eenoudervakantie

Reizen met kids: hier moet je op letten

Veel ouders zijn in de veronderstelling dat er geen of weinig kosten zijn verbonden wanneer een kind op schoot zit tijdens een vlucht.  KAYAK’s onderzoek concludeerde echter dat in sommige gevallen de toeslag voor een kind onder de 2 jaar zelfs duurder is dan de ticketprijs voor een volwassene.

Luchtvaartmaatschappij easyJet biedt vluchten voor slechts € 25,74 aan (vanaf Amsterdam naar Liverpool of Nice). Het vaste tarief dat reizigers extra moeten betalen voor het reizen met een kind op schoot is € 28 per enkele reis, duurder dan de prijs van een stoel voor een volwassene. Hierdoor kan het voordeliger zijn om voor een kind onder de 2 jaar een volwassenenticket te boeken, dan de vaste toeslag te betalen voor het reizen met een baby op schoot. KLM berekent voor een kind een vast percentage van het volwassenentarief, wat niet automatisch voordeliger is dan een volwassen tarief.

Vliegticketprijzen:

De meeste vliegmaatschappijen die door ons zijn geanalyseerd staan ouders toe om een kinderwagen mee te nemen op reis., Een aantal vliegmaatschappijen, als  KLM, easyJet en Corendon Dutch Airlines, rekenen voor het inchecken van een kinderwagen zelfs geen extra kosten. Daarentegen dienen ouders bij TUI fly en Transavia een toeslag te betalen voor  een kinderwagen en deze als bijzondere bagage in te checken.

Transavia komt ouders die reizen met kinderen onder de  2 jaar wel tegemoet door ze de mogelijkheid te bieden om 10 kg extra ruimbagage mee te nemen. KLM biedt een vergelijkbare service; ouders die hebben betaald voor hun eigen ruimbagage,  mogen bij de Nederlandse vliegmaatschappij kosteloos 12 kg extra ruimbagage voor een kind meenemen. Bij easyJet mogen ouders als extra een kleine luiertas  aan boord meenemen.

Beleid van vliegmaatschappijen:

 

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

wagenziekte voorkomen
By Monique ·
8 oktober 2021

Zo voorkom je reisziekte

Heb je jonge kids onder de vier, dan mag je nog lekker buiten het echte hoogseizoen op vakantie. Maar die vervelende reisziekte.. Vier tips om die te voorkomen!
vakantie maakt gelukkiger
By Monique ·
28 augustus 2021

Waarom reizen je gelukkig maakt?

Stiekem wisten we natuurlijk al lang dat vakantie goed voor ons is, maar nu is er zelfs wetenschappelijk bewijs voor. Die volgende vakantie kan je dus met een gerust hart boeken, kijk maar!
lastminute zomervakantie singles
By Monique ·
27 augustus 2021

Geniet van je verlof met volle teugen

Zonnige stranden, kleine idyllische dorpjes, mooie uitzichten en welverdiende rust. Je bent op vakantie. Maar laat het werk jou ook met rus?t Enkele tips om tijdens deze kostbare weken alleen daaraan te denken of daarmee bezig te zijn, wat jij zelf bedacht hebt.
fiets niet te stelen
By Monique ·
8 september 2021

De fiets die echt niet te stelen is

Ben je dol op fietsen, ook wanneer je op vakantie bent maar neem je hem liever niet mee omdat je bang bent dat hij wordt gestolen? Dan is deze uitvinding je op het lijf geschreven: de fiets die écht niet te stelen is!
single reizen
By Monique ·
20 september 2021

Single reizen: van zonvakantie tot wintersport

Zoek je nog een leuke groepsreis met singles? Tegenwoordig heb je als single een ruime keus op reisgebied. Single reizen heb je in alle soorten en maten, naar bestemmingen over heel de wereld en voor alle leeftijdscategorieën.
tips reisgenoot vinden
By Monique ·
13 september 2021

Tips voor singles op zoek naar een reisgenoot

Ben je single en zoek je een gezellig reismaatje voor die mooie rondreis of speciale vakantie? Dat lijkt eenvoudig maar helaas ontstaan er nog al eens ruzies tijdens zo’n vakantie. Een goede voorbereiding is het halve werk.

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!