singles groepsreizen zuid korea

Reis naar Zuid-Korea en kijk je ogen uit!

Nu de Olympische winterspelen in volle gang zijn en de Nederlandse schaatsploeg de ene na de andere gouden plak in de wacht sleept is het de hoogste tijd om eens te kijken wat er voor singles zoal mogelijk is wanneer ze willen afreizen naar Zuid-Korea.

Land van contrasten

Zuid-Korea is land van contrasten: moderne metropolen als Seoul en Busan gaan hand in hand met bergketens, vulkanen en tropische stranden. Net als buurland Japan is Zuid-Korea koploper in hypermoderne stadsarchitectuur, planologie en technologie en tegelijkertijd zeer traditioneel en conservatief. Het land staat vol schitterende tempels en kloosters. Het is opvallend om te zien hoe Zuid-Korea niet alleen geografisch tussen China en Japan in ligt, maar ook in andere opzichten. Het heeft de efficiëntie, etiquette en elegantie van Japan, maar het ziet er net wat meer Chinees uit.

Aziatische Tijger

In de jaren 80 en 90 was Zuid-Korea een van de zogenaamde Aziatische Tijgers (samen met Taiwan, Singapore en Hong Kong). Het land maakte een gigantische economische groei door. Zuid-Korea is inmiddels bijzonder populair bij Aziatische toeristen. Vreemd genoeg blijven de Europese toeristen nog weg in grote aantallen. Tijd dus om dit prachtige land te gaan ontdekken.

Een verdeeld land

De Koreaanse oorlog in de jaren 50 heeft het Koreaanse schiereiland verdeeld in 2 landen die officieel nog altijd op voet van oorlog met elkaar staan. Overal in Zuid-Korea wordt je aan de verdeling herinnerd, maar nergens meer dan aan de grens met het noorden. De waanzin van deze zwaarbewaakte grens wordt goed duidelijk tijdens een excursie naar de gedemilitariseerde zone vanuit Seoul. Je leert over het conflict, verbaast je over de kinderachtige doch zeer serieuze acties aan beide kanten (wiens vlaggenmast is hoger …) en staart in de ogen van Noord-Koreaanse soldaten. Indrukwekkend!

Wil je dit alles met eigen ogen aanschouwen? Voor prachtige groepsreizen naar Zuid-Korea kun je terecht bij SawadeeBaobab en Djoser. Afhankelijk van de reisduur zijn er verschillende mooie reisroutes! 

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!