Prille koppels na vier maanden samen op vakantie

Een pril koppel gaat gemiddeld na vier maanden relatie voor het eerst samen op vakantie. Dit blijkt uit onderzoek van een reisorganisatie onder 1.892 Britse volwassenen tussen de 18 en 30 jaar. Alle ondervraagden hadden een relatie en waren al eens met hun partner op vakantie geweest.

Initiatief

aan dat het de vrouw was die de organisatie van de eerste vakantie op zich nam. Maar liefst een kwart vond de eerste vakantie samen ‘perfect’, 19 procent beoordeelde de reis als ‘gemiddeld’, zo schrijft Huffington Post. Opvallend is dat een op de drie stellen hun eerste vakantie samen eigenlijk ‘nog te vroeg’ vond.

De favoriete bestemming om voor het eerst samen naartoe te gaan is Turkije, gevolgd door Egypte, Spanje, Griekenland en Portugal.

Te vroeg

Chris Clarkson, mede-eigenaar van de reisorganisatie, vindt het bemoedigend om te zien dat zo veel jonge stellen samen op vakantie gaan. “Het kan goed zijn voor je relatie om samen op vakantie te gaan. Soms is het echter nog net wat te vroeg om die stap te nemen. Het heeft geen zin om iets te overhaasten waar je later misschien spijt van krijgt.”

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

single reizen
By Monique ·
20 september 2021

Single reizen: van zonvakantie tot wintersport

Zoek je nog een leuke groepsreis met singles? Tegenwoordig heb je als single een ruime keus op reisgebied. Single reizen heb je in alle soorten en maten, naar bestemmingen over heel de wereld en voor alle leeftijdscategorieën.
man inpakken vakantie
By Margret ·
27 juli 2021

Reizende man mag meer onderbroeken inpakken

Dat vrouwen teveel kleren meenemen op vakantie en te veel ballast, dat is ondertussen wel bekend. Dat mannen foute kleding meenemen dat lezen we ook met regelmaat. Maar dat mannen te weinig onderbroeken inpakken, dat vind ik toch een openbaring.
luxe hotels met kinderen
By Margret ·
23 juli 2021

Kamperen zorgt voor fijne vakantie herinneringen

Het zijn bij jou ook vast de simpele kampeervakanties met je ouders waaraan je met plezier terugdenkt. Voor kinderen hoef je namelijk geen dure en luxe reisjes te regelen naar een ver oord, om je kinderen fijne herinneringen aan vakanties te bezorgen.
ziek op vakantie
By Margret ·
5 september 2021

Altijd ziek op vakantie: 5 oorzaken en oplossingen

Het hele jaar door heb je zelden of nooit ergens last van en zodra je vakantie aanbreekt heb je last van een verkoudheid, een hevige migraineaanval of nog erger. Je bent ziek. Klinkt dat bekend in je oren?
vakantie maakt gelukkiger
By Monique ·
28 augustus 2021

Waarom reizen je gelukkig maakt?

Stiekem wisten we natuurlijk al lang dat vakantie goed voor ons is, maar nu is er zelfs wetenschappelijk bewijs voor. Die volgende vakantie kan je dus met een gerust hart boeken, kijk maar!
lastminute zomervakantie singles
By Monique ·
27 augustus 2021

Geniet van je verlof met volle teugen

Zonnige stranden, kleine idyllische dorpjes, mooie uitzichten en welverdiende rust. Je bent op vakantie. Maar laat het werk jou ook met rus?t Enkele tips om tijdens deze kostbare weken alleen daaraan te denken of daarmee bezig te zijn, wat jij zelf bedacht hebt.

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!