eenoudervakantie

Reizen met kids: hier moet je op letten

Veel ouders zijn in de veronderstelling dat er geen of weinig kosten zijn verbonden wanneer een kind op schoot zit tijdens een vlucht.  KAYAK’s onderzoek concludeerde echter dat in sommige gevallen de toeslag voor een kind onder de 2 jaar zelfs duurder is dan de ticketprijs voor een volwassene.

Luchtvaartmaatschappij easyJet biedt vluchten voor slechts € 25,74 aan (vanaf Amsterdam naar Liverpool of Nice). Het vaste tarief dat reizigers extra moeten betalen voor het reizen met een kind op schoot is € 28 per enkele reis, duurder dan de prijs van een stoel voor een volwassene. Hierdoor kan het voordeliger zijn om voor een kind onder de 2 jaar een volwassenenticket te boeken, dan de vaste toeslag te betalen voor het reizen met een baby op schoot. KLM berekent voor een kind een vast percentage van het volwassenentarief, wat niet automatisch voordeliger is dan een volwassen tarief.

Vliegticketprijzen:

De meeste vliegmaatschappijen die door ons zijn geanalyseerd staan ouders toe om een kinderwagen mee te nemen op reis., Een aantal vliegmaatschappijen, als  KLM, easyJet en Corendon Dutch Airlines, rekenen voor het inchecken van een kinderwagen zelfs geen extra kosten. Daarentegen dienen ouders bij TUI fly en Transavia een toeslag te betalen voor  een kinderwagen en deze als bijzondere bagage in te checken.

Transavia komt ouders die reizen met kinderen onder de  2 jaar wel tegemoet door ze de mogelijkheid te bieden om 10 kg extra ruimbagage mee te nemen. KLM biedt een vergelijkbare service; ouders die hebben betaald voor hun eigen ruimbagage,  mogen bij de Nederlandse vliegmaatschappij kosteloos 12 kg extra ruimbagage voor een kind meenemen. Bij easyJet mogen ouders als extra een kleine luiertas  aan boord meenemen.

Beleid van vliegmaatschappijen:

 

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!