Reisbureau organiseert culinaire wandeling in Brussel

Tijdens de coronacrisis is wandelen tot internationale volkssport verheven en nieuwe initiatieven schieten als paddenstoelen uit de grond. Dit weekend lanceert het reisbureau Travelbase een culinaire route door Brussel.

Het reisbureau Travelbase, bekend van de liftwedstrijd Route du Soleil, zat door de coronacrisis verlegen om werk en zocht de reisinspiratie dichter bij huis. In navolging van Vlaamse steden als Gent, Brugge en Antwerpen lanceert het nu ook in Brussel zijn eigen coronaproof stadswandeling. Het traject is een vijftal kilometer lang en passeert zowel lokale hotspots als lokale horeca. Bij onder meer Gruun (foto) en Mer du Nord kan je terecht voor een voordelig geprijsde snack.

Toeristen en locals

‘Bij het uitstippelen van de route hebben we gezocht naar een evenwicht tussen hidden gems, uitzichten en interessante culinaire pitstops’, legt Thomas Lambrechts van Travelbase uit. ‘We mikken daarbij zeker niet enkel op toeristen, ook locals zullen onderweg nieuwe plekken ontdekken.’

Brussel is overigens al de zevende stad in België waar het reisbureau een wandeling uitstippelt. Ook in Nederland zijn de stadsparcours een groot succes. ‘In sommige Nederlandse steden trekken we tot wel 3.000 bezoekers per weekend’, aldus Lambrechts.

Praktisch

De stadswandeling gaat door op zaterdag en zondag. Inschrijven is in eerste instantie gratis, later betaal je 4 euro. De dag voor de wandeling krijg je de kaart en alle info opgestuurd via mail. Ook de geheime code die je op de dag zelf nodig hebt bij de lokale horecapartners krijg je dan.

Inschrijven kan via de website van De Stadswandeling

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

aantrekkelijk op vakantie
By Monique ·
3 september 2021

Single emigreert voor vakantieliefde

Maar liefst 70 procent van alle singles zou naar het buitenland emigreren voor een vakantieliefde die wel eens de ware zou kunnen zijn. Dit blijkt uit een onderzoek van online reismagazine Single2Travel dat 350 singles ondervroeg over vakantieliefdes.
fiets niet te stelen
By Monique ·
8 september 2021

De fiets die echt niet te stelen is

Ben je dol op fietsen, ook wanneer je op vakantie bent maar neem je hem liever niet mee omdat je bang bent dat hij wordt gestolen? Dan is deze uitvinding je op het lijf geschreven: de fiets die écht niet te stelen is!
By Margret ·
10 augustus 2021

Doe nog maar een rondje

Een nieuwe site genaamd Fietsrondjes.nl is een hulpmiddel om nieuwe rondjes te gaan ontdekken. Misschien iets om samen te ondernemen met je nieuwe date?
vakantiefoto
By Margret ·
30 augustus 2021

Zonder foto's is een vakantie niet compleet voor Nederlanders

Twee derde van de Nederlanders kan niet zonder foto’s als aandenken aan de vakantie en vindt het belangrijk om vakantiefoto's te maken. Foto's houden het gevoel aan die vakantie levend.
tips reisgenoot vinden
By Monique ·
13 september 2021

Tips voor singles op zoek naar een reisgenoot

Ben je single en zoek je een gezellig reismaatje voor die mooie rondreis of speciale vakantie? Dat lijkt eenvoudig maar helaas ontstaan er nog al eens ruzies tijdens zo’n vakantie. Een goede voorbereiding is het halve werk.
vakantie maakt gelukkiger
By Monique ·
28 augustus 2021

Waarom reizen je gelukkig maakt?

Stiekem wisten we natuurlijk al lang dat vakantie goed voor ons is, maar nu is er zelfs wetenschappelijk bewijs voor. Die volgende vakantie kan je dus met een gerust hart boeken, kijk maar!

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!