Snowboard

Ruim een miljoen Nederlanders op wintersportvakantie

De ANWB verwacht dat er in het komende wintersportseizoen ongeveer een miljoen Nederlanders op vakantie gaan om te skiën en snowboarden.

Dik miljoen

Als de sneeuwcondities in wintersportgebieden goed zijn, kan dit aantal oplopen tot een dik miljoen, vertelt de ANWB. “We kennen nu al een veel betere start dan de vorige twee seizoenen. Vorig jaar waren in december sommige pistes nog steeds groen. Dit jaar ligt in Oostenrijk al een maand een dik pak sneeuw”, aldus een woordvoerder.

Aantal wintersporters

Het aantal jaarlijkse wintersporters daalde lange tijd, maar schommelt sinds enkele jaren rond het miljoen. “Dat is een harde kern van wintersporters die elk jaar gaan. Door de onzekere periode rond de economische crisis was het wat minder, maar het is weer op niveau.” De meeste vakanties worden geboekt voor februari; dan vertrekt bijna de helft van de wintersporters. Oostenrijk is het populairste land, met Tirol en het Salzburgerland als topbestemmingen. Na Oostenrijk volgen Frankrijk, Duitsland en Zwitserland.

Ten val

De meeste wintersporters (84 procent) gaan met de auto. De ANWB schiet tijdens het wintersportseizoen veel Nederlanders te hulp die autopech hebben op of onderweg naar hun bestemming, zoals een door de vrieskou leeggelopen accu. De ANWB staat ook sporters bij die ten val komen. Vorig seizoen belden 1.300 wintersporters die letsel hadden opgelopen op de pistes. Letsel aan de knie komt veruit het vaakst voor.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Zwarte zaterdag
By Margret ·
6 augustus 2021

Met stress op vakantie

Uit onderzoek blijkt dat 3 van de 4 mensen met stress aan hun vakantie beginnen.
koffie colombia
By Monique ·
2 oktober 2021

Goedkoopste kopje koffie drink je in Colombia

Waar je ook op vakantie bent op onze aardbol, overal kan je wel een kopje koffie bestellen. Maar waar betaal je nou het minst? Uit de Club Sandwich Index van Hotels.com blijkt dat het goedkoopste kopje koffie geserveerd wordt in Bogotá, Colombia, waar gasten slechts € 1,38 betalen .
single reizen
By Monique ·
20 september 2021

Single reizen: van zonvakantie tot wintersport

Zoek je nog een leuke groepsreis met singles? Tegenwoordig heb je als single een ruime keus op reisgebied. Single reizen heb je in alle soorten en maten, naar bestemmingen over heel de wereld en voor alle leeftijdscategorieën.
italie reizen culinair
By Monique ·
17 augustus 2021

Voordelig souvenirs kopen op vakantie doe je zo!

Eenmaal aangekomen op je vakantiebestemming kom je doorgaans een flink aanbod souvenirs tegen die de moeite waard zijn om mee naar huis te nemen. Op een markt, aan het strand of op straat, het loont in vele landen de moeite om niet de volle mep te betalen en dus is het afdingen geblazen. Maar hoe doe je dat?
vakantiefoto
By Margret ·
30 augustus 2021

Zonder foto's is een vakantie niet compleet voor Nederlanders

Twee derde van de Nederlanders kan niet zonder foto’s als aandenken aan de vakantie en vindt het belangrijk om vakantiefoto's te maken. Foto's houden het gevoel aan die vakantie levend.
man inpakken vakantie
By Margret ·
27 juli 2021

Reizende man mag meer onderbroeken inpakken

Dat vrouwen teveel kleren meenemen op vakantie en te veel ballast, dat is ondertussen wel bekend. Dat mannen foute kleding meenemen dat lezen we ook met regelmaat. Maar dat mannen te weinig onderbroeken inpakken, dat vind ik toch een openbaring.

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!