6 landen alleen reizen

Praktische tips voor single reizigers

Alleen op vakantie gaan getuigt van een flinke dosis lef. Toch zal je jezelf een paar belangrijke vragen stellen. Waar moet je naartoe? Hoe vind je gezelschap? Wat mag je absoluut niet doen? Wij leggen je alles haarfijn uit zodat je optimaal van je soloreis kan genieten.

1. Hoe kies ik de perfecte vakantiebestemming?

Ga je voor het eerst alleen op vakantie? Dan doe je er goed aan voor een gastvrij land te kiezen waar Engels wordt gesproken. Omdat iedereen je er verstaat, zal je je minder alleen voelen. Uitblinkers zijn Ierland, Nieuw-Zeeland en Australië. Daarnaast zal je ook in Thailand en Vietnam begrepen worden en van harte welkom zijn.

2. Hoe kom ik in contact met andere soloreizigers?

Laat je vrienden via Facebook, Twitter of andere sociaalnetwerksites weten waar je naartoe reist. Misschien verblijft een oude kennis toevallig ook in Parijs als jij er bent. Of wie weet heeft je collega familie wonen in India, vlakbij het yogacentrum waar je een kamer hebt geboekt. Ook als je naar couchsurfing.org surft, kom je gegarandeerd in contact met mensen die alleen reizen en op zoek zijn naar fijn gezelschap. Daarom hoef je helemaal niet op iemand zijn sofa blijven slapen. Overnacht niet in een hotelketen. Reizigers die hier logeren zijn meestal erg op hun privacy gesteld. Kies liever voor een bed&breakfast of herberg waar logés dichter bij elkaar staan.

3. Ik eet niet graag alleen. Waar vind ik gezelschap?

Zoek een leuk restaurant en ga aan de bar zitten. Hier kan je makkelijk een gesprek aanknopen met andere mensen die alleen zijn, vaste klanten of een ober. Door aan een tafel te gaan zitten creëer je afstand. Wil je helemaal niet praten, neem dan een boek of tijdschrift mee. Zo zien anderen dat je bezig bent. Je kan uiteraard ook een afhaalmaaltijd bestellen of al wandelend een broodje eten om het restaurant te vermijden.

4. Wat kan ik doen om mijn veiligheid te vergroten?

– Ook al ben je bang: loop rechtop en zelfverzekerd. Zakkenrollers pikken er immers altijd toeristen uit die een verwarde of onzekere indruk wekken. – Wees steeds alert. Dieven hebben slechts één seconde nodig om er met je handtas vandoor te gaan. – Pas je schema aan. Wil je je kamer ’s avonds niet meer verlaten, forceer jezelf dan niet. Zowel mannen als vrouwen kunnen in de problemen raken tijdens een avondwandeling. Bezoek alles wat je wil zien dus overdag en zorg dat je voldoende gegeten hebt. – Vermijd flirten. In sommige landen krijgen vrouwen veel meer aandacht dan ze willen. Draag voor alle veiligheid een valse trouwring, zo geef je rokkenjagers een duidelijk signaal dat ze niets hoeven te proberen. – Vertrouw op je intuïtie. Als je aanvoelt dat je in een bedreigende situatie bent terechtgekomen, maak dan snel dat je wegkomt. Tip: vrouwen van middelbare leeftijd met een schattige baby op hun arm hebben niet altijd goede bedoelingen.

5. Hoe kan ik geld besparen tijdens mijn vakantie?

De meeste singlevakanties zijn financieel niet aantrekkelijk: je betaalt bijna twee keer zoveel voor een kamer omdat de standaardprijzen worden berekend op een dubbele bezetting. Wees niet te verlegen om korting te vragen. Leg uit dat je alleen reist en dus niet zoveel elektriciteit en water zal gebruiken als twee gasten. Vergeet er ook niet bij te vermelden dat de prijs van het dubbele ontbijt gehalveerd moet worden. Tip: Steeds meer reisorganisaties bieden interessante formules aan voor soloreizigers, check en vergelijk hun aanbod voor een budgetvriendelijke reis.

6. Hoe kan ik in mijn eentje mooie vakantiefoto’s maken van mezelf?

Omdat je een onbekende voorbijganger nooit helemaal kan vertrouwen met je fotocamera, koop je beter een XShot Camera Extender. Dat is een metalen staaf die je aan je toestel moet bevestigen die fungeert als een extra lange arm. Zorg ook dat je vlot met de timer van je camera kan werken, zo zal niemand ooit doorhebben dat jij al jouw vakantiekiekjes zelf genomen hebt. Mocht je toch liever met een leuk groepje singles op vakantie gaan, maak dan gebruik van onze reiswijzer.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

vakantie maakt gelukkiger
By Monique ·
28 augustus 2021

Waarom reizen je gelukkig maakt?

Stiekem wisten we natuurlijk al lang dat vakantie goed voor ons is, maar nu is er zelfs wetenschappelijk bewijs voor. Die volgende vakantie kan je dus met een gerust hart boeken, kijk maar!
By Margret ·
10 augustus 2021

Doe nog maar een rondje

Een nieuwe site genaamd Fietsrondjes.nl is een hulpmiddel om nieuwe rondjes te gaan ontdekken. Misschien iets om samen te ondernemen met je nieuwe date?
tips reisgenoot vinden
By Monique ·
13 september 2021

Tips voor singles op zoek naar een reisgenoot

Ben je single en zoek je een gezellig reismaatje voor die mooie rondreis of speciale vakantie? Dat lijkt eenvoudig maar helaas ontstaan er nog al eens ruzies tijdens zo’n vakantie. Een goede voorbereiding is het halve werk.
tips fotos vakantie
By Margret ·
1 oktober 2021

Speel met de zon voor de leukste zomerfoto’s

Ongelukkige schaduwen, fletse kleuren, donkere vlakken of juist te veel licht… Het kan soms nog behoorlijk lastig zijn om op zonnige dagen te fotograferen. En dat terwijl je juist in de zomer ontzettend leuke foto’s kunt maken.
Zwarte zaterdag
By Margret ·
6 augustus 2021

Met stress op vakantie

Uit onderzoek blijkt dat 3 van de 4 mensen met stress aan hun vakantie beginnen.
vakantiefoto
By Margret ·
30 augustus 2021

Zonder foto's is een vakantie niet compleet voor Nederlanders

Twee derde van de Nederlanders kan niet zonder foto’s als aandenken aan de vakantie en vindt het belangrijk om vakantiefoto's te maken. Foto's houden het gevoel aan die vakantie levend.

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!