Praag nieuwe bestemming van EasyJet

Puur. Prachtig. Praag. Het is één groot openluchtmuseum vol torentjes, smalle steegjes en pleinen. easyJet vliegt sinds kort met een dagelijkse vlucht tussen Amsterdam naar de Tsjechische hoofdstad. In Praag vliegt de nostalgie je om de oren, maar er is ook een hip en modern uitgaansleven. Cultuur, shopping, bars, restaurants – Praag heeft het allemaal. Voor je het weet ben je betoverd door deze charmante stad die wel de mooiste ter wereld wordt genoemd. En niet voor niets: Praag is een plaatje.

1 rivier, 9 heuvels, 500 torentjes

Praag ziet eruit als een sprookje. Een modern gebouw is er bijna niet te vinden, wat je wel ziet zijn imposante bruggen, kasteelmuren en huizen met schattige torentjes. De stad is gebouwd op negen heuvels, waarvandaan je het doolhof van smalle steegjes en pleinen goed kunt bekijken. De rivier de Moldau slingert zich in grote bochten door de stad, heerlijk om op een lome zondagmiddag langs te slenteren. Andere wandelaanraders zijn het Gouden Straatje vol kleurrijke huisjes en het grote plein in het hartje van de stad. Maar eigenlijk maakt het niet uit waar je loopt, overal in Praag is het even mooi en authentiek.

Nachtleven met allure

Als je voor het eerst in Praag rondstapt is het vanwege alle historie misschien moeilijk te geloven, maar de stad doet qua nachtleven niet onder voor de hipste Europese bestemmingen. Trendy restaurants en bars worden afgewisseld door moderne clubs en theaters. Groot voordeel is dat de prijzen lekker laag liggen, waardoor ook de beste locaties voor Nederlandse begrippen zeer betaalbaar zijn. Begin de avond met pul lokale pilsener terwijl de zon achter de Karelsbrug zakt, probeer dan één van de toprestaurants en duik daarna het uitgaansleven in. Binnen de kortste keren waan je je eerder in New York of Parijs, dan in Praag.   

Met easyJet naar Praag

easyJet vliegt dagelijks van Amsterdam Schiphol naar Praag. De vlucht is te boeken vanaf  € 34,99 – dit is de minimum prijs voor een enkele reis inclusief alle belastingen en toeslagen. easyJet berekent geen brandstoftoeslag. Zie voor meer informatie en boekingen www.easyJet.com.

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

3 tips voor je singlereis
By Scott ·
25 januari 2023

3 tips voor je singlereis

Single vakantie naar Toscane? 4 tips
By Scott ·
3 februari 2023

Single vakantie naar Toscane? 4 tips

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!