rondreizen gratis airbnb

Reis rond de wereld met Airbnb en geld verdienen

Droom jij er ook weleens van om je baan op te zeggen, koffers te pakken en de wereld rond te reizen? Velen fantaseren erover, maar weinigen doen het. De 27-jarige Katrina had wel het lef om haar gewone leventje even op pauze te zetten en aan de avontuurlijke trip te beginnen. En terwijl ze de reis van haar leven maakt, verdient ze ook nog eens 60.000 dollar (ongeveer 54.000 euro) per jaar. 

Geld verdienen aan rondreizen

“Ik was het beu dat mensen me vertelden hoe ik mijn leven moest leiden en wilde ontsnappen aan andermans verwachtingen en definities van succes”, vertelde de vrouw aan Buzzfeed. Maar terwijl andere mensen de wereld rondzwerven en lastige klusjes uitvoeren of bijbaantjes hebben om de centen bijeen te schrapen, verdient Katrina een flinke duit aan haar rondreis.

Verhuren

Ze verhuurt haar appartement met twee slaapkamers in Californië via Airbnb. Per maand harkt ze op die manier tussen de 4.600 en 5.100 dollar binnen (4.100 en 4.600 euro). Haar huurders zijn vooral zakenlui die voor een langere periode of voor conferenties in de stad zijn. In totaal levert haar woning 60.000 dollar (54.000 euro) per jaar op. Ongeveer de helft daarvan gaat naar de hypotheek, onderhoud en schoonmaakkosten. De rest gebruikt ze voor haar reis.

Spelregels

Begin jij al te dagdromen van zo’n grandioze wereldreis? Dan moet je wel rekening houden met de spelregels van Airbnb. Een eerste stap is controleren of het legaal is om je huis of appartement te verhuren via Airbnb.  Daarnaast is het belangrijk dat je huis er spik en span uitziet. “Want hoe mooier je huis, hoe meer geld je ervoor kan vragen en des te betere feedback je krijgt”, aldus Katrina.

Toeristen

Ook een goed contact met je gasten is belangrijk. “Gasten hebben altijd massa’s vragen. Stuur daarom een e-mail met alle informatie tot in de puntjes uitgewerkt: hoe ze binnen kunnen komen, welke toeristische trekpleisters de moeite zijn en in welke restaurants ze lekker kunnen eten.” Zo zijn je gasten geneigd om positieve reacties achter te laten, waardoor andere toeristen ook sneller bij jou komen overnachten.

Margret

Sinds 2012 actief voor Singlessite en Single2Travel | Fotograaf met een studio aan huis | Zoekt en bedenkt graag overheerlijke recepten voor singles | Doet graag leuke dingen met haar twee kinderen

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Zwarte zaterdag
By Margret ·
6 augustus 2021

Met stress op vakantie

Uit onderzoek blijkt dat 3 van de 4 mensen met stress aan hun vakantie beginnen.
By Margret ·
10 augustus 2021

Doe nog maar een rondje

Een nieuwe site genaamd Fietsrondjes.nl is een hulpmiddel om nieuwe rondjes te gaan ontdekken. Misschien iets om samen te ondernemen met je nieuwe date?
vakantiefoto
By Margret ·
30 augustus 2021

Zonder foto's is een vakantie niet compleet voor Nederlanders

Twee derde van de Nederlanders kan niet zonder foto’s als aandenken aan de vakantie en vindt het belangrijk om vakantiefoto's te maken. Foto's houden het gevoel aan die vakantie levend.
aantrekkelijk op vakantie
By Monique ·
3 september 2021

Single emigreert voor vakantieliefde

Maar liefst 70 procent van alle singles zou naar het buitenland emigreren voor een vakantieliefde die wel eens de ware zou kunnen zijn. Dit blijkt uit een onderzoek van online reismagazine Single2Travel dat 350 singles ondervroeg over vakantieliefdes.
vakantie maakt gelukkiger
By Monique ·
28 augustus 2021

Waarom reizen je gelukkig maakt?

Stiekem wisten we natuurlijk al lang dat vakantie goed voor ons is, maar nu is er zelfs wetenschappelijk bewijs voor. Die volgende vakantie kan je dus met een gerust hart boeken, kijk maar!
10 items in backpack
By Monique ·
12 oktober 2021

10 onmisbare items in je backpack

Sta je op het punt een avontuurlijke backpack vakantie te gaan maken? Dan is een goed ingepakte rugzak natuurlijk een must! Met tips van ervaren reizigers hebben we dan ook een lijstje voor je samengesteld met de 10 onmisbare items

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!