Reisverslag stedentrip singles Milaan 2008

Milaan: 6-8 juni 2008

Single2Travel is in juni voor het eerst met een groep singles een weekend naar Milaan geweest. Heerlijk geborreld, gegeten, gewinkeld, gelachen en geproefd van La Dolce Vita, het zoete leven in Italië. Voor levensgenieters is this the place to be! Op deze pagina tref je een impressie aan van het weekend en de reacties van enkele deelnemers.

 

Vrijdag 6 juni

Iedereen was keurig op tijd dus na een kort kennismakingsrondje vertrokken we dan ook zonder problemen richting Milaan. De reis verliep zo voorspoedig dat we een kwartier eerder dan gepland aankwamen. Snel naar het hotel en daar werden we al vlot voorzien van een heerlijk drankje zodat iedereen eens even rustig kon kennismaken.

Na ons te hebben opgefrist en de bagage hebben achtergelaten op de hotelkamers, vertrekken we met de metro richting onze eerste Italiaanse borrellocatie. Daar wacht ons namelijk een authentiek Milanees aperitief. Natuurlijk niet zonder eerst een korte pitstop voor de Dom te houden even spieken in de etalages en een foto van de groep te maken.

Met zoveel keus valt een lekker drankje uitzoeken nog niet mee! Gelukkig stond onze Nederlands/Italiaanse reisgids Sabine iedereen met raad en daad bij, zodat het echte genieten al snel kon beginnen. Met de warme en koude hapjes was het feest compleet. Hier willen we blijven! Eh.. we gaan zo nog dineren mensen..

Na een lekkere maaltijd, dolce en een cappuccino als afsluiter komen we rond een uurtje of half 1 in het hotel aan en is het tijd voor een schoonheidsslaapje.


Zaterdag 7 juni

Na een overheerlijk ontbijt gaan we wederom met de metro op pad. Aangekomen op het Domplein is de eerste indruk opnieuw groots, mooi en indrukwekkend En we gaan naar de top! Gelukkig met de lift zodat we topfit bovenop de Dom kunnen genieten van alle details van dit immense bouwwerk en het uitzicht. Daarna een wandeling met toelichting door La Galeria naar La Scala, en de vrije middag kan beginnen.

Nadat iedereen op eigen gelegenheid de hele middag lekker door Milaan heeft gewandeld, geshopt en genoten komen we rond zes uur bijeen en vertrekken we naar de gezellige Brera wijk voor ons tweede aperitiefje. Na de vuurdoop van gisteren heeft iedereen de smaak al snel te pakken en wordt er volop gegeten, gedronken en bijgepraat over alle indrukken.

Ons aperitief liep een beetje uit, het was gewoon te lekker, dus kwamen we iets later dan gepland aan bij ons restaurant voor de tweede avond. Geen enkel probleem voor eigenaar Alessandro. De tafels waren gedekt, water en wijn stonden al klaar zodat we verder konden waar we gebleven waren. Laat die pasta maar komen! Na deze overheerlijk corpuleuze maaltijd kon er echt niets meer bij..

Na een gedeelte van de groep op de metro richting hotel te hebben afgezet voor wat broodnodige nachtrust bleef de rest nog even hangen op een gezellig terras. Met 24 graden is het namelijk nog heerlijk toeven buiten zo laat op de avond. En laat werd het. Met een (door velen felbegeerde) taxi kwamen we keurig terug bij ons hotel.

Zondag 8 juni

Zondagochtend iedereen voor de laatste keer aan het overheerlijke ontbijt alvorens richting station te gaan. Met de bus naar vliegveld Bergamo en dan toch echt met het vliegtuig terug naar Nederland. Velen wilden beslist nog niet naar huis, maar aan alles komt een eind helaas.. Gelukkig scheen ook de zon bij thuiskomst en besloten we dit weekend met een hartelijk afscheid, de afspraak om foto’s uit te wisselen en onze belofte om deze trip eind augustus nog een keer te herhalen!


Enkele reacties van de deelnemers:

“Kijk met genoegen terug op het afgelopen weekend, veel succes voor de toekomst!”

“Thanks voor weekend en goede zorgen! Foto’s komen later!”

“Ik vond het helemaal geweldig, allebei enorm bedankt voor de super organisatie! Ik zit op mijn balkon in Milanese jurk na te genieten.”

“Ik vond het een heerlijk weekend. Echt genoten van het Italiaanse eten, de aperitiefjes en drankjes. Ik wilde er langer kunnen blijven…”

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

3x tips voor prachtige verre reizen!
By Scott ·
19 december 2023

3x tips voor prachtige verre reizen!

Waarom is een wintersportverzekering noodzakelijk voor jouw vakantie?
By Scott ·
3 januari 2024

Waarom is een wintersportverzekering noodzakelijk voor jouw vakantie?

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!