singles dol op zonvakanties

Reizigers willen minder op vakantie voor milieu

Voel jij je schuldig ten opzichte van natuur en klimaat wanneer je op het vliegtuig stapt voor een welverdiende vakantie? Van alle reizigers vindt 57% dat mensen nu actie moeten ondernemen en duurzame reiskeuzes moeten maken. Tussen woord en daad gaapt echter een enorme kloof.

Compensatie

Reizen en vooral vliegen is zoals bekend zwaar vervuilend. Met een vliegvakantie naar Bali stoot een reiziger net zo veel CO2 uit als hij met dertig zonnepanelen op zijn dak bespaart. Voor een retour Thailand zou je zes jaar vegetariër moeten zijn om dat te compenseren. In de tropenzon worden zulke klimaatzorgen even vergeten.

Duurzaam reizen

35% van de Nederlandse reizigers meldt meer vastberaden te zijn om duurzame reiskeuzes te maken dan een jaar geleden, zeggen ze in een enquête van Booking.com, bij uitstek een aanjager van toerisme. Een Australisch onderzoek dat werd gepubliceerd in het vakblad Nature Climate Change becijferde dat toerisme 8% bijdraagt aan de jaarlijkse wereldwijde uitstoot.

CO2-voetafdruk

Van de ondervraagden in het onderzoek dat Booking.com woensdag publiceerde, zegt 41% dat ze de CO2-voetafdruk van hun vakantie-accommodatie zouden willen compenseren. Dat doen ze echter niet. Voor zover bekend doet minder dan 1% van de reizigers het daadwerkelijk.

Cijfers

Uit cijfers van luchtvaartassociatie IATA blijkt dat het vliegverkeer wereldwijd zelfs snel groeit. Het aantal door passagiers gevlogen kilometers nam in januari met 6,5% toe ten opzichte van dezelfde maand een jaar eerder.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

ziek op vakantie
By Margret ·
5 september 2021

Altijd ziek op vakantie: 5 oorzaken en oplossingen

Het hele jaar door heb je zelden of nooit ergens last van en zodra je vakantie aanbreekt heb je last van een verkoudheid, een hevige migraineaanval of nog erger. Je bent ziek. Klinkt dat bekend in je oren?
italie reizen culinair
By Monique ·
17 augustus 2021

Voordelig souvenirs kopen op vakantie doe je zo!

Eenmaal aangekomen op je vakantiebestemming kom je doorgaans een flink aanbod souvenirs tegen die de moeite waard zijn om mee naar huis te nemen. Op een markt, aan het strand of op straat, het loont in vele landen de moeite om niet de volle mep te betalen en dus is het afdingen geblazen. Maar hoe doe je dat?
fiets niet te stelen
By Monique ·
8 september 2021

De fiets die echt niet te stelen is

Ben je dol op fietsen, ook wanneer je op vakantie bent maar neem je hem liever niet mee omdat je bang bent dat hij wordt gestolen? Dan is deze uitvinding je op het lijf geschreven: de fiets die écht niet te stelen is!
koffie colombia
By Monique ·
2 oktober 2021

Goedkoopste kopje koffie drink je in Colombia

Waar je ook op vakantie bent op onze aardbol, overal kan je wel een kopje koffie bestellen. Maar waar betaal je nou het minst? Uit de Club Sandwich Index van Hotels.com blijkt dat het goedkoopste kopje koffie geserveerd wordt in Bogotá, Colombia, waar gasten slechts € 1,38 betalen .
lastminute zomervakantie singles
By Monique ·
27 augustus 2021

Geniet van je verlof met volle teugen

Zonnige stranden, kleine idyllische dorpjes, mooie uitzichten en welverdiende rust. Je bent op vakantie. Maar laat het werk jou ook met rus?t Enkele tips om tijdens deze kostbare weken alleen daaraan te denken of daarmee bezig te zijn, wat jij zelf bedacht hebt.
single reizen
By Monique ·
20 september 2021

Single reizen: van zonvakantie tot wintersport

Zoek je nog een leuke groepsreis met singles? Tegenwoordig heb je als single een ruime keus op reisgebied. Single reizen heb je in alle soorten en maten, naar bestemmingen over heel de wereld en voor alle leeftijdscategorieën.

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!