vliegen tarieven wifi

Reserveren noodzakelijk voor goedkope parkeerplaats vliegvelden

De grootste vliegvelden van Nederland en België hanteren hoge parkeertarieven. Alleen een reservering maakt parkeren op deze vliegvelden betaalbaar. Dit blijkt uit het Herfstrapport 2013 ‘Parkeren op het vliegveld van de onafhankelijke reiswebsite Vliegveldinfo.nl.

Een week lang parkeren op Amsterdam Airport Schiphol en Brussels Airport is behoorlijk aan de prijs, maar vroegtijdig reserveren maakt een parkeerplaats de helft goedkoper. Amsterdam Airport Schiphol biedt Schiphol Smart Parking en Brussels Airport biedt Discount Parking.

In het Herfstrapport 2013 ‘Parkeren op het vliegveld’ vergelijkt Vliegveldinfo.nl de parkeertarieven van vijf Nederlandse, vier Belgische en zes Duitse luchthavens nabij de Nederlandse grens, door te kijken naar de kosten van een parkeerplaats voor een periode van drie dagen en een week. Om tot een goede vergelijking te komen heeft Vliegveldinfo.nl wederom de inrijtarieven van de goedkoopste parkeermogelijkheden van ieder vliegveld met elkaar vergeleken. Op de helft van de zestien onderzochte vliegvelden kan echter ook vooraf een parkeerplaats worden gereserveerd en dat zorgt bijna altijd voor een verlaging van de prijs. In Nederland was Schiphol lange tijd het enige vliegveld waar reizigers parkeerplaatsen konden reserveren, in 2013 volgden ook Eindhoven Airport en Rotterdam The Hague Airport met een reserveringsmogelijkheid via de officiële website.  

Hoogstwaarschijnlijk zal het aantal vliegvelden met een reserveringsmogelijkheid voor parkeerplaatsen de komende jaren verder stijgen. “Het is geen toeval dat met name de grote bekende vliegvelden met het grootste budget deze mogelijkheid aanbieden”, zegt oprichter van Vliegveldinfo.nl Guus Wantia. “Vliegvelden willen net als luchtvaartmaatschappijen reizigers zo vroeg mogelijk aan boord hebben. Dit verkleint de kans dat een reiziger zich nog laat verleiden door bijvoorbeeld een goedkoop parkeerterrein in de buurt van het vliegveld of een aanbieder van luchthavenvervoer”. Parkeren op de drukste vliegvelden van Nederland en België is prijzig, alleen reserveren brengt hier verandering in. Reizigers die reserveren kunnen een week parkeren op Amsterdam Airport Schiphol voor € 47 (Schiphol Smart Parking) in plaats van € 80, een week parkeren op Brussels Airport is mogelijk voor € 39 (Discount Parking) in plaats van € 86.

In vergelijking met het Lenterapport 2013 ‘Parkeren op het vliegveld’ is er weinig veranderd in de ranglijst van voordeligste vliegvelden om te parkeren. Alleen de parkeertarieven op Düsseldorf Airport en Eindhoven Airport zijn verhoogd in het afgelopen halfjaar, op beide vliegvelden is een week parkeren nu € 5 duurder. Duitsland blijft met afstand het goedkoopste land om te parkeren. Een week parkeren op een Duits vliegveld is gemiddeld € 26 goedkoper dan een week parkeren op een Belgisch vliegveld en € 17 goedkoper dan in Nederland. Van de zestien vliegvelden is Münster Osnabrück Airport veruit het goedkoopst, zowel drie dagen als een week parkeren is op het West-Duitse vliegveld veel goedkoper dan op andere vliegvelden. In Nederland is Groningen Airport Eelde de positieve uitschieter, in België is Oostende Brugge Airport het goedkoopst om te parkeren.

