reizen midden-amerika singles

Reizen door Midden-Amerika klinkt als muziek in je oren!

Midden-Amerika staat bekend om de geschiedenis en verscheidenheid aan inwoners die uit verschillende regio’s binnen Europa en Afrika komen. De cultuur en muziekvoorkeur van deze mix aan inwoners heeft de muziek van de inheemse volkeren beïnvloed.

Culturele diversiteit

De Midden-Amerikaanse muziek weerspiegelt een rijke culturele diversiteit en bevat genres als salsa, cumbia, mariachi, reggae en calypso. Een reis door landen als Costa Rica, Panama, Guatemala of El Salvador klinkt dus niet voor niets als muziek in je oren! Midden-Amerika is heel divers!

Muziekstijlen

Tijdens de koloniale tijd waren de psalmen uit de Katholieke kerk bestemd om de gevaren van de zee te verdrijven en om heidense en populaire muziek uit het Koninkrijk Spanje te verweren. Een zeer belangrijke invloed was de muziek van de Garifuna; Afrikaanse ritmes, muziekstijlen en instrumenten. De Garifuna is een etnische groep van Afrikaanse afkomst en woont in verschillende regio’s van Midden-Amerika, het Caribisch gebied en de Verenigde Staten.

De klanken van de Marimba

Guatemala was een van de eerste regio’s van de Nieuwe Wereld waar muziek uit Europa werd ingevoerd in 1524. De marimba, een soort xylofoon, werd daar voornamelijk als traditioneel muziekinstrument gebruikt en werd later gecombineerd met andere Europese instrumenten. De oorsprong van de marimba is onduidelijk. Sommige schrijven het instrument toe aan de Afrikaanse slaven die in de tijd van de Spaanse verovering in Midden-Amerika aankwamen. De marimba is, na de trommel, het tweede oudste muziekinstrument ter wereld

Wist je dat…

… in Costa Rica de marimba op 3 september 1996 uitgeroepen werd tot nationaal instrument? De marimba wordt hier beschouwd als een symbool van de cultuur en traditie van het land.

Midden Amerika muziek

Religieuze liederen van El Salvador

De muziek van El Salvador bevat voornamelijk religieuze liederen, bijvoorbeeld om Kerstmis en andere feestdagen te vieren. Ook worden de liederen gebruikt ter herdenking van de beschermheilige van bepaalde bevolkingsgroepen. Populaire muziekstijlen in El Salvador zijn onder andere moderne salsa, cumbia en merengue.

De muzikale mix van Panama

Toen Panama werd benoemd tot onafhankelijk land in 1903, waren er twee verschillende populaire muzikale bewegingen: de tropische muziek en country muziek. De tropische Panamese muziek is ontstaan in de transitzone, waar het Panamakanaal is gevestigd. De muziek wordt gekenmerkt door de muzikale uitingen afkomstig van Afro-Caribische invloeden die uiteenlopende muzikale trends genereren. Country muziek, lokaal volksmuziek genoemd, komt vooral voor in de centrale provincies van Panama (Cocle, Herrera, Los Santos en Veraguas). Voornamelijk verdeeld in vier folkloristische stijlen: de cumbia, de tiende, marjolein en tamborito.

Ontdekkingsreizen voor singles

Behalve natuurschoon, de bijzonder vriendelijke bevolking het dierenrijk en de waanzinnig mooie stranden heeft Midden-Amerika je dus ook een schat aan cultuur en muziek te bieden. Wanneer vertrek jij op ontdekkingsreis? Mooie singlereizen naar Midden-Amerika vind je bij Avontuurlijke Groepsreizen voor singles en Culturele reizen voor singles.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Tips voor het inpakken van je koffer voor een actieve singlevakantie
By Scott ·
22 februari 2024

Tips voor het inpakken van je koffer voor een actieve singlevakantie

Ontdek in je eentje de prachtige natuur van Zeeland
By Scott ·
22 februari 2024

Ontdek in je eentje de prachtige natuur van Zeeland

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!