singles groepsreizen zuid korea

Reis naar Zuid-Korea en kijk je ogen uit!

Nu de Olympische winterspelen in volle gang zijn en de Nederlandse schaatsploeg de ene na de andere gouden plak in de wacht sleept is het de hoogste tijd om eens te kijken wat er voor singles zoal mogelijk is wanneer ze willen afreizen naar Zuid-Korea.

Land van contrasten

Zuid-Korea is land van contrasten: moderne metropolen als Seoul en Busan gaan hand in hand met bergketens, vulkanen en tropische stranden. Net als buurland Japan is Zuid-Korea koploper in hypermoderne stadsarchitectuur, planologie en technologie en tegelijkertijd zeer traditioneel en conservatief. Het land staat vol schitterende tempels en kloosters. Het is opvallend om te zien hoe Zuid-Korea niet alleen geografisch tussen China en Japan in ligt, maar ook in andere opzichten. Het heeft de efficiëntie, etiquette en elegantie van Japan, maar het ziet er net wat meer Chinees uit.

Aziatische Tijger

In de jaren 80 en 90 was Zuid-Korea een van de zogenaamde Aziatische Tijgers (samen met Taiwan, Singapore en Hong Kong). Het land maakte een gigantische economische groei door. Zuid-Korea is inmiddels bijzonder populair bij Aziatische toeristen. Vreemd genoeg blijven de Europese toeristen nog weg in grote aantallen. Tijd dus om dit prachtige land te gaan ontdekken.

Een verdeeld land

De Koreaanse oorlog in de jaren 50 heeft het Koreaanse schiereiland verdeeld in 2 landen die officieel nog altijd op voet van oorlog met elkaar staan. Overal in Zuid-Korea wordt je aan de verdeling herinnerd, maar nergens meer dan aan de grens met het noorden. De waanzin van deze zwaarbewaakte grens wordt goed duidelijk tijdens een excursie naar de gedemilitariseerde zone vanuit Seoul. Je leert over het conflict, verbaast je over de kinderachtige doch zeer serieuze acties aan beide kanten (wiens vlaggenmast is hoger …) en staart in de ogen van Noord-Koreaanse soldaten. Indrukwekkend!

Wil je dit alles met eigen ogen aanschouwen? Voor prachtige groepsreizen naar Zuid-Korea kun je terecht bij SawadeeBaobab en Djoser. Afhankelijk van de reisduur zijn er verschillende mooie reisroutes! 

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

man inpakken vakantie
By Margret ·
27 juli 2021

Reizende man mag meer onderbroeken inpakken

Dat vrouwen teveel kleren meenemen op vakantie en te veel ballast, dat is ondertussen wel bekend. Dat mannen foute kleding meenemen dat lezen we ook met regelmaat. Maar dat mannen te weinig onderbroeken inpakken, dat vind ik toch een openbaring.
fiets niet te stelen
By Monique ·
8 september 2021

De fiets die echt niet te stelen is

Ben je dol op fietsen, ook wanneer je op vakantie bent maar neem je hem liever niet mee omdat je bang bent dat hij wordt gestolen? Dan is deze uitvinding je op het lijf geschreven: de fiets die écht niet te stelen is!
single reizen
By Monique ·
20 september 2021

Single reizen: van zonvakantie tot wintersport

Zoek je nog een leuke groepsreis met singles? Tegenwoordig heb je als single een ruime keus op reisgebied. Single reizen heb je in alle soorten en maten, naar bestemmingen over heel de wereld en voor alle leeftijdscategorieën.
aantrekkelijk op vakantie
By Monique ·
3 september 2021

Single emigreert voor vakantieliefde

Maar liefst 70 procent van alle singles zou naar het buitenland emigreren voor een vakantieliefde die wel eens de ware zou kunnen zijn. Dit blijkt uit een onderzoek van online reismagazine Single2Travel dat 350 singles ondervroeg over vakantieliefdes.
lastminute zomervakantie singles
By Monique ·
27 augustus 2021

Geniet van je verlof met volle teugen

Zonnige stranden, kleine idyllische dorpjes, mooie uitzichten en welverdiende rust. Je bent op vakantie. Maar laat het werk jou ook met rus?t Enkele tips om tijdens deze kostbare weken alleen daaraan te denken of daarmee bezig te zijn, wat jij zelf bedacht hebt.
Zwarte zaterdag
By Margret ·
6 augustus 2021

Met stress op vakantie

Uit onderzoek blijkt dat 3 van de 4 mensen met stress aan hun vakantie beginnen.

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!