Snowboard

Ruim een miljoen Nederlanders op wintersportvakantie

De ANWB verwacht dat er in het komende wintersportseizoen ongeveer een miljoen Nederlanders op vakantie gaan om te skiën en snowboarden.

Dik miljoen

Als de sneeuwcondities in wintersportgebieden goed zijn, kan dit aantal oplopen tot een dik miljoen, vertelt de ANWB. “We kennen nu al een veel betere start dan de vorige twee seizoenen. Vorig jaar waren in december sommige pistes nog steeds groen. Dit jaar ligt in Oostenrijk al een maand een dik pak sneeuw”, aldus een woordvoerder.

Aantal wintersporters

Het aantal jaarlijkse wintersporters daalde lange tijd, maar schommelt sinds enkele jaren rond het miljoen. “Dat is een harde kern van wintersporters die elk jaar gaan. Door de onzekere periode rond de economische crisis was het wat minder, maar het is weer op niveau.” De meeste vakanties worden geboekt voor februari; dan vertrekt bijna de helft van de wintersporters. Oostenrijk is het populairste land, met Tirol en het Salzburgerland als topbestemmingen. Na Oostenrijk volgen Frankrijk, Duitsland en Zwitserland.

Ten val

De meeste wintersporters (84 procent) gaan met de auto. De ANWB schiet tijdens het wintersportseizoen veel Nederlanders te hulp die autopech hebben op of onderweg naar hun bestemming, zoals een door de vrieskou leeggelopen accu. De ANWB staat ook sporters bij die ten val komen. Vorig seizoen belden 1.300 wintersporters die letsel hadden opgelopen op de pistes. Letsel aan de knie komt veruit het vaakst voor.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!