vakantiebeurs 2015

Reizigers profiteren van gedaalde hotelprijzen

Komende zomer zijn zo’n 7,7 miljoen Nederlanders van plan om op vakantie te gaan naar het buitenland. Een kwart van de vakantiegangers moet nog boeken, zo bleek onlangs uit onderzoek van NBTC-NIPO.

Ben je op zoek naar een toeristische bestemming die deze zomer waar biedt voor je geld? Boekingswebsite Hotels.com selecteerde in haar Hotel Price Index (HPI) wereldwijd de vakantiebestemmingen waarin de hotelprijzen het afgelopen jaar het sterkst zijn gedaald.

Jaarlijks trekken duizenden Nederlanders naar badplaatsen rond de Middellandse Zee om te genieten van een zonzekere zomervakantie. Afgelopen zomer werd het zuiden van Europa hard getroffen door de eurocrisis. Dit leidde tot dalende hotelprijzen en een stroom aan aanbiedingen in aantrekkelijke vakantiebestemmingen.

In 2012 daalde de hotelprijs in de Portugese badplaats Albufeira met 7 procent naar gemiddeld €77 per overnachting. In het Spaanse Marbella betaalden reizigers na een daling van 6 procent €113 per overnachting, hotelprijzen in Alicante zakte met 5 procent naar €69. In de Turkse strandbestemming Antalya daalde de hotelprijs met 5 procent naar €87.

Het afgelopen jaar kende het Italiaanse Amalfi de sterkste hotelprijsdaling ter wereld. Op het eiland voor de kust van Napels betaalden reizigers gemiddeld €138 per overnachting, dat is 11 procent minder dan in 2011.

Ook vakantiegangers die deze zomer een verre bestemming op het oog hebben doen er goed aan om prijsbewust te zoeken. Op eilandengroep Langkawi (€125) in Maleisië daalde de gemiddelde hotelprijs met 10 procent. De gemiddelde kamerprijs in de Indiase kustplaats Goa (€69) zakte met 7 procent en een hotelovernachting in de Cambodjaanse hoofdstad Phnom Penh (€43) werd 6 procent goedkoper. In de Vietnamese trekpleister Ho Chi Minhstad (€60) en in Doha (€138) daalden de hotelprijzen met 4 procent.

Reizigers kunnen ook in populaire Europese steden profiteren van de dalende hotelprijzen. In Athene (€76) en Dubrovnik (€113) zakte de gemiddelde kamerprijs met 7 procent en in Lissabon (€73) met 6 procent. Hotelkamers in Genève (€179) en Madrid (€79) werden 5 procent goedkoper in 2012.

Lisa

Werkt sinds 2011 bij Singlessite en Single2Travel | Kookt graag gerechten uit de Italiaanse, Thaise of Balkan-keuken | Muziekliefhebber | Netflix tot in de late uurtjes

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

luxe hotels met kinderen
By Margret ·
23 juli 2021

Kamperen zorgt voor fijne vakantie herinneringen

Het zijn bij jou ook vast de simpele kampeervakanties met je ouders waaraan je met plezier terugdenkt. Voor kinderen hoef je namelijk geen dure en luxe reisjes te regelen naar een ver oord, om je kinderen fijne herinneringen aan vakanties te bezorgen.
vakantie maakt gelukkiger
By Monique ·
28 augustus 2021

Waarom reizen je gelukkig maakt?

Stiekem wisten we natuurlijk al lang dat vakantie goed voor ons is, maar nu is er zelfs wetenschappelijk bewijs voor. Die volgende vakantie kan je dus met een gerust hart boeken, kijk maar!
By Margret ·
10 augustus 2021

Doe nog maar een rondje

Een nieuwe site genaamd Fietsrondjes.nl is een hulpmiddel om nieuwe rondjes te gaan ontdekken. Misschien iets om samen te ondernemen met je nieuwe date?
italie reizen culinair
By Monique ·
17 augustus 2021

Voordelig souvenirs kopen op vakantie doe je zo!

Eenmaal aangekomen op je vakantiebestemming kom je doorgaans een flink aanbod souvenirs tegen die de moeite waard zijn om mee naar huis te nemen. Op een markt, aan het strand of op straat, het loont in vele landen de moeite om niet de volle mep te betalen en dus is het afdingen geblazen. Maar hoe doe je dat?
fiets niet te stelen
By Monique ·
8 september 2021

De fiets die echt niet te stelen is

Ben je dol op fietsen, ook wanneer je op vakantie bent maar neem je hem liever niet mee omdat je bang bent dat hij wordt gestolen? Dan is deze uitvinding je op het lijf geschreven: de fiets die écht niet te stelen is!
aantrekkelijk op vakantie
By Monique ·
3 september 2021

Single emigreert voor vakantieliefde

Maar liefst 70 procent van alle singles zou naar het buitenland emigreren voor een vakantieliefde die wel eens de ware zou kunnen zijn. Dit blijkt uit een onderzoek van online reismagazine Single2Travel dat 350 singles ondervroeg over vakantieliefdes.

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!