zomervakantie

Retrovakantie is helemaal in

Vakanties uitzoeken is voor sommigen een feest en voor anderen juist een hels karwei. Dit is een van de redenen dat steeds meer mensen terugkeren naar reisbestemmingen uit hun jeugd. De ‘retrovakantie’ is hip!

Jeugdherinnering

Uit een onderzoek van TravelSupermarket blijkt dat bijna de helft van de reizigers (47 procent) op regelmatige basis op een ‘retrovakantie’ gaat. Ruim een kwart (27 procent) keert zelfs om de twee jaar terug naar een plaats waar ze goede jeugdherinneringen aan hebben overgehouden.

Gemak

De hoofdreden om een bekende bestemming te boeken is het gemak.  Mensen zijn moe en hebben simpelweg niet meer de energie om een nieuwe bestemming uit te zoeken.

Ook speelt melancholie een grote rol schrijft Dailymail.com. De crisistijd heeft invloed op onze zoektocht naar reisbestemmingen. Het is immers een veilige keuze om naar een bekende plek te gaan, waarvan je weet dat de prijs/kwaliteitverhouding in orde is.

Activiteiten uit je jeugd

Uit het onderzoek komt verder naar voren dat er tien activiteiten zijn uit onze jeugd waar we goede herinneringen aan hebben. Het blijkt uit te maken hoe oud je bent want een 55+-er denkt eerder terug aan de strandactiviteiten zoals een ijsje eten (51 procent), een zandkasteel bouwen (47 procent), schelpen verzamelen (40 procent) en ezeltje rijden (21 procent). Volwassenen van 18 tot en met 34 jaar denken juist terug aan een museumbezoek (13 procent), een kampeervakantie (11 procent) of aan het deelnemen aan een sportieve competitie (7 procent).

Top tien

De tien activiteiten die nu het liefst worden gedaan zijn (op chronolische volgorde): ijsjes eten, een zandkasteel bouwen, schelpen verzamelen, souvenirs kopen, met grijpmachines spelen, een kaartje sturen naar het thuisfront, spelletjes spelen op het strand, lokale bezichtigingen bezoeken, in de golven springen en vissen in de zee.

Bron: Telegraaf

Lisa

Werkt sinds 2011 bij Singlessite en Single2Travel | Kookt graag gerechten uit de Italiaanse, Thaise of Balkan-keuken | Muziekliefhebber | Netflix tot in de late uurtjes

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

tips reisgenoot vinden
By Monique ·
13 september 2021

Tips voor singles op zoek naar een reisgenoot

Ben je single en zoek je een gezellig reismaatje voor die mooie rondreis of speciale vakantie? Dat lijkt eenvoudig maar helaas ontstaan er nog al eens ruzies tijdens zo’n vakantie. Een goede voorbereiding is het halve werk.
Zwarte zaterdag
By Margret ·
6 augustus 2021

Met stress op vakantie

Uit onderzoek blijkt dat 3 van de 4 mensen met stress aan hun vakantie beginnen.
koffie colombia
By Monique ·
2 oktober 2021

Goedkoopste kopje koffie drink je in Colombia

Waar je ook op vakantie bent op onze aardbol, overal kan je wel een kopje koffie bestellen. Maar waar betaal je nou het minst? Uit de Club Sandwich Index van Hotels.com blijkt dat het goedkoopste kopje koffie geserveerd wordt in Bogotá, Colombia, waar gasten slechts € 1,38 betalen .
By Margret ·
10 augustus 2021

Doe nog maar een rondje

Een nieuwe site genaamd Fietsrondjes.nl is een hulpmiddel om nieuwe rondjes te gaan ontdekken. Misschien iets om samen te ondernemen met je nieuwe date?
aantrekkelijk op vakantie
By Monique ·
3 september 2021

Single emigreert voor vakantieliefde

Maar liefst 70 procent van alle singles zou naar het buitenland emigreren voor een vakantieliefde die wel eens de ware zou kunnen zijn. Dit blijkt uit een onderzoek van online reismagazine Single2Travel dat 350 singles ondervroeg over vakantieliefdes.
lastminute zomervakantie singles
By Monique ·
27 augustus 2021

Geniet van je verlof met volle teugen

Zonnige stranden, kleine idyllische dorpjes, mooie uitzichten en welverdiende rust. Je bent op vakantie. Maar laat het werk jou ook met rus?t Enkele tips om tijdens deze kostbare weken alleen daaraan te denken of daarmee bezig te zijn, wat jij zelf bedacht hebt.

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!