mislukken vakantieliefde

Pure romantiek: vakantie voor twee

Droom jij ook van een ongestoorde vakantie met je nieuwe liefde en zonder kids? Je bent niet de enige. Vakantie is: genieten van het zonnetje, ontspannen luieren in de strandstoel, met een boek in de ene hand en een cocktail in de andere. En op de achtergrond … joelende kinderen in het zwembad. Weg rust. Herkenbaar? Niet voor niets zijn adult only-hotels de nieuwe trend.

Alleen volwassenen

Steeds meer Belgen kiezen voor een vakantie zonder kinderen, dat merkt touroperator Neckermann. Ieder jaar zien zij namelijk het aantal boekingen bij adult only-hotels, die een minimumleeftijd van 16 jaar hanteren, toenemen.

Rust op vakantie

Het antwoord moeten we niet ver gaan zoeken: wie op vakantie gaat, is vooral op zoek naar rust. En die is ver te zoeken wanneer er amper een paar meter verderop een groep kinderen gillend en glibberend het zwembad overneemt. Maar ook koppels met kinderen laten hun kroost al eens graag thuis. “We tellen in onze boekingen op zich niet meer koppels dan vroeger, maar we zien wél dat ze vaker een reis boeken in een hotel waar alleen volwassenen zijn toegelaten,” legt Koen van den Bosch, woordvoerder van Neckermann uit.

Romantisch uitje

Het ideaal van een romantisch uitje is voor velen namelijk nog steeds een rustige vakantie met je tweetjes, zonder eventuele stoorzenders. Bovendien verschillen adult only-hotels qua prijs doorgaans niet van gewone accommodaties. “Alles hangt af van het type hotel en het aantal sterren, zoals bij andere hotels. Wel zeker is dat er geen kinderen rondlopen,” verduidelijkt van den Bosch.

Margret

Sinds 2012 actief voor Singlessite en Single2Travel | Fotograaf met een studio aan huis | Zoekt en bedenkt graag overheerlijke recepten voor singles | Doet graag leuke dingen met haar twee kinderen

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

luxe hotels met kinderen
By Margret ·
23 juli 2021

Kamperen zorgt voor fijne vakantie herinneringen

Het zijn bij jou ook vast de simpele kampeervakanties met je ouders waaraan je met plezier terugdenkt. Voor kinderen hoef je namelijk geen dure en luxe reisjes te regelen naar een ver oord, om je kinderen fijne herinneringen aan vakanties te bezorgen.
lastminute zomervakantie singles
By Monique ·
27 augustus 2021

Geniet van je verlof met volle teugen

Zonnige stranden, kleine idyllische dorpjes, mooie uitzichten en welverdiende rust. Je bent op vakantie. Maar laat het werk jou ook met rus?t Enkele tips om tijdens deze kostbare weken alleen daaraan te denken of daarmee bezig te zijn, wat jij zelf bedacht hebt.
tips fotos vakantie
By Margret ·
1 oktober 2021

Speel met de zon voor de leukste zomerfoto’s

Ongelukkige schaduwen, fletse kleuren, donkere vlakken of juist te veel licht… Het kan soms nog behoorlijk lastig zijn om op zonnige dagen te fotograferen. En dat terwijl je juist in de zomer ontzettend leuke foto’s kunt maken.
tips reisgenoot vinden
By Monique ·
13 september 2021

Tips voor singles op zoek naar een reisgenoot

Ben je single en zoek je een gezellig reismaatje voor die mooie rondreis of speciale vakantie? Dat lijkt eenvoudig maar helaas ontstaan er nog al eens ruzies tijdens zo’n vakantie. Een goede voorbereiding is het halve werk.
wagenziekte voorkomen
By Monique ·
8 oktober 2021

Zo voorkom je reisziekte

Heb je jonge kids onder de vier, dan mag je nog lekker buiten het echte hoogseizoen op vakantie. Maar die vervelende reisziekte.. Vier tips om die te voorkomen!
fiets niet te stelen
By Monique ·
8 september 2021

De fiets die echt niet te stelen is

Ben je dol op fietsen, ook wanneer je op vakantie bent maar neem je hem liever niet mee omdat je bang bent dat hij wordt gestolen? Dan is deze uitvinding je op het lijf geschreven: de fiets die écht niet te stelen is!

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!