vrouw landen veilig op reis

Reisbureau start met groepsreizen voor vrouwen

Een nieuw reisbureau is gestart in het Verenigd Koninkrijk dat tours aanbiedt aan solo reizende vrouwen. Elle Voyage wil meer vrouwen laten reizen en organiseert daarom groepstours voor degenen die de wereld willen zien, maar geen reismaatje hebben om mee te nemen.

Behoefte aan groepsreizen voor alleen vrouwen

Oprichter van het reisbureau is Dawn Simone (53) uit Southgate in Londen, die vorig jaar besefte dat er een duidelijke behoefte was aan een all-women reisorganisatie. Elle Voyage biedt een verscheidenheid aan korte reizen, weekendjes weg en lange rondreizen over de hele wereld. Tijdens elke reis gaan er niet meer dan 12 vrouwen mee en de groep wordt zorgvuldig samengesteld door een team experts. Vrouwen die deelnemen aan de tour kunnen op een veilige, inclusieve en plezierige manier samen reizen.

Alleenreizende vrouwen

De eerste trips vertrekken in mei en tot nu toe zijn de reacties positief. Voordat de reis start, leren de vrouwen elkaar alvast kennen in een besloten Facebookgroep. Ook is er een welkomstdiner op de eerste avond. Dawn vertelt dat afgezien van het veiligheidsprobleem voor alleenreizenden vrouwen ook eenzaamheid een factor kan spelen. ‘Ik denk dat we ons als mensen verbonden willen voelen, en vrouwen nog wel meer dan mannen. Het gevoel van kwetsbaarheid lijkt een enorme barrière te vormen.’ Kijk hier voor meer informatie over Elle Voyage tours.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

vakantiefoto
By Margret ·
30 augustus 2021

Zonder foto's is een vakantie niet compleet voor Nederlanders

Twee derde van de Nederlanders kan niet zonder foto’s als aandenken aan de vakantie en vindt het belangrijk om vakantiefoto's te maken. Foto's houden het gevoel aan die vakantie levend.
luxe hotels met kinderen
By Margret ·
23 juli 2021

Kamperen zorgt voor fijne vakantie herinneringen

Het zijn bij jou ook vast de simpele kampeervakanties met je ouders waaraan je met plezier terugdenkt. Voor kinderen hoef je namelijk geen dure en luxe reisjes te regelen naar een ver oord, om je kinderen fijne herinneringen aan vakanties te bezorgen.
man inpakken vakantie
By Margret ·
27 juli 2021

Reizende man mag meer onderbroeken inpakken

Dat vrouwen teveel kleren meenemen op vakantie en te veel ballast, dat is ondertussen wel bekend. Dat mannen foute kleding meenemen dat lezen we ook met regelmaat. Maar dat mannen te weinig onderbroeken inpakken, dat vind ik toch een openbaring.
lastminute zomervakantie singles
By Monique ·
27 augustus 2021

Geniet van je verlof met volle teugen

Zonnige stranden, kleine idyllische dorpjes, mooie uitzichten en welverdiende rust. Je bent op vakantie. Maar laat het werk jou ook met rus?t Enkele tips om tijdens deze kostbare weken alleen daaraan te denken of daarmee bezig te zijn, wat jij zelf bedacht hebt.
tips reisgenoot vinden
By Monique ·
13 september 2021

Tips voor singles op zoek naar een reisgenoot

Ben je single en zoek je een gezellig reismaatje voor die mooie rondreis of speciale vakantie? Dat lijkt eenvoudig maar helaas ontstaan er nog al eens ruzies tijdens zo’n vakantie. Een goede voorbereiding is het halve werk.
ziek op vakantie
By Margret ·
5 september 2021

Altijd ziek op vakantie: 5 oorzaken en oplossingen

Het hele jaar door heb je zelden of nooit ergens last van en zodra je vakantie aanbreekt heb je last van een verkoudheid, een hevige migraineaanval of nog erger. Je bent ziek. Klinkt dat bekend in je oren?

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!