vliegen tarieven wifi

Rondrennende kinderen in vliegtuig grootste ergernis

Niet alleen in de zomervakantie maar door heel het jaar heen worden er nogal wat vakantievluchten uitgevoerd. Reisbureau Expedia onderzocht de grootste irritaties van passagiers die een lange vlucht maken. Het onderzoek werd uitgevoerd onder ruim 1000 vliegtuigpassagiers.

Bij 41 procent van de passagiers lopen de irritaties erg hoog op als ouders hun kinderen 10 kilometer hoogte vrijuit laten rondrennen en ravotten in het vliegtuig. Dit staat dan ook bovenaan de lijst van grootste irritaties tijdens een vliegreis.

De volgende irritatiefactor heeft ook met kinderen te maken maar dan vooral om het lawaai dat ze produceren. Maar liefst 49 procent van de ondervraagden zegt wel extra in de buidel te willen tasten als ze daarvoor een stiltezone in het vliegtuig voor terug krijgen.

Herrie en stoeltrappers

Onoplettende ouders worden op de voet gevolgd door de beruchte ‘stoeltrappers’. Dit zijn mensen die zonder pardon hun voeten in de rugleuning van de passagier voor hen duwen. Van alle ondervraagden zegt 38 procent dat dit hun grootste ergernis is. De top drie wordt aangevuld met stinkende medepassagiers. Voor 28 procent van de passagiers is dit echt het toppunt van irritatie. Veel gepraat en lawaai door volwassen medereizigers in het vliegtuig wordt ook genoemd als zwaar irritant.

Hand in eigen boezem

Er zit wel een opmerkelijke kant aan dit onderzoek want zo’n 80 procent van de ondervraagde laat weten dat ze zelf ook de rugleuning naar achteren zetten tijdens vluchten. De meesten doen dit na een maaltijd maar een op de vijf geeft toe dit meteen te doen na take-off.

Dit geldt ook voor het geklets en gebabbel van medepassagiers. Ondanks het feit dat ze het van anderen irritant vinden kunnen ze het zelf ook niet laten. Van de ondervraagden geeft 34 procent aan een vlucht te beschouwen als een mooie kans om nieuwe mensen te leren kennen.

Wat is jouw grootste ergernis tijdens een vlucht? 

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

3 tips voor je singlereis
By Scott ·
25 januari 2023

3 tips voor je singlereis

Single vakantie naar Toscane? 4 tips
By Scott ·
3 februari 2023

Single vakantie naar Toscane? 4 tips

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!