geen file op vakantie

Run op de tolbadge voor Europese snelwegen

Sinds vorige week groen licht werd gegeven voor reizen naar de belangrijkste vakantielanden in Europa, is er sprake van een run op een badge voor de tolwegen in Frankrijk, Spanje, Italië en Portugal.

Bip&Go

De Franse tolbadge-aanbieder Bip&Go,dochteronