Reisadvies versoepeld! 5 Tips voor het boeken van een vakantie

Goed nieuws! Naar alle waarschijnlijkheid kunnen we deze zomer weer naar bestemmingen als Portugal en Griekenland op vakantie. Hoe ga je dit jaar zorgeloos op reis? Waar moet je nu extra goed op letten? Reiswebsite Holidayguru deelt vijf tips voor het boeken van een vakantie in coronatijden.

1. Boek een pakketreis
Inmiddels is 32% van alle Europeanen gevaccineerd met ten minste één prik. Mede daardoor gaan nu de eerste grenzen weer open. De kans dat landen hun grenzen sluiten, blijft aanwezig. Boek daarom een pakketreis. Reisorganisaties die aangesloten zijn bij de ANVR hebben een uitvoer- en vervoersplicht. Kan jouw vakantie vanwege lokale maatregelen niet doorgaan, dan krijg je je geld terug. Daarnaast kun je niet vast komen te zitten op je vakantieadres, wel zo prettig.

2. Lees het annuleringsbeleid
Voorkom verrassingen en lees dit keer wel die kleine lettertjes. In de annuleringsvoorwaarden van reisorganisaties staat precies beschreven wanneer een reis geannuleerd mag worden. Door de coronacrisis gaan veel reisorganisaties, airlines en accommodaties flexibel om met annuleren. Zo kun je vaak nog tot vlak voor vertrek kosteloos omboeken.

3. Bekijk het reisadvies
Kijk van tevoren wat de situatie is in het land weer je heen wilt reizen. Met een reisorganisatie ga je alleen op vakantie naar landen met een positief reisadvies (groen of geel). Door de huidige coronasituatie kan het echter voorkomen dat landen met een positief reisadvies wel strenge toelatingseisen stellen (bijvoorbeeld quarantaine bij aankomst). De website van Buitenlandse Zaken verzamelt informatie over alle bestemmingen en geeft naast een algemeen reisadvies ook tips met betrekking tot de bestemming.

4. Bezoek een minder toeristische regio
In veel Europese landen is het dragen van een mondkapje in binnenruimtes verplicht. Daarnaast dien je overal nog anderhalve meter afstand te houden. Vermijd drukke gebieden en grijp deze kans aan om minder toeristische bestemmingen te bezoeken. Geniet bijvoorbeeld van de ruimte en natuur in Slovenië of bezoek het mooie Galicië in Spanje.

5. Boek een halfpension of all inclusive vakantie
Eten in een lokaal restaurant tijdens je vakantie is misschien wel het leukst om te doen. Wil je meer zekerheid en ruimte tijdens het avondmaal kies dan voor een verblijf op basis van halfpension of all inclusive. Mochten restaurants dichtgaan of heb je geen zin om te veel onder de mensen te komen, blijf je lekker in het hotel.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!