Reisverslag singles stedentrip Milaan 2009

Singles Weekend Milaan: 3-5 april 2009
Single2Travel ging wederom met een groep singles een weekend naar Milaan. Heerlijk geborreld, gegeten, gewinkeld, gelachen en geproefd van La Dolce Vita, het zoete leven in Italië. Op deze pagina tref je een impressie aan van het weekend en de reacties van enkele deelnemers.

Vrijdag 3 april

Iedereen was keurig op tijd in Weeze dus na een kort kennismakingsrondje vertrokken we dan ook zonder problemen richting Milaan. Na een goede vlucht ondervonden we helaas wat vertraging met de bus door een file maar na aankomst op het centraal station van Milaan waren we gelukkig binnen no-time in ons hotel. Onder het genot van een drankje kon iedereen even nader kennismaken terwijl Sabine de plattegrond, metrokaartjes en Milaan tips uitdeelde.

Na ons te hebben opgefrist en de bagage hebben achtergelaten op de hotelkamers, vertrekken we met de metro richting onze eerste Italiaanse borrellocatie. Daar wacht ons namelijk een authentiek Milanees aperitief. Natuurlijk niet zonder eerst een korte pitstop voor de Dom te houden even spieken in de etalages en een foto van de groep te maken.

Na bij café Exploit genoten te hebben van heerlijke cocktails in combinatie met de warme en koude hapjes vertrekken we wandelend naar het restaurant. Het weer was heerlijk, dus flaneren geen probleem! Kiezen uit zoveel pizza’s valt nog niet mee, maar het lukt. Na korte tijd zit iedereen te smikkelen en te smullen. Na deze lekkere maaltijd, Tiramisu (waar niet iedereen nog plek voor had..) en een cappuccino als afsluiter gaat een groot deel van de groep op zoek naar het nachtleven in Milaan. De rest vertrekt richting hotel voor een schoonheidsslaapje.


Zaterdag 4 april

Na een overheerlijk ontbijt gaan we wederom met de metro op pad. Aangekomen op het Domplein is de eerste indruk opnieuw groots, mooi en indrukwekkend En we gaan naar de top! Gelukkig met de lift zodat we topfit bovenop de Dom kunnen genieten van alle details van dit immense bouwwerk en het uitzicht. Daarna een wandeling met korte rondleiding door La Galeria naar La Scala, en de vrije middag kan beginnen!

Nadat iedereen op eigen gelegenheid de hele middag lekker door Milaan heeft gewandeld, geshopt en genoten van een terrasje in de zon komen we tegen zes uur weer bij elkaar voor de Dom en gaan we met de metro naar de gezellige Brera wijk voor ons tweede aperitiefje. Na de ervaring van gisteren heeft iedereen de smaak al snel
weer te pakken. Cocktails, wijn of een frisje, keus genoeg. Onder het genot van wat olijven, salami en andere lekkernijen wordt er al snel volop gegeten, gedronken en bijgepraat over alle indrukken.

Alessandro ontving ons wederom heel hartelijk en we konden direct aanschuiven. De tafels waren gedekt, water en wijn stonden al klaar zodat we verder konden waar we gebleven waren: eten, praten en vooral veel lachen! Na deze overheerlijk corpuleuze maaltijd kon er echt niets meer bij en werd het tijd voor een wandeling door dit levendige stukje Milaan met z’n kleine straatjes en gezellige barretjes om de maaltijd te laten zakken.

Na met z’n allen op het terras te hebben gezeten bleef een deel van de groep nog even hangen in Brera terwijl de rest om half 2 aankwam bij een lounge café in de buurt van het hotel. Hoogste tijd voor nog rondje heerlijke cocktails. Slapen kan altijd nog, en morgen hoeven we gelukkig niet zo vroeg op. Om een uurtje of drie ligt iedereen moe maar voldaan op één oor.

Zondag 5 april

Op zondagochtend geniet iedereen voor de laatste keer van het overdadige ontbijt alvorens richting station te wandelen. Met de bus naar vliegveld Bergamo en dan toch echt met het vliegtuig terug naar Nederland. Velen wilden beslist nog niet naar huis en hadden graag nog een dagje langer gebleven, maar aan alles komt een eind helaas.. Gelukkig schijnt ook de zon bij thuiskomst en besluiten we dit weekend met een hartelijk afscheid, de afspraak om foto’s uit te wisselen en onze belofte om deze trip beslist nog een keer te herhalen!


 
Enkele reacties van de deelnemers:

” Allereerst hartelijk bedankt voor het super leuke milaan weekendje. Jullie hebben alles van het begin tot het einde heel goed geregeld en gepland en jullie enthousiasme is erg leuk om te zien. Ik heb zeker geen spijt dat ik ben meegegaan, ondanks dat ik eerst wat twijfels had. Ik heb genoten van het gezelschap, de bezienswaardighegen en natuurlijk het eten en drinken. Ik vond de combinatie, vaste dingen zoals borrelen, eten, Dom en aan de andere kant vrije tijd heel leuk. “

“Bedankt voor de goede zorgen, het was super!”

“Bedankt voor het leuke weekend, was prima geregeld en erg gezellig.”

“Jullie onwijs bedankt. Ik vond het een geweldig weekend en heb genoten.”

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Ontdek in je eentje de prachtige natuur van Zeeland
By Scott ·
22 februari 2024

Ontdek in je eentje de prachtige natuur van Zeeland

Tips voor het inpakken van je koffer voor een actieve singlevakantie
By Scott ·
22 februari 2024

Tips voor het inpakken van je koffer voor een actieve singlevakantie

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!