verbod op gladiatoren rome

Rome doet nepgladiatoren in de ban

Ga je binnenkort lekker naar Rome? Dan is de kans klein dat je nog nepgladiatoren met plastic helmen, zwaarden en schilden tegenkomt tijdens jouw bezoek. Want zij worden door het stadsbestuur uit het straatbeeld van Rome verbannen.

Toeristen geld aftroggelen

Niet alleen waren de gladiatoren een doorn in het oog, maar ze vroegen ook woekerprijzen om met de toeristen op de foto te gaan en reageerden nogal woest op te kleine fooien. Een Roemeense tv-ploeg kon op beeld vastleggen hoe een van hen honderd euro vroeg voor een kiekje.

Boete

Als je al weleens in het schitterende Rome bent geweest dan kan je er vast over meepraten. Vooral bij de populaire trekpleisters kom je ze tegen. Zogenaamde ‘gladiatoren’ waarmee je op de foto kunt. Vaak tegen grof geld. En daar komt nu een einde aan.

Interim-burgemeester Francesco Paolo Tronca vaardigde woensdagavond een decreet uit dat hen vanaf donderdag verdrijft van het Colosseum, de Trevifontein en andere toeristische trekpleisters. Overtreders riskeren een boete van 400 euro.

Vatiaans Museum

Ook venters die hun waren aan toeristen proberen te slijten, worden verbannen, naast riksja’s en verkopers van tickets voor populaire toeristische attracties zoals het Vaticaan Museum, waarmee lange wachtrijen kunnen vermeden worden in ruil voor een riante toeslag.

De Romeinse krant Il Messaggero loofde de beslissing. ‘Net voor het begin van het jubileum was dit soort decreet absoluut nodig’. Het katholieke Heilig Jaar begint op 8 december. Miljoenen pelgrims worden voor het evenement in de Italiaanse hoofdstad verwacht.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

italie reizen culinair
By Monique ·
17 augustus 2021

Voordelig souvenirs kopen op vakantie doe je zo!

Eenmaal aangekomen op je vakantiebestemming kom je doorgaans een flink aanbod souvenirs tegen die de moeite waard zijn om mee naar huis te nemen. Op een markt, aan het strand of op straat, het loont in vele landen de moeite om niet de volle mep te betalen en dus is het afdingen geblazen. Maar hoe doe je dat?
ziek op vakantie
By Margret ·
5 september 2021

Altijd ziek op vakantie: 5 oorzaken en oplossingen

Het hele jaar door heb je zelden of nooit ergens last van en zodra je vakantie aanbreekt heb je last van een verkoudheid, een hevige migraineaanval of nog erger. Je bent ziek. Klinkt dat bekend in je oren?
Zwarte zaterdag
By Margret ·
6 augustus 2021

Met stress op vakantie

Uit onderzoek blijkt dat 3 van de 4 mensen met stress aan hun vakantie beginnen.
aantrekkelijk op vakantie
By Monique ·
3 september 2021

Single emigreert voor vakantieliefde

Maar liefst 70 procent van alle singles zou naar het buitenland emigreren voor een vakantieliefde die wel eens de ware zou kunnen zijn. Dit blijkt uit een onderzoek van online reismagazine Single2Travel dat 350 singles ondervroeg over vakantieliefdes.
fiets niet te stelen
By Monique ·
8 september 2021

De fiets die echt niet te stelen is

Ben je dol op fietsen, ook wanneer je op vakantie bent maar neem je hem liever niet mee omdat je bang bent dat hij wordt gestolen? Dan is deze uitvinding je op het lijf geschreven: de fiets die écht niet te stelen is!
wagenziekte voorkomen
By Monique ·
8 oktober 2021

Zo voorkom je reisziekte

Heb je jonge kids onder de vier, dan mag je nog lekker buiten het echte hoogseizoen op vakantie. Maar die vervelende reisziekte.. Vier tips om die te voorkomen!

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!