reisgedrag singles

Reisgedrag van singles: zo ziet het eruit

Ruim de helft van de singles gaat dit jaar twee keer op vakantie en dit doen ze het liefst in gezelschap van andere vrijgezellen. Behalve zonbestemmingen binnen Europa zijn Azië en Midden Amerika favoriet. Dit blijkt uit een korte enquête van online reismagazine Single2Travel.nl onder 500 singles.

De eerste keer..

Met het aanbreken de zomerperiode kijken ook singles reikhalzend uit naar een welverdiende vakantie. Als nieuwbakken single voor het eerst vakantieplannen moeten maken kan een beetje onwennig aanvoelen. Maar met het enorme aanbod singlevakanties vinden de meeste singles en eenoudergezinnen als snel een vakantie die past bij de reisbehoefte en het budget. Interessant is te zien dat 57% van de ondervraagde singles dit jaar maar liefst twee keer op vakantie gaat. Voor bijna 60 procent is het de eerste keer dat ze een singlevakantie boeken.

Singles op vakantie met wie?

Maar met wie gaan ze het liefst op reis? Zo’n 26 procent van de ondervraagden kiest er voor om solo op vakantie te gaan. Ze laten de boel de boel, boeken een vliegticket en kijken wel wat er op hun pad komt tijdens de reis. Een grotere groep van bijna 68 procent gaat het liefst met andere singles op vakantie. Begrijpelijk, want niet iedereen is geschikt voor solo reizen. Samen met single reisgenoten vakantie vieren is een bijzondere belevenis. Je deelt je reiservaring met onbekenden en dat schept snel een band. Niet voor niets ontstaan er vaak hechte nieuwe vriendschappen tijdens een vakantie met andere singles.

Soort singlevakantie

Alleen maar toch samen op vakantie dus. Dat vinden verreweg de meeste singles het prettigst. Maar waar gaat de reis naar toe deze zomer? Zo’n veertig procent van de singles geeft de voorkeur aan een lekkere zonvakantie binnen Europa en nog eens 45% maakt het liefst een verre rondreis. Azië en Midden-Amerika zijn veruit favoriet als ver-weg-bestemming. De overige ondervraagden kiezen voor een singlevakantie met een sportieve insteek.

Verandering van reisgedrag

Gaan singles anders op vakantie dan toen ze nog een partner hadden? Jazeker. Maar liefst 90 procent van de singles zegt dat hun vakanties er nu anders uit zien dan toen ze nog in een relatie zaten. Er worden andere bestemmingen gekozen, ander type accommodaties, ze reizen actiever, en komen meer toe aan wat ze zelf leuk vinden. Het voornaamste verschil is toch wel dat ze naar eigen zeggen veel meer open staan voor andere mensen op reis.

Deze enquête werd uitgevoerd door Single2Travel.nl in de maanden mei en juni 2017. Er deden 500 M/V singles aan mee.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!