kerstmarkten italie

Prachtige kerstmarkten in Italië

Denk je aan kerstmarkten dan denk je Duitsland. Of België, of misschien zelfs wel aan ons eigen Maastricht. Maar wist je dat ook Italië hele mooie kerstmarkten heeft? Mocht je plannen hebben om Bella Italia te gaan bezoeken in de decembermaand, dan kan je mooi wat kerstsfeer en cultuur opsnuiven!

Kerstmarkten steden Italië

Om je een idee te geven welke Italiaanse steden je zoal kunt bezoeken om als helemaal in de kerststemming te komen hebben we een selectie van 5 steden voor je geselecteerd!

1. Venetië

Van begin december tot en met kerstavond vind je kleurige kerstmarkten in Venetië. Ze trekken elk jaar niet alleen veel inwoners van Venetië zelf maar ook toeristen aan. Op Piazza Santo Stefano vindt tot aan la Vigilia di Natale, kerstavond, de manifestatie Natale in Laguna plaats. Je kunt hier assaporare, genieten, van de heerlijke lokale gastronomie en luisteren naar gezellige muziek. Op de mercato dell’Associazione Artigiani kun je je in houten blokhutten vergapen aan handgemaakte, kwalitatief hoogwaardige producten, waaronder keramiek, Venetiaanse maskers en geblazen glas uit Murano. Kortom: originele cadeautjes voor onder de kerstboom. Ook in de rest van het gewest Veneto vinden veel kerstmarkten plaats.

2. Rome

Vanaf begin december begint op Piazza Navona, een van de meest bijzondere plekken in het historisch centrum, de eerste kerstmarkt in Rome . Tussen de antieke gebouwen en de mooie Bernini fontein vind je vele kraampjes met allerlei kerstartikelen, souvenirs, snoepgoed, kerstverlichting en nog veel meer. Door de vele straatmuzikanten die gezellige kerstnummers spelen, waan je je helemaal in de kerstsferen. Ook in Via dei Coronari en Via dell’Orse en in Sant’Eustachio klinkt er kerstmuziek die te horen wordt gebracht door o.a. gospelkoren en mandoline spelers. Een extra reden om deze kerstmarkt te bezoeken is de legende die gaat dat je het aankomende jaar geluk hebt als je de kerstdecoratie op Piazza Navona koopt!

Een andere karakteristieke kerstmarkt in Rome vind je op Piazza Re di Roma. Ook hier kun je vanaf begin december je kerstaankopen doen. Verder zijn er verspreid door de stad meer dan 150 exposities te zien. Bij de exposities vind je ook weer kerststalletjes, vaak met originele cadeausuggesties, mode, prodotti tipici, typische streekproducten, die je ook kunt proeven.

3. Milaan

Vanaf begin december vindt de kerstmarkt plaats in Piazza Argentina. Elk jaar breidt de kerstmarkt zich uit en heeft zo al een heuse naam verworven. Ook in tal van andere wijken van Milano zijn de vrolijke en gezellige kerstkraampjes te vinden, zoals bij de Corso Europa, San Babila, en in Largo Corsia dei Servi en natuurlijk de mercatino degli artigiani in de wijk Brera. Je kunt niet alleen in de Corso Vittorio Emanuele gaan shoppen, maar ook in vele straten in de buurt. De Via Marina zal voor verkeer afgesloten zijn, zodat je er ongestoord je slag kunt slaan. Ook de wijk, die van de Via Madonnina tot aan de Via Brera e Fioro Chiari loopt, wordt omgetoverd tot een klein Montmartre.
Rondom het Castello Sforzesco vind je, tussen 7 december, de dag van Sant’Ambrogio, tot aan de eerstvolgende zondag, maar liefst 400 exposanten van de Fiera degli Oh Bej! Oh Bej!. Je vindt er kwalitatief goede spullen van artigianato, ambachtelijke producten, antiek en zoetigheden, uitgestald in witte kerstkraampjes. De uitgestalde spulletjes zijn di tutte le tasche, voor elke beurs wat.

4. Bolzano

De kerstmarkt op de Piazza Walter toont de karakteristiekecasette in legno, blokhutjes, van de Christkindlmarkt. Ongeveer honderd exposanten tonen hun addobbi,decoraties, van hout, glas en keramiek. Je kunt hier inspiratie opdoen voor leuke cadeau-ideeën. Ook de gastronomische specialiteiten met gustosissimi dolci natalizi, heerlijke kerstzoetigheden zoals de celebre, beroemde, ‘Zelten’ uit Bolzano mag je niet missen. Het weekendprogramma is vol met animatie op het plein en in de omliggende kerken. Musiche tradizionali, traditionele muziek, muziekbandjes, suonatori di corno, hoornblazers, en natuurlijk, narratori di fiabe, sprookjesvertellers, zullen je kostelijk vermaken.

5. Napels

Gedurende het hele jaar door kun je in Napoli [Napels] in de Via San Gregorio Armeno terecht voor kerststalletjes; de straat is dan ook bekender onder de naam Via del presepe. In december staat deze straat en de Via San Biagio dei Librari nog meer in het teken van de kerst. In Napoli [Napels] worden kerststallen door vakkundige ambachtslieden gemaakt. Ook de statuete, beeldjes, voor in de presepio, kerststal, worden hier met de hand vervaardigd. Naast traditionele figuren zoals Jezus en Maria maken de artigiani, vakwerklieden, ook wereldberoemde karakters uit de sport- en politieke wereld. Van Berlusconi tot William & Kate, maar ook Amy Whinehouse en Diego Maradona. Naast de kerststalletjes zijn er allerlei handgemaakte voorwerpen zoals schilderijen, keramiek, terracotta en glaswerk te koop.

Voor een voordelig hotelletje in een van deze Italiaanse steden kijk je gewoon even hier.  Of lees 5 x betaalbaar overnachten in Rome voor 1 persoon.

Bron: Italie.nl

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!