banen reiswereld

Reizigers vertrouwen het meest op online bronnen

Wanneer je op zoek bent naar een reis, wilt weten wat er zoal te doen is op jouw vakantiebestemming of op zoek bent naar een goed hotel, wat doe je dan? Juist; het internet raadplegen.

Forums, blogs, reviews, alles waar je muis je maar naar toebrengen. En wist je dat reizigers bij het maken van hun reisplannen ook het meest vertrouwen op deze online bronnen? Dat blijkt uit een onderzoek van Agoda.com.

Online reisforum

Voor dit onderzoek werden er in april en mei ruim 5.500 enquêtes afgenomen bij klanten van Agoda over de hele wereld. In het onderzoek stond de vraag centraal welke informatiebron zij het meest betrouwbaar vinden bij het maken van hun reisplannen. Online forums bleek te populairste informatiebron te zijn, deze categorie werd door 34 procent van de deelnemers gekozen.

Blogs en websites

Blogs en onafhankelijke websites kwamen binnen op een tweede plaats met 28 procent van de stemmen. Alle online bronnen samen met inbegrip van forums, blogs en reis apps zijn goed voor maar liefst 71 procent van de stemmen.

Vertrouwen online bronnen

“Het is geen verrassing dat steeds meer reizigers online informatiebronnen het meest vertrouwen. Met het raadplegen van online bronnen hebben reizigers het voordeel van de combinatie van informatie plus de persoonlijke kennis en ervaringen van talloze andere reizigers. Bovendien kunnen ze als nooit tevoren hun onderzoek zo specifiek mogelijk maken, om zo exact aan te sluiten op hun behoeften,” zegt John Brown, directeur van Agoda.com.

Meest betrouwbare bronnen van reisinformatie

Online forums                                                           34%

Blogs en onafhankelijke websites                          28%

Advies van lokale inwoners                                    13%

Reisgidsen                                                                 12%

Travel apps                                                                9%

Anders                                                                       4%

Slechts 12% van de respondenten koos voor gedrukte reisgidsen.

Reiservaringen delen

Wat betreft het delen van informatie met anderen na de reis, geeft 79% van de respondenten aan recensies te hebben gepost, berichten te hebben achtergelaten op blogs of op social media te hebben gepost over hun reiservaringen.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!