechië wordt gevolgd door Parijs, Berlijn en Oberhausen. Dit blijkt uit duizenden reviews op de website van Reisgraag.nl. 

Hoge cijfers voor Praag

Het hele jaar door is Praag een bestemming die hoge cijfers krijgt van de mensen die er op vakantie zijn geweest. Gemiddeld is dat een 8,3, maar de vakantiegangers die er in december zijn geweest waarderen de stad net even iets beter met een 8,5 voor de algemene indruk. Opvallend is dat Praag juist in deze laatste maand van het jaar enorm goed scoort op cultuur (9,0) en bezienswaardigheden (9,0). Ook voor uitgaan (8,2), restaurants (8,8), ligging (8,4) en gastvrijheid (7,7) worden hoge cijfers gegeven.

Kerstmarkt

Een van de reizigers zegt er het volgende over op Reisgraag.nl: “Wij waren er met de kerstdagen. Alles was dus versierd. Een gezellige kerstmarkt met allerlei lekkernijen en mooie spulletjes. We hebben hele mooie bezienswaardigheden gezien zoals de wisseling van de wacht bij de Praagse Burcht en het astronomische uurwerk. Het is te veel om op te noemen. Het beste is om het in levende lijve te zien.”

Top 5 beste bestemmingen in december

Vooral Europese hoofdsteden worden in december goed gewaardeerd. De Gouden Stad wordt gevolgd door Londen (8,4), Parijs (8,3) en Berlijn (7,9). De nummer 5 is de Duitse stad Oberhausen (7,7). Bijna allemaal steden die op niet al te grote afstand liggen van Nederland en bekend staan om de mooie versieringen en kerstsfeer in december.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

vakantie relatie seks
By Monique ·
9 november 2021

Passie, liefde en seks op reis

Als single verliefd worden, de vlinders in je buik voelen op vakantie, heerlijk! En wat let je ook? Je bent ten slotte een vrij en blij en hoeft aan niemand verantwoording af te leggen. Menig single raakt dan ook wel eens tot over zijn oren verliefd op reis.
10 mooiste kerstbomen
By Monique ·
10 december 2021

Zo haal je de kerstverlichting uit de knoop

Dikke kans dat je een dezer dagen die doos met kerstspullen van de zolder of vliering haalt en vol goede moed begint aan het optuigen van je knisperende kerstboom. Totdat je die wirwar aan lampjes ziet... De gruwel van iedereen!
Londen vakantie
By Monique ·
24 december 2021

Londen populairste bestemming met oud & nieuw

Vier jij dit jaar oud & nieuw in het buitenland? Dan is de kans groot dat je in Londen zit want deze stad staat met stip op nummer 1 als bestemming om de jaarwisseling te vieren.
koffer inpakken verrassingsreis
By - ·
10 december 2021

Weekendje weg: wat neem je mee?

alleen reizen niet doen
By Monique ·
19 november 2021

Alleen op reis: 7 redenen om het niet te doen

Heb je plannen om een verre reis te gaan maken in je eentje? Een paar weken, maanden of misschien reis je in je wildste fantasieën wel heel de wereld rond in een jaar tijd. Hartstikke tof! Niks mis met plannen maken en alleen reizen, mits je er het juiste type voor bent.
inpak tips backpack
By Monique ·
26 november 2021

Backpacken op avontuur: 11 inpak tips

Ben jij klaar voor je eerste avontuur? Ga je een verre reis naar een bijzondere bestemming maken? Dan is een goed ingepakte rugzak een must. Met tips van ervaren reizigers hebben we dan ook een handig lijstje voor je samengesteld.

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!