reizen midden-amerika singles

Reizen door Midden-Amerika klinkt als muziek in je oren!

Midden-Amerika staat bekend om de geschiedenis en verscheidenheid aan inwoners die uit verschillende regio’s binnen Europa en Afrika komen. De cultuur en muziekvoorkeur van deze mix aan inwoners heeft de muziek van de inheemse volkeren beïnvloed.

Culturele diversiteit

De Midden-Amerikaanse muziek weerspiegelt een rijke culturele diversiteit en bevat genres als salsa, cumbia, mariachi, reggae en calypso. Een reis door landen als Costa Rica, Panama, Guatemala of El Salvador klinkt dus niet voor niets als muziek in je oren! Midden-Amerika is heel divers!

Muziekstijlen

Tijdens de koloniale tijd waren de psalmen uit de Katholieke kerk bestemd om de gevaren van de zee te verdrijven en om heidense en populaire muziek uit het Koninkrijk Spanje te verweren. Een zeer belangrijke invloed was de muziek van de Garifuna; Afrikaanse ritmes, muziekstijlen en instrumenten. De Garifuna is een etnische groep van Afrikaanse afkomst en woont in verschillende regio’s van Midden-Amerika, het Caribisch gebied en de Verenigde Staten.

De klanken van de Marimba

Guatemala was een van de eerste regio’s van de Nieuwe Wereld waar muziek uit Europa werd ingevoerd in 1524. De marimba, een soort xylofoon, werd daar voornamelijk als traditioneel muziekinstrument gebruikt en werd later gecombineerd met andere Europese instrumenten. De oorsprong van de marimba is onduidelijk. Sommige schrijven het instrument toe aan de Afrikaanse slaven die in de tijd van de Spaanse verovering in Midden-Amerika aankwamen. De marimba is, na de trommel, het tweede oudste muziekinstrument ter wereld

Wist je dat…

… in Costa Rica de marimba op 3 september 1996 uitgeroepen werd tot nationaal instrument? De marimba wordt hier beschouwd als een symbool van de cultuur en traditie van het land.

Midden Amerika muziek

Religieuze liederen van El Salvador

De muziek van El Salvador bevat voornamelijk religieuze liederen, bijvoorbeeld om Kerstmis en andere feestdagen te vieren. Ook worden de liederen gebruikt ter herdenking van de beschermheilige van bepaalde bevolkingsgroepen. Populaire muziekstijlen in El Salvador zijn onder andere moderne salsa, cumbia en merengue.

De muzikale mix van Panama

Toen Panama werd benoemd tot onafhankelijk land in 1903, waren er twee verschillende populaire muzikale bewegingen: de tropische muziek en country muziek. De tropische Panamese muziek is ontstaan in de transitzone, waar het Panamakanaal is gevestigd. De muziek wordt gekenmerkt door de muzikale uitingen afkomstig van Afro-Caribische invloeden die uiteenlopende muzikale trends genereren. Country muziek, lokaal volksmuziek genoemd, komt vooral voor in de centrale provincies van Panama (Cocle, Herrera, Los Santos en Veraguas). Voornamelijk verdeeld in vier folkloristische stijlen: de cumbia, de tiende, marjolein en tamborito.

Ontdekkingsreizen voor singles

Behalve natuurschoon, de bijzonder vriendelijke bevolking het dierenrijk en de waanzinnig mooie stranden heeft Midden-Amerika je dus ook een schat aan cultuur en muziek te bieden. Wanneer vertrek jij op ontdekkingsreis? Mooie singlereizen naar Midden-Amerika vind je bij Avontuurlijke Groepsreizen voor singles en Culturele reizen voor singles.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

aantrekkelijk op vakantie
By Monique ·
3 september 2021

Single emigreert voor vakantieliefde

Maar liefst 70 procent van alle singles zou naar het buitenland emigreren voor een vakantieliefde die wel eens de ware zou kunnen zijn. Dit blijkt uit een onderzoek van online reismagazine Single2Travel dat 350 singles ondervroeg over vakantieliefdes.
fiets niet te stelen
By Monique ·
8 september 2021

De fiets die echt niet te stelen is

Ben je dol op fietsen, ook wanneer je op vakantie bent maar neem je hem liever niet mee omdat je bang bent dat hij wordt gestolen? Dan is deze uitvinding je op het lijf geschreven: de fiets die écht niet te stelen is!
koffie colombia
By Monique ·
2 oktober 2021

Goedkoopste kopje koffie drink je in Colombia

Waar je ook op vakantie bent op onze aardbol, overal kan je wel een kopje koffie bestellen. Maar waar betaal je nou het minst? Uit de Club Sandwich Index van Hotels.com blijkt dat het goedkoopste kopje koffie geserveerd wordt in Bogotá, Colombia, waar gasten slechts € 1,38 betalen .
10 items in backpack
By Monique ·
12 oktober 2021

10 onmisbare items in je backpack

Sta je op het punt een avontuurlijke backpack vakantie te gaan maken? Dan is een goed ingepakte rugzak natuurlijk een must! Met tips van ervaren reizigers hebben we dan ook een lijstje voor je samengesteld met de 10 onmisbare items
vakantiefoto
By Margret ·
30 augustus 2021

Zonder foto's is een vakantie niet compleet voor Nederlanders

Twee derde van de Nederlanders kan niet zonder foto’s als aandenken aan de vakantie en vindt het belangrijk om vakantiefoto's te maken. Foto's houden het gevoel aan die vakantie levend.
luxe hotels met kinderen
By Margret ·
23 juli 2021

Kamperen zorgt voor fijne vakantie herinneringen

Het zijn bij jou ook vast de simpele kampeervakanties met je ouders waaraan je met plezier terugdenkt. Voor kinderen hoef je namelijk geen dure en luxe reisjes te regelen naar een ver oord, om je kinderen fijne herinneringen aan vakanties te bezorgen.

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!