Praktisch uit & thuis

Als je op reis gaat en dus een poosje van huis bent zijn er tal van zaken die je moet regelen. Een paar nuttige tips voor thuis en onderweg hebben wij hier voor je op een rijtje gezet.

TPG Post bewaart jouw post op een veilige plek of zendt het door naar een tijdelijk adres. Je kunt dus zelf bepalen, wat er tijdens je afwezigheid met de post gebeurt! Veilig en makkelijk. Met de Bewaarservice voorkom je dat post zich opstapelt op de deurmat of niet meer in de afgesloten brievenbus past. Zo kan een voorbijganger niet zien dat je niet thuis bent en dat is wel zo veilig. Met de Doorzendservice kunt je de post gewoon blijven ontvangen. Zowel in Nederland als in het buitenland, overal ter wereld. Meer informatie vindt je op www.tpgpost.nl.

Contact met het thuisfront

Snel, goedkoop en eenvoudig contact houden met het thuisfront? Dat kan uiteraard door middel van een internetcafé. Weten waar deze zich, waar ook ter wereld bevinden? Kijk dan even bij Cybercafes.com

Waar kan ik pinnen?
Altijd handig om te weten waar je in welk land ter wereld kunt pinnen. Via de ATM locator is dit mogelijk. Zo je eenvoudig zien waar de pinautomaten zich in jouw vakantieland bevinden. Meer info bij ATM Locator

Schoolvakanties

Een vakantie plannen met jonge kinderen wil meestal zeggen dat je rekening moet houden met de schoolvakanties. Een handig overizcht voor de komende jaren vind je hier.

Nieuws onderweg

De Wereldomroep bedient dagelijks via radio, tv en internet miljoenen mensen over de hele wereld met informatieve programma’s, nieuws, cultuur en muziek. De omroep informeert Nederlandstaligen in het buitenland en geeft in het buitenland informatie over Nederland. Ook werkt het via objectieve regionale berichtgeving mee aan vrije meningsvorming van mensen in landen zonder persvrijheid. Zeven dagen per week, vierentwintig uur per dag werkt de Wereldomroep aan radiouitzendingen naar alle delen van de wereld.

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

tips fotos vakantie
By Margret ·
1 oktober 2021

Speel met de zon voor de leukste zomerfoto’s

Ongelukkige schaduwen, fletse kleuren, donkere vlakken of juist te veel licht… Het kan soms nog behoorlijk lastig zijn om op zonnige dagen te fotograferen. En dat terwijl je juist in de zomer ontzettend leuke foto’s kunt maken.
italie reizen culinair
By Monique ·
17 augustus 2021

Voordelig souvenirs kopen op vakantie doe je zo!

Eenmaal aangekomen op je vakantiebestemming kom je doorgaans een flink aanbod souvenirs tegen die de moeite waard zijn om mee naar huis te nemen. Op een markt, aan het strand of op straat, het loont in vele landen de moeite om niet de volle mep te betalen en dus is het afdingen geblazen. Maar hoe doe je dat?
ziek op vakantie
By Margret ·
5 september 2021

Altijd ziek op vakantie: 5 oorzaken en oplossingen

Het hele jaar door heb je zelden of nooit ergens last van en zodra je vakantie aanbreekt heb je last van een verkoudheid, een hevige migraineaanval of nog erger. Je bent ziek. Klinkt dat bekend in je oren?
vakantie maakt gelukkiger
By Monique ·
28 augustus 2021

Waarom reizen je gelukkig maakt?

Stiekem wisten we natuurlijk al lang dat vakantie goed voor ons is, maar nu is er zelfs wetenschappelijk bewijs voor. Die volgende vakantie kan je dus met een gerust hart boeken, kijk maar!
wagenziekte voorkomen
By Monique ·
8 oktober 2021

Zo voorkom je reisziekte

Heb je jonge kids onder de vier, dan mag je nog lekker buiten het echte hoogseizoen op vakantie. Maar die vervelende reisziekte.. Vier tips om die te voorkomen!
10 items in backpack
By Monique ·
12 oktober 2021

10 onmisbare items in je backpack

Sta je op het punt een avontuurlijke backpack vakantie te gaan maken? Dan is een goed ingepakte rugzak natuurlijk een must! Met tips van ervaren reizigers hebben we dan ook een lijstje voor je samengesteld met de 10 onmisbare items

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!