3 dagen

Land Gemiddeld parkeertarief
1. (1) Duitsland € 37
2. (2) Nederland € 40
3. (3) België € 41

 

1 week

Land Gemiddeld parkeertarief
1. (1) Duitsland € 43
2. (2) Nederland € 60
3. (3) België € 69

 

3 dagen

Vliegveld Parkeertarief
1. (1) Münster Osnabrück Airport € 15
2. (2) Oostende Brugge Airport € 21
3. (3) Groningen Airport Eelde € 30
4. (4) Dortmund Airport € 33
5. (5) Rotterdam The Hague Airport € 35
6. (6) Weeze Airport € 36
7. (7) Eindhoven Airport € 40 (+ € 2)
8. (9) Bremen Airport € 44
8. (8) Düsseldorf Airport € 44 (+ € 5)
10. (10) Luik Airport € 45
11. (11) Brussels Airport € 46
11. (11) Maastricht Aachen Airport € 46
13. (13) Keulen Bonn Airport € 49
14. (14) Charleroi Airport € 53
15. (15) Amsterdam Airport Schiphol € 53,50

 

1 week

Vliegveld Parkeertarief
1. (1) Münster Osnabrück Airport € 27
2. (2) Dortmund Airport € 39
3. (2) Düsseldorf Airport € 44 (+ € 5)
4. (4) Weeze Airport € 45
5. (5) Keulen Bonn Airport € 49
5. (5) Oostende Brugge Airport € 49
7. (7) Groningen Airport Eelde € 50
8. (7) Eindhoven Airport € 55 (+ € 5)
8. (9) Rotterdam The Hague Airport € 55
10. (10) Bremen Airport € 56
11. (11) Luik Airport € 60
11. (11) Maastricht Aachen Airport € 60
13. (13) Amsterdam Airport Schiphol € 79,90
14. (14) Charleroi Airport € 81
15. (15) Brussels Airport € 86

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

wagenziekte voorkomen
By Monique ·
8 oktober 2021

Zo voorkom je reisziekte

Heb je jonge kids onder de vier, dan mag je nog lekker buiten het echte hoogseizoen op vakantie. Maar die vervelende reisziekte.. Vier tips om die te voorkomen!
vakantie maakt gelukkiger
By Monique ·
28 augustus 2021

Waarom reizen je gelukkig maakt?

Stiekem wisten we natuurlijk al lang dat vakantie goed voor ons is, maar nu is er zelfs wetenschappelijk bewijs voor. Die volgende vakantie kan je dus met een gerust hart boeken, kijk maar!
koffie colombia
By Monique ·
2 oktober 2021

Goedkoopste kopje koffie drink je in Colombia

Waar je ook op vakantie bent op onze aardbol, overal kan je wel een kopje koffie bestellen. Maar waar betaal je nou het minst? Uit de Club Sandwich Index van Hotels.com blijkt dat het goedkoopste kopje koffie geserveerd wordt in Bogotá, Colombia, waar gasten slechts € 1,38 betalen .
single reizen
By Monique ·
20 september 2021

Single reizen: van zonvakantie tot wintersport

Zoek je nog een leuke groepsreis met singles? Tegenwoordig heb je als single een ruime keus op reisgebied. Single reizen heb je in alle soorten en maten, naar bestemmingen over heel de wereld en voor alle leeftijdscategorieën.
italie reizen culinair
By Monique ·
17 augustus 2021

Voordelig souvenirs kopen op vakantie doe je zo!

Eenmaal aangekomen op je vakantiebestemming kom je doorgaans een flink aanbod souvenirs tegen die de moeite waard zijn om mee naar huis te nemen. Op een markt, aan het strand of op straat, het loont in vele landen de moeite om niet de volle mep te betalen en dus is het afdingen geblazen. Maar hoe doe je dat?
ziek op vakantie
By Margret ·
5 september 2021

Altijd ziek op vakantie: 5 oorzaken en oplossingen

Het hele jaar door heb je zelden of nooit ergens last van en zodra je vakantie aanbreekt heb je last van een verkoudheid, een hevige migraineaanval of nog erger. Je bent ziek. Klinkt dat bekend in je oren?

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!