social media vriendschap

Reizigers hebben meer vriendschappen door sociale media

Of je nu jong of wat ouder bent, als we de wereld rondreizen, mooie plekken aandoen, op bijzondere plaatsen overnachten, onze ervaringen delen we graag via de sociale media kanalen.

Nieuwe vriendschappen

Ook al zijn we op dat moment ergens aan de andere kant van de wereld, onze vriendschappen lijken er alleen maar hechter door te worden. Daarnaast maken we dankzij onze reizen vele nieuwe vrienden over de hele wereld. Dat blijkt uit een onderzoek dat Mercure Hotels heeft gehouden onder 5.000 reizigers uit 13 landen.

Delen met vrienden

Wie vandaag de dag rondloopt in Parijs, Barcelona of Brussel, kan er niet omheen: het toerisme groeit en bloeit, we reizen wat af met z’n allen. En we genieten niet alleen van wat we zien, we delen onze foto’s, filmpjes en verhalen ook steeds meer met de thuisblijvers.

Reizigers uit dertien landen

Mercure Hotels krijgt dagelijks duizenden globetrotters over de vloer en raakte gefascineerd door de manier waarop we in tijden van internet en sociale media onze vriendschapsbanden aanhalen én nieuwe vrienden maken. Het was de aanleiding voor een grootschalig onderzoek van TNS Sofres onder 5.000 reizigers van zestien tot vijfenzestig jaar, afkomstig uit dertien landen: België, Nederland, Duitsland, Groot-Brittannië, Frankrijk, Italië, Spanje, Portugal, Polen, Brazilië, China, Japan en
Australië.

Reizen maakt nieuwe vrienden

Wat blijkt? 56 procent maakt tijdens het reizen vrienden. Vooral Brazilianen (84 procent) en Chinezen (71 procent) zijn dol op nieuwe ontmoetingen, wat opmerkelijk is gezien de taalbarrière die zij regelmatig ervaren. Japanners (11 procent) zijn op reis het meest gereserveerde volk. 45 procent zoekt op reis bovendien contact met lokale vrienden-van-vrienden. Vooral voor leuke praktische tips- een festival, een museum, een goed restaurant- maar ook als contactadres in noodgevallen of als hulp bij het vinden van een leuk
hotel.

Online wordt offline vriendschap 

Door sociale media is onze vriendenkring sterk uitgebreid. 44 procent heeft online vriendschappen gesloten met mensen die ze nooit in het echt hebben gezien. Daarbij zijn vooral Franse, Italiaanse en Australische mannen de koplopers. Maar omgekeerd werkt het ook: 58 procent vroeg aan mensen die ze op reis waren tegengekomen om online contact te blijven houden. Steeds vaker gaan mensen op stap om vrienden van vroeger te ontmoeten. Die oude vrienden waren via internet teruggevonden.

Thuisfront

Thuisblijvers reizen tegenwoordig virtueel mee, want 77 procent van de reizigers houdt zijn vrienden via Facebook of Twitter op de hoogte van de belevenissen op reis. Dat gebeurt allang niet meer met een ansichtkaart maar vooral via e-mail (35 procent), Whatsapp en Messenger (27 procent), en foto’s (28 procent) en posts (27 procent) op Facebook en Twitter. Maar als we eenmaal thuis zijn, kiezen we toch weer eerder voor de telefoon (64 procent), uitgaan (59 procent) of een sms (57 procent) om onze vriendschappen warm te houden.

Lees ook: Geen betere reisgenoot dan je beste vriend(in).

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

tips reisgenoot vinden
By Monique ·
13 september 2021

Tips voor singles op zoek naar een reisgenoot

Ben je single en zoek je een gezellig reismaatje voor die mooie rondreis of speciale vakantie? Dat lijkt eenvoudig maar helaas ontstaan er nog al eens ruzies tijdens zo’n vakantie. Een goede voorbereiding is het halve werk.
ziek op vakantie
By Margret ·
5 september 2021

Altijd ziek op vakantie: 5 oorzaken en oplossingen

Het hele jaar door heb je zelden of nooit ergens last van en zodra je vakantie aanbreekt heb je last van een verkoudheid, een hevige migraineaanval of nog erger. Je bent ziek. Klinkt dat bekend in je oren?
10 items in backpack
By Monique ·
12 oktober 2021

10 onmisbare items in je backpack

Sta je op het punt een avontuurlijke backpack vakantie te gaan maken? Dan is een goed ingepakte rugzak natuurlijk een must! Met tips van ervaren reizigers hebben we dan ook een lijstje voor je samengesteld met de 10 onmisbare items
tips fotos vakantie
By Margret ·
1 oktober 2021

Speel met de zon voor de leukste zomerfoto’s

Ongelukkige schaduwen, fletse kleuren, donkere vlakken of juist te veel licht… Het kan soms nog behoorlijk lastig zijn om op zonnige dagen te fotograferen. En dat terwijl je juist in de zomer ontzettend leuke foto’s kunt maken.
By Margret ·
10 augustus 2021

Doe nog maar een rondje

Een nieuwe site genaamd Fietsrondjes.nl is een hulpmiddel om nieuwe rondjes te gaan ontdekken. Misschien iets om samen te ondernemen met je nieuwe date?
fiets niet te stelen
By Monique ·
8 september 2021

De fiets die echt niet te stelen is

Ben je dol op fietsen, ook wanneer je op vakantie bent maar neem je hem liever niet mee omdat je bang bent dat hij wordt gestolen? Dan is deze uitvinding je op het lijf geschreven: de fiets die écht niet te stelen is!

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!