ok maps google

Romantisch afscheid

We fantaseren er allemaal wel eens over na het zien van een film. Afscheid nemen van je geliefde voor een paar dagen, weken of zelfs maanden? Een treinstation is dé perfecte omgeving voor het vaarwel. Het is dan ook niet verwonderlijk, dat de afscheidsscènes van films of boeken vaak op treinstations plaatsvinden.

In de grote Europese hoofdsteden is een aantal grote en zeer imposante treinstations te vinden. Boekingswebsite Hotels.com heeft de vijf meest romantische treinstations geselecteerd, zodat men voortaan zelf een romantische afscheidsscène kan regisseren.

Antwerpen Centraal, Antwerpen

Er zijn meer dan 25.000 reizigers en meer dan 500 treinen die dagelijks aankomen en vertrekken vanaf Antwerpen Centraal. Naast het grote volume is dit treinstation ook één van de fraaiste stations ter wereld. De lokale bevolking noemt het Belgische station ook wel ‘de Kathedraal van de Spoorwegen’ vanwege de indrukwekkende koepel van het gebouw. Antwerpen Centraal opende in 1895 haar deuren en in de afgelopen jaren is het station grondig gerenoveerd. Het station heeft nu drie niveaus en bevat tevens een ondergronds gedeelte. Op deze historische plek is dus ruimte genoeg om met betraande ogen een partner passend uit te zwaaien.

Gare du Nord, Parijs

Gare du Nord is gebouwd tussen 1861 en 1865 en sindsdien is het station één van de belangrijkste verkeersknooppunten van Parijs. Het station in het hart van Frankrijk staat ingeschreven in het monumentenregister. Gare du Nord wordt gekenmerkt door een 19de-eeuwse architectuur met afwisselend gebruik van ijzer en glas. De gevel van het monument wordt gemarkeerd door 23 standbeelden, welke de 23 grote steden symboliseren, waar de oorspronkelijke treinreizen naar toe leidden. Gare du Nord is een gebouw vol charme in de stad van de liefde en heeft alle ingrediënten voor een romantisch vaarwel.

King’s Cross Station, Londen

In 1852 opende in London het King’s Cross station en nog steeds is dit in Victoriaanse stijl gebouwde station van Lewis Cubitt één van de grootste treinstations van London. Het drukke knooppunt verbindt het openbaar vervoer van de metropool. Vanwege de toenemende reizigersaantallen en organisatie van de Olympische Spelen, werd in 2012 de gehele infrastructuur gerenoveerd. Om een vleugje ‘magie’ toe te voegen aan het Britse station, bereikt men – net zoals ’s-Werelds beroemdste tovenaar Harry Potter – via Platform 9 ¾ de fantasiewereld van Zweinstein. King’s Cross ademt die magie en vormt dan ook een prachtig decor voor een afscheid vol emoties.

Centraal station, Amsterdam

Het Amsterdamse Centraal Station, ook wel Amsterdam Centraal, werd gebouwd tussen 1881 en 1889. Het is een geslaagde kruising van de neorenaissance en neogotische bouwstijl, wat het Nederlandse station één van de mooiste historische monumenten van de stad maakt. De structuur is gefundeerd op meer dan 8.000 houten palen, die drie kleine eilanden samenvoegen tot één stationseiland. Opmerkelijk is de voormalige wachtkamer ‘Nouveau’ voor de Eerste Klasse boven spoor 2. Grand Café Restaurant heeft zich nu in deze ruimte gevestigd en waar kan men beter een geliefde laatste afscheidswoorden toefluisteren dan boven een kop koffie in het Grand Café?

Bahnhof Friedrichstrasse, Berlijn

Naast de functionele waarde van dit in 1882 geopende Duitse station, heeft het ook een belangrijke rol gespeeld in de periode van de de bouw van de Berlijnse muur. Bahnhof Friedrichstrasse was het laatste station voor de grens met West-Berlijn. Deze grens werd onder meer aangegeven door de omstreden muur die deze formeel ‘gedemiltaliseerde viersectorenstad’ scheidde in een Sovjet- en Amerikaans/Brits/Frans gebied. Het station was de omgeving van pijnlijke scheidingen tussen familieleden, geliefden en vrienden, die aan weerskanten van de muur woonden. Het dichtbijgelegen gebouw, wat als controlepost diende, werd daarom omgedoopt tot ‘Tränenpalast’, oftewel Tranenpaleis. Afscheid nemen tegen de schrille achtergrond van de gevolgen van de Tweede Wereldoorlog en later de Koude Oorlog is hier dus al menig keer gedaan.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

vakantie maakt gelukkiger
By Monique ·
28 augustus 2021

Waarom reizen je gelukkig maakt?

Stiekem wisten we natuurlijk al lang dat vakantie goed voor ons is, maar nu is er zelfs wetenschappelijk bewijs voor. Die volgende vakantie kan je dus met een gerust hart boeken, kijk maar!
fiets niet te stelen
By Monique ·
8 september 2021

De fiets die echt niet te stelen is

Ben je dol op fietsen, ook wanneer je op vakantie bent maar neem je hem liever niet mee omdat je bang bent dat hij wordt gestolen? Dan is deze uitvinding je op het lijf geschreven: de fiets die écht niet te stelen is!
ziek op vakantie
By Margret ·
5 september 2021

Altijd ziek op vakantie: 5 oorzaken en oplossingen

Het hele jaar door heb je zelden of nooit ergens last van en zodra je vakantie aanbreekt heb je last van een verkoudheid, een hevige migraineaanval of nog erger. Je bent ziek. Klinkt dat bekend in je oren?
italie reizen culinair
By Monique ·
17 augustus 2021

Voordelig souvenirs kopen op vakantie doe je zo!

Eenmaal aangekomen op je vakantiebestemming kom je doorgaans een flink aanbod souvenirs tegen die de moeite waard zijn om mee naar huis te nemen. Op een markt, aan het strand of op straat, het loont in vele landen de moeite om niet de volle mep te betalen en dus is het afdingen geblazen. Maar hoe doe je dat?
aantrekkelijk op vakantie
By Monique ·
3 september 2021

Single emigreert voor vakantieliefde

Maar liefst 70 procent van alle singles zou naar het buitenland emigreren voor een vakantieliefde die wel eens de ware zou kunnen zijn. Dit blijkt uit een onderzoek van online reismagazine Single2Travel dat 350 singles ondervroeg over vakantieliefdes.
Zwarte zaterdag
By Margret ·
6 augustus 2021

Met stress op vakantie

Uit onderzoek blijkt dat 3 van de 4 mensen met stress aan hun vakantie beginnen.

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!