food

Reizen als eerste levensbehoefte

Ik denk dat we social media best de schuld mogen geven van een steeds hevigere vorm van reislust. De behoefte om meer van de wereld te zien en om nieuwe dingen te ontdekken wordt vooral aangewakkerd door foto’s die we voorbij zien komen op Facebook en Instagram. Dan gaat het toch bij iedereen kriebelen.

Reizen als eerste levensbehoefte

Het is natuurlijk niet voor iedereen weggelegd om veel te reizen. wanneer je er wel toe in staat bent, ook al moet je er wat moeite voor doen, dan moet je je gewoon over geven aan de lust op te reizen en de wereld te gaan zien. Natuurlijk moeten we eerst voorzien in onze eerste levensbehoeften, maar reizen volgt heel snel daarna, het zou er zelf bijgerekend moeten worden. Er zijn een aantal redenen te bedenken die dit onderstrepen.

1. Blijf jezelf ontwikkelen

Er is mogelijk geen betere manier om jezelf te ontwikkelen dan door te reizen. Door nieuwe mensen te ontmoeten, nieuwe plekken te ontdekken en nieuwe smaken te leren kennen breng je verdieping in je leven. Daarvoor moet je erop uit, en niet een week naar een all inclusive resort op een zonnige plek, maar de wijde wereld in. Roadtrippen, backpacken, toeren met een camper, eilandhoppen en kamperen. Eén worden met de natuur, opgaan in het leven van een wereldstad, energie krijgen van een pittoresk dorpje. Bij thuiskomt besef je dat je in een paar weken meer geleerd hebt dan in de afgelopen jaren.

2. Reizen maakt gezond

In een muf kantoorpand achter een computer zal jij niet gaan stralen van blakende gezondheid. Daarvoor heb je frisse berglucht nodig, een stralende zon en een heerlijke wind door je haren. Mensen die regelmatig eropuit gaan, leven nu eenmaal langer, zo blijkt uit verschillende onderzoeken. Reizen maakt gezond en je gezondheid is je dierbaarste bezit. Dus waar wacht je nog op?

3. De oplossing voor jouw problemen

In het dagelijks leven hebben mensen altijd wel ergens last van. Je kunt het problemen noemen ‘problemen’, maar dat is vaak een te groot woord. Het is meer een gevoel van onvrede over een overvolle sociale agenda, het eten van vanavond, rommel in huis. Ver weg van huis besef je pas hoe relatief die problemen zijn. Daarvoor moet je dus eerst op reis. Door te reizen leer je dat je je om dit soort dingen absoluut niet druk moet maken, dat dát niet de dingen zijn die energie zouden moeten vreten en dat je energie moet steken in dingen die jou gelukkig maken. Reizen kan de ‘oplossing’ zijn voor jouw ‘problemen’.

4. Ontspanning

Wanneer je je niet meer kunt herinneren wanneer je voor het laatst echt ontspannen was, dan moet jij heel snel je koffer inpakken! Reizen zorgt ervoor dat je ontspannen bent, dat je meer de mooie dingen in het leven gaat waarderen. Dat je kunt genieten van een goed glas wijn, een goed gesprek of de zon die schijnt. Daarvoor moet je namelijk ontspannen zijn, en die ontspanning krijg je door te reizen. Zeg maar dag tegen de stress.

5. Leer geduldig te zijn

Ben je een ongeduldig type en is een halve minuut wachten voor een rood stoplicht al te veel. Nou dan moet jij nodig op reis! Door te reizen leer je namelijk geduldiger te worden, want wachten is nu eenmaal een onderdeel van reizen. Op vliegvelden, in hotels, in restaurants, in de rij voor kaartjes. Leer nu eens om ook van die momenten iets moois te maken, door een praatje te maken met iemand naast je of door gewoon te kijken naar de mensen om je heen. Geduld is een schone zaak, iets waar je in het dagelijkse leven veel profijt van zult hebben.

6. Nieuwe spaakimpulsen.

Ben je wel klaar met de hutspot en rode kool stampot of zelfs met de sushi en kip tandoori? Dat wil dan vast niet zeggen dat je geen honger hebt, maar dat je weer eens iets nieuws moet ontdekken. Je hebt nieuwe smaakimpulsen nodig! Die krijg je van het eten op straat in een wereldstad of van verse vis uit zee op een zonovergoten eiland. Reizen en eten hoort bij elkaar. Alles lijkt ook beter te smaken wanneer je op reis bent, omdat het uitzicht, de mensen waarmee je bent en de nieuwe omgeving je smaakpapillen stimuleren.

Reizen is als food for the brains. Broodnodig!

Francien

Sinds 2012 actief voor Singlessite en Single2Travel | Fotograaf met een studio aan huis | Zoekt en bedenkt graag overheerlijke recepten voor singles | Doet graag leuke dingen met haar twee kinderen

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Waarom is een wintersportverzekering noodzakelijk voor jouw vakantie?
By Scott ·
3 januari 2024

Waarom is een wintersportverzekering noodzakelijk voor jouw vakantie?

Tips voor het inpakken van je koffer voor een actieve singlevakantie
By Scott ·
22 februari 2024

Tips voor het inpakken van je koffer voor een actieve singlevakantie

3x tips voor prachtige verre reizen!
By Scott ·
19 december 2023

3x tips voor prachtige verre reizen!

Ontdek in je eentje de prachtige natuur van Zeeland
By Scott ·
22 februari 2024

Ontdek in je eentje de prachtige natuur van Zeeland

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!