singles dol op zonvakanties

Reizigers willen minder op vakantie voor milieu

Voel jij je schuldig ten opzichte van natuur en klimaat wanneer je op het vliegtuig stapt voor een welverdiende vakantie? Van alle reizigers vindt 57% dat mensen nu actie moeten ondernemen en duurzame reiskeuzes moeten maken. Tussen woord en daad gaapt echter een enorme kloof.

Compensatie

Reizen en vooral vliegen is zoals bekend zwaar vervuilend. Met een vliegvakantie naar Bali stoot een reiziger net zo veel CO2 uit als hij met dertig zonnepanelen op zijn dak bespaart. Voor een retour Thailand zou je zes jaar vegetariër moeten zijn om dat te compenseren. In de tropenzon worden zulke klimaatzorgen even vergeten.

Duurzaam reizen

35% van de Nederlandse reizigers meldt meer vastberaden te zijn om duurzame reiskeuzes te maken dan een jaar geleden, zeggen ze in een enquête van Booking.com, bij uitstek een aanjager van toerisme. Een Australisch onderzoek dat werd gepubliceerd in het vakblad Nature Climate Change becijferde dat toerisme 8% bijdraagt aan de jaarlijkse wereldwijde uitstoot.

CO2-voetafdruk

Van de ondervraagden in het onderzoek dat Booking.com woensdag publiceerde, zegt 41% dat ze de CO2-voetafdruk van hun vakantie-accommodatie zouden willen compenseren. Dat doen ze echter niet. Voor zover bekend doet minder dan 1% van de reizigers het daadwerkelijk.

Cijfers

Uit cijfers van luchtvaartassociatie IATA blijkt dat het vliegverkeer wereldwijd zelfs snel groeit. Het aantal door passagiers gevlogen kilometers nam in januari met 6,5% toe ten opzichte van dezelfde maand een jaar eerder.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!