lastminute zomervakantie singles

Ruim de helft van de Nederlanders wil op zomervakantie

Het lijkt erop dat de Nederlander na een jaar zonder een ontspannende zonvakantie in het buitenland duidelijk zin heeft om op vakantie te gaan. Dit blijkt uit onderzoeken die in januari zijn uitgevoerd door Corendon; enerzijds in samenwerking met onderzoeksbureau Markteffect en anderzijds onder haar eigen klanten.

65% van de Nederlanders geeft aan van plan te zijn om in Nederland of het buitenland op vakantie te gaan, waarvan 37% de vakantie al heeft geboekt. 60% van de groep Nederlanders met vakantieplannen is van plan met het vliegtuig op vakantiebestemming en onder Corendon-klanten is dit percentage maar liefst 95%. De belangrijkste voorwaarde bij het boeken van een vakantie is een geld-terug-garantie bij annulering. Circa de helft van de respondenten beslist pas een maand of korter van tevoren om op vakantie te gaan. De voornaamste reden is dat deze groep zeker willen weten dat de vakantiebestemming bereisbaar is conform een groen of geel reisadvies. Augustus is op dit moment de populairste vakantiemaand (27%), gevolgd door juli (20%) en september (19%).

Reisadvies en geld-terug-garantie van grote invloed op vakantieplannen

Zes op de tien Nederlanders laat de beslissing om op vakantie te gaan afhangen van het reisadvies voor de bestemming. Daarnaast is voor meer dan 80% van de Nederlanders een geld-terug-garantie bij annulering de belangrijkste voorwaarde bij het besluit om een vakantie te boeken.

Atilay Uslu, oprichter van Corendon: “Natuurlijk begrijpen we goed dat voor veel vakantiegangers het reisadvies van de overheid heel belangrijk is voor het moment waarop je een vakantie boekt en de keuze van de bestemming. We hopen dat de overheid snel in staat zal zijn om de oranje adviezen te wijzigen naar geel of zelfs groen. Om zonder financiële zorgen te kunnen boeken, hebben we voor onze klanten een geld-terug-garantie, een flexibele omboekgarantie en bieden we klanten voor 20 euro per persoon (per retour) een PCR-test-garantie, mochten overheden tijdens de vakantie een PCR-test eisen. Voor prijsbewuste vakantiegangers is het ook goed om te weten dat nú de pareltjes nog voordelig te boeken zijn.”

All Inclusive in Turkije nu nog geliefder

Uit de boekingen voor 2021 blijkt dat Turkije het populairst is als vakantiebestemming (41%), gevolgd door Griekenland (31%) en Spanje (10%). Het vakantietype dat het meest populair is onder jong en oud is de All Inclusive vakantie. 72% van de Corendon-klanten uit de enquête spreekt een All Inclusive vakantie aan en van deze groep geeft 16% aan nu eerder voor All Inclusive te kiezen met als belangrijkste reden de verwachting dat dat de Covid-19 maatregelen daar goed worden nageleefd. Voor Uslu is dat geen verrassende uitslag.

Resorts

“Corendon staat bekend om haar aanbod van prachtige en grootschalige All Inclusive resorts in Turkije. Dit land scoort daarom altijd hoog qua populariteit. Onze klanten hebben het land als vakantieland ook echt gemist. Wat ook meespeelt is dat de vakantieganger in deze tijd erg prijsbewust is. Met een All Inclusive concept kan goed worden ingeschat hoeveel je voor de vakantie kwijt gaat zijn en kom je niet voor verrassingen te staan. Daarnaast biedt All Inclusive het voordeel dat er geen beperkende maatregelen gelden (behalve de 1,5 meter afstand) waardoor gasten de hele dag kunnen eten en drinken, zowel binnen als buiten”, aldus Uslu.

Margret

Sinds 2012 actief voor Singlessite en Single2Travel | Fotograaf met een studio aan huis | Zoekt en bedenkt graag overheerlijke recepten voor singles | Doet graag leuke dingen met haar twee kinderen

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

ziek op vakantie
By Margret ·
5 september 2021

Altijd ziek op vakantie: 5 oorzaken en oplossingen

Het hele jaar door heb je zelden of nooit ergens last van en zodra je vakantie aanbreekt heb je last van een verkoudheid, een hevige migraineaanval of nog erger. Je bent ziek. Klinkt dat bekend in je oren?
wagenziekte voorkomen
By Monique ·
8 oktober 2021

Zo voorkom je reisziekte

Heb je jonge kids onder de vier, dan mag je nog lekker buiten het echte hoogseizoen op vakantie. Maar die vervelende reisziekte.. Vier tips om die te voorkomen!
tips fotos vakantie
By Margret ·
1 oktober 2021

Speel met de zon voor de leukste zomerfoto’s

Ongelukkige schaduwen, fletse kleuren, donkere vlakken of juist te veel licht… Het kan soms nog behoorlijk lastig zijn om op zonnige dagen te fotograferen. En dat terwijl je juist in de zomer ontzettend leuke foto’s kunt maken.
Zwarte zaterdag
By Margret ·
6 augustus 2021

Met stress op vakantie

Uit onderzoek blijkt dat 3 van de 4 mensen met stress aan hun vakantie beginnen.
man inpakken vakantie
By Margret ·
27 juli 2021

Reizende man mag meer onderbroeken inpakken

Dat vrouwen teveel kleren meenemen op vakantie en te veel ballast, dat is ondertussen wel bekend. Dat mannen foute kleding meenemen dat lezen we ook met regelmaat. Maar dat mannen te weinig onderbroeken inpakken, dat vind ik toch een openbaring.
italie reizen culinair
By Monique ·
17 augustus 2021

Voordelig souvenirs kopen op vakantie doe je zo!

Eenmaal aangekomen op je vakantiebestemming kom je doorgaans een flink aanbod souvenirs tegen die de moeite waard zijn om mee naar huis te nemen. Op een markt, aan het strand of op straat, het loont in vele landen de moeite om niet de volle mep te betalen en dus is het afdingen geblazen. Maar hoe doe je dat?

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!