verbranden strand bikini

Reistrends zomer 2013

Of je nu houdt van een stevige wandeling in de Ardennen of je liever mee laat voeren door de mensenmassa in de straten van Beijing, één ding is zeker de crisis houdt ons niet thuis. 

Zie hier de reistrends voor elke zomer, voor singles en alleenstaanden en voor gezinnen met kinderen.

1. Opgaan in een andere wereld

We laten de platgetreden paden links liggen en willen graag deelnemen aan het leven van de lokale bevolking. Want wat is er nu heerlijker dan je onder te dompelen in de plaatselijke cultuur? En dan niet omwille van de mooie foto’s, maar uit respect voor de mensen, dieren en de natuur. 

2. Lekker dichtbij

Af en toe een weekendje weg om aan de dagelijkse stress te ontkomen. De Nederlandse, maar ook Belgische kust is in trek, maar waarom niet eens een wandeling in één van onze mooie provincies? Ook uitjes naar attractieparken en musea zijn populair.  

3. Actieve vakantie

Je vakantie luierend doorbrengen? Steeds meer landgenoten kiezen voor een actieve vakantie. Echt tot rust kom je in de bergen of aan de kust, in de jungle of de woestijn. Tijdens een trekking door de natuur kom je jezelf misschien tegen, maar maak je tegelijkertijd je hoofd leeg. Je leert de drukte  en problemen van ons jachtige leven relativeren en komt tot bezinning.

4. Glamoureus kamperen

De charme van kamperen en de luxe van thuis. Glamping, glamperen, glamoureus kamperen… geef het een naam. Geen nieuwe trend, wel volop in ontwikkeling. Je hoeft de auto niet vol te laten stormkoorden, extra haringen en tentstokken. Slapen doe je niet op een matje, maar in een zacht bed. Koken doe je in een keuken, je bent van alle gemakken voorzien. En toch zit je midden in de natuur met enkel een tentdoek tussen jou en de buitenlucht.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Zwarte zaterdag
By Margret ·
6 augustus 2021

Met stress op vakantie

Uit onderzoek blijkt dat 3 van de 4 mensen met stress aan hun vakantie beginnen.
koffie colombia
By Monique ·
2 oktober 2021

Goedkoopste kopje koffie drink je in Colombia

Waar je ook op vakantie bent op onze aardbol, overal kan je wel een kopje koffie bestellen. Maar waar betaal je nou het minst? Uit de Club Sandwich Index van Hotels.com blijkt dat het goedkoopste kopje koffie geserveerd wordt in Bogotá, Colombia, waar gasten slechts € 1,38 betalen .
10 items in backpack
By Monique ·
12 oktober 2021

10 onmisbare items in je backpack

Sta je op het punt een avontuurlijke backpack vakantie te gaan maken? Dan is een goed ingepakte rugzak natuurlijk een must! Met tips van ervaren reizigers hebben we dan ook een lijstje voor je samengesteld met de 10 onmisbare items
vakantie maakt gelukkiger
By Monique ·
28 augustus 2021

Waarom reizen je gelukkig maakt?

Stiekem wisten we natuurlijk al lang dat vakantie goed voor ons is, maar nu is er zelfs wetenschappelijk bewijs voor. Die volgende vakantie kan je dus met een gerust hart boeken, kijk maar!
vakantiefoto
By Margret ·
30 augustus 2021

Zonder foto's is een vakantie niet compleet voor Nederlanders

Twee derde van de Nederlanders kan niet zonder foto’s als aandenken aan de vakantie en vindt het belangrijk om vakantiefoto's te maken. Foto's houden het gevoel aan die vakantie levend.
wagenziekte voorkomen
By Monique ·
8 oktober 2021

Zo voorkom je reisziekte

Heb je jonge kids onder de vier, dan mag je nog lekker buiten het echte hoogseizoen op vakantie. Maar die vervelende reisziekte.. Vier tips om die te voorkomen!

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!