banen reiswereld

Reizigers vertrouwen het meest op online bronnen

Wanneer je op zoek bent naar een reis, wilt weten wat er zoal te doen is op jouw vakantiebestemming of op zoek bent naar een goed hotel, wat doe je dan? Juist; het internet raadplegen.

Forums, blogs, reviews, alles waar je muis je maar naar toebrengen. En wist je dat reizigers bij het maken van hun reisplannen ook het meest vertrouwen op deze online bronnen? Dat blijkt uit een onderzoek van Agoda.com.

Online reisforum

Voor dit onderzoek werden er in april en mei ruim 5.500 enquêtes afgenomen bij klanten van Agoda over de hele wereld. In het onderzoek stond de vraag centraal welke informatiebron zij het meest betrouwbaar vinden bij het maken van hun reisplannen. Online forums bleek te populairste informatiebron te zijn, deze categorie werd door 34 procent van de deelnemers gekozen.

Blogs en websites

Blogs en onafhankelijke websites kwamen binnen op een tweede plaats met 28 procent van de stemmen. Alle online bronnen samen met inbegrip van forums, blogs en reis apps zijn goed voor maar liefst 71 procent van de stemmen.

Vertrouwen online bronnen

“Het is geen verrassing dat steeds meer reizigers online informatiebronnen het meest vertrouwen. Met het raadplegen van online bronnen hebben reizigers het voordeel van de combinatie van informatie plus de persoonlijke kennis en ervaringen van talloze andere reizigers. Bovendien kunnen ze als nooit tevoren hun onderzoek zo specifiek mogelijk maken, om zo exact aan te sluiten op hun behoeften,” zegt John Brown, directeur van Agoda.com.

Meest betrouwbare bronnen van reisinformatie

Online forums                                                           34%

Blogs en onafhankelijke websites                          28%

Advies van lokale inwoners                                    13%

Reisgidsen                                                                 12%

Travel apps                                                                9%

Anders                                                                       4%

Slechts 12% van de respondenten koos voor gedrukte reisgidsen.

Reiservaringen delen

Wat betreft het delen van informatie met anderen na de reis, geeft 79% van de respondenten aan recensies te hebben gepost, berichten te hebben achtergelaten op blogs of op social media te hebben gepost over hun reiservaringen.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

wagenziekte voorkomen
By Monique ·
8 oktober 2021

Zo voorkom je reisziekte

Heb je jonge kids onder de vier, dan mag je nog lekker buiten het echte hoogseizoen op vakantie. Maar die vervelende reisziekte.. Vier tips om die te voorkomen!
vakantie maakt gelukkiger
By Monique ·
28 augustus 2021

Waarom reizen je gelukkig maakt?

Stiekem wisten we natuurlijk al lang dat vakantie goed voor ons is, maar nu is er zelfs wetenschappelijk bewijs voor. Die volgende vakantie kan je dus met een gerust hart boeken, kijk maar!
tips fotos vakantie
By Margret ·
1 oktober 2021

Speel met de zon voor de leukste zomerfoto’s

Ongelukkige schaduwen, fletse kleuren, donkere vlakken of juist te veel licht… Het kan soms nog behoorlijk lastig zijn om op zonnige dagen te fotograferen. En dat terwijl je juist in de zomer ontzettend leuke foto’s kunt maken.
fiets niet te stelen
By Monique ·
8 september 2021

De fiets die echt niet te stelen is

Ben je dol op fietsen, ook wanneer je op vakantie bent maar neem je hem liever niet mee omdat je bang bent dat hij wordt gestolen? Dan is deze uitvinding je op het lijf geschreven: de fiets die écht niet te stelen is!
man inpakken vakantie
By Margret ·
27 juli 2021

Reizende man mag meer onderbroeken inpakken

Dat vrouwen teveel kleren meenemen op vakantie en te veel ballast, dat is ondertussen wel bekend. Dat mannen foute kleding meenemen dat lezen we ook met regelmaat. Maar dat mannen te weinig onderbroeken inpakken, dat vind ik toch een openbaring.
italie reizen culinair
By Monique ·
17 augustus 2021

Voordelig souvenirs kopen op vakantie doe je zo!

Eenmaal aangekomen op je vakantiebestemming kom je doorgaans een flink aanbod souvenirs tegen die de moeite waard zijn om mee naar huis te nemen. Op een markt, aan het strand of op straat, het loont in vele landen de moeite om niet de volle mep te betalen en dus is het afdingen geblazen. Maar hoe doe je dat?

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!