nieuw-zeeland rondreis

Reis naar de andere kant van de wereld: Nieuw Zeeland

Het is en blijft fascinerend om letterlijk naar de andere kant van de wereld te reizen. En wanneer je op reis gaat naar Nieuw-Zeeland is dat toch echt het geval! Is het bij ons hartje winter, dan schijnt daar de zon volop. Natuurlijk heeft Nieuw Zeeland jou als nieuwsgierige reiziger behalve zon nog veel meer bijzonders te bieden. Lees je mee? 

Noorder- en Zuider eiland

Nieuw-Zeeland is een land in het zuidwesten van de Grote Oceaan en bestaat uit twee grote eilanden (Noordereiland en Zuidereiland) en een aantal kleinere eilanden. Nieuw-Zeeland is het meest geïsoleerd gelegen land ter wereld. Het dichtstbijzijnde buurland is Australië, dat circa 2000 km ten noordwesten ligt en waarvan Nieuw-Zeeland wordt gescheiden door de Tasmanzee. Ten noorden liggen Nieuw-Caledonië, Fiji en Tonga. De enige grote landmassa in het zuiden is Antarctica.

Zomerse overeenkomst met Italië?

Nieuw-Zeeland heeft qua vormgeving een verrassende overeenkomst met Italië. Beide landen zijn ongeveer even groot en hebben dezelfde vorm. Ze liggen ook ongeveer op dezelfde geografische breedte. De Nieuw-Zeelandse zomer loopt van november tot maart en in onze zomermaanden is het daar winter. De zomers zijn aangenaam warm, met verkoeling in de bergen. Zorg er altijd voor dat je ook warme kleding bij je hebt wanneer je naar Nieuw Zeeland reist.

Verlanglijstje van reizigers

Een reis naar Nieuw Zeeland staat bij veel reizigers al lang op het lijstje. Reizen in vrijheid, en rondreizen door zeer afwisselende landschappen is niet alleen sprookjesachtig maar een droom van velen. Het land heeft ook echt enorm veel te bieden, zeker als je houdt van een overweldigende natuur. Eeuwenoude gletsjers, weidse fjorden tot tropische natuurparken.

Maori bewoners

Vele jaren voordat de eerste Europeaan voet aan land zette, arriveerden de Maori in Nieuw Zeeland. Waar ze precies vandaan komen is niet helemaal duidelijk, maar aangenomen wordt dat de krijgers met kano’s vanuit Frans-Polynesië aan zijn komen peddelen. Omdat de Maori geen schrift kennen, geven ze hun geschiedenis en tradities door middel van zang, dans, verhalen en kunst door. Tijdens een rondreis door Nieuw-Zeeland maak je dan ook beslist kennis met de Maori en bijbehorende cultuur.

Diversiteit in natuur

Nieuw Zeeland is eeuwenlang van de rest van de wereld geïsoleerd, met als resultaat dat land een unieke flora en fauna bezit. De veelzijdigheid van de natuur is op beide eilanden te vinden, maar hebben allebei een eigen karakter. Op het Noordereiland vind je de nog overgebleven oerbossen met kauribomen, boomvarens en mossen. Het midden van het eiland bestaat uit een maanlandschap van vulkanen. Door de vele uitbarstingen door de eeuwen heen, zijn er veel kratermeren, met spuitende geisers, kokende modderpoelen en warmwaterbronnen te vinden. Het Zuidereiland word gekenmerkt door fjorden, gletjsers en tropische regenwouden.

Maak de reis van je leven

Wil jij de reis van je leven naar Nieuw-Zeeland maken maar liever niet in je eentje? Ga dan mee met een groepsreis en laat je verrassen. Niet alleen door Nieuw-Zeeland, de inwoners, cultuur en schitterende natuur maar ook door je medereizigers die net zoveel zin hebben in dit avontuur als jij! Reisorganisaties die rondreizen naar Nieuw-Zeeland aanbieden voor singles zijn: Sawadee Reizen , Baobab Reizen  maar ook bij Djoser Reizen kun je terecht voor dit heel bijzondere reisavontuur.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!