VPN op reis

Reistip: zonder moeite Nederlandse series kijken in het buitenland met een VPN

Ben jij net op vakantie wanneer je favoriete voetbalteam een belangrijke wedstrijd heeft, of wanneer Max zijn kunsten weer uitoefent op het F1 circuit? De kans is groot dat je hotel geen Nederlandse zenders heeft, laat staan Ziggo Sport of Fox Sports. Omdat Ziggo Sport, Fox Sports en ook streamingdiensten zoals Videoland of Nederlandse Netflix niet bereikbaar zijn vanwege een geografische blokkade betekent dit echter dat je deze series helaas niet kunt kijken vanuit het buitenland. Ook niet via het internet, behalve als je gebruik maakt van een VPN.

Maar wat is een VPN en hoe werkt zo’n VPN precies? Wat zijn de functies van een VPN in het buitenland? Hoe stel je de VPN in op jouw apparaat? We lopen deze punten stap voor stap door zodat jij ook van je favoriete series en televisiekanalen kunt genieten wanneer je aan het relaxen bent op vakantie.

Een VPN – wat is het en hoe werkt het?

Een VPN is eigenlijk een privé netwerk waarmee je anoniem op het web kunt browsen, video’s kunt kijken en websites kunt bezoeken die normaal gesproken door geografische barrières in jouw vakantieland niet beschikbaar zijn. In het verre buitenland zul je veel te maken hebben met publieke Wi-Fi netwerken, welke een stuk minder veilig zijn dan je misschien verwacht. Een VPN kan in dat geval ook soelaas bieden zodat je zonder zorgen gebruik kunt maken van het netwerk.

De werking van een VPN ligt, zoals je misschien verwacht, wat aan de technische kant. Je maakt een beveiligde verbinding met een VPN server computer. Deze beveiligde verbinding maakt het mogelijk om data via een beveiligde tunnel naar de VPN server te sturen, welke vervolgens jouw gewenste actie voor je uitvoert.t

Zo zal je, wanneer je bijvoorbeeld met een VPN de website van Single2Travel wilt bereiken, de data eerst van je browser via een beveiligde tunnel naar de VPN server worden gestuurd. De VPN server voert vervolgens jouw gewenste actie uit. De website zal dan enkel het IP adres van de VPN server kunnen achterhalen, waar jij ver vanaf zit.

Moet ik betalen voor een VPN?

Er zijn verschillende manieren om verbinding te maken met een VPN, wanneer je dit allemaal zelf instelt zul je er geen kosten aan hebben, maar de meeste mensen maken gebruik van een VPN service. VPN services kunnen ook gratis zijn, maar de meest betrouwbare VPN diensten zijn betaald. Er zijn gelukkig wel VPN diensten die goedkoop zijn maar ook van uitstekende kwaliteit zijn. Bekijk de mogelijkheden voor een goedkope VPN op deze pagina.

Wat zijn de functies van een VPN in het buitenland

In het buitenland heeft een VPN een hoop functies. Eerder werd al genoemd dat je met een VPN veilig op publieke Wi-Fi netwerken kunt inloggen zonder risico op hackers die je data proberen te stelen. Daarnaast worden er in enkele landen (China, Turkije, etc.) websites en streamingdiensten gecensureerd, wat inhoudt dat je deze websites in dit land niet meer kunt bezoeken.

In China kun je bijvoorbeeld geen gebruik maken van Google of Facebook. Je kunt dan een VPN gebruiken om deze censuur te omzeilen, maar let wel op. Als ze je er mee pakken ligt er een zwaardere straf op dan een simpele geldboete, ze censureren de informatie natuurlijk voor een reden.

Hoe stel ik een VPN in op mijn apparaat?

Goed nieuws, een VPN kan op veel apparaten gebruikt worden, echter werkt de VPN connectie per apparaat even anders. Een VPN is mogelijk op:

  • Een laptop of desktop computer

Voor zowel Windows als Mac computers hebben de verschillende VPN providers gemakkelijk te gebruiken software ontwikkeld. Daarnaast hebben computers en laptops met de laatste Windows of Mac OS versies standaard ondersteuning voor het maken van een VPN verbinding.

  • Een telefoon of tablet

Telefoons en tablets hebben ook ingebouwde VPN functies, echter worden deze niet vaak gebruikt. De verscheidene VPN services hebben voor telefoons en tablets applicaties gemaakt om het je gemakkelijk te maken.

  • Een router (lastig om in te stellen)

Een VPN instellen op je router is lastig, omdat je geen apps kunt installeren op routers. Er zijn enkele routers die VPN verbindingen standaard ondersteunen, dus dit is een mogelijkheid als je op zoek bent naar een manier om een VPN op je router te krijgen. Wanneer deze is geactiveerd zullen alle apparaten op het netwerk automatisch gebruik maken van de VPN.

  • Streaming apparaten (via router)

Heb jij een Chromecast of dergelijk streaming apparaat waar je een VPN op in wilt stellen? Dat is niet direct mogelijk, behalve als je een VPN op je router instelt.

Hou jij erg veel van je privacy, veiligheid en natuurlijk ook je favoriete series? Overweeg dan het gebruiken van een VPN om je op ieder gebied te laten ontzorgen.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

fiets niet te stelen
By Monique ·
8 september 2021

De fiets die echt niet te stelen is

Ben je dol op fietsen, ook wanneer je op vakantie bent maar neem je hem liever niet mee omdat je bang bent dat hij wordt gestolen? Dan is deze uitvinding je op het lijf geschreven: de fiets die écht niet te stelen is!
vakantie maakt gelukkiger
By Monique ·
28 augustus 2021

Waarom reizen je gelukkig maakt?

Stiekem wisten we natuurlijk al lang dat vakantie goed voor ons is, maar nu is er zelfs wetenschappelijk bewijs voor. Die volgende vakantie kan je dus met een gerust hart boeken, kijk maar!
vakantiefoto
By Margret ·
30 augustus 2021

Zonder foto's is een vakantie niet compleet voor Nederlanders

Twee derde van de Nederlanders kan niet zonder foto’s als aandenken aan de vakantie en vindt het belangrijk om vakantiefoto's te maken. Foto's houden het gevoel aan die vakantie levend.
By Margret ·
10 augustus 2021

Doe nog maar een rondje

Een nieuwe site genaamd Fietsrondjes.nl is een hulpmiddel om nieuwe rondjes te gaan ontdekken. Misschien iets om samen te ondernemen met je nieuwe date?
tips fotos vakantie
By Margret ·
1 oktober 2021

Speel met de zon voor de leukste zomerfoto’s

Ongelukkige schaduwen, fletse kleuren, donkere vlakken of juist te veel licht… Het kan soms nog behoorlijk lastig zijn om op zonnige dagen te fotograferen. En dat terwijl je juist in de zomer ontzettend leuke foto’s kunt maken.
luxe hotels met kinderen
By Margret ·
23 juli 2021

Kamperen zorgt voor fijne vakantie herinneringen

Het zijn bij jou ook vast de simpele kampeervakanties met je ouders waaraan je met plezier terugdenkt. Voor kinderen hoef je namelijk geen dure en luxe reisjes te regelen naar een ver oord, om je kinderen fijne herinneringen aan vakanties te bezorgen.

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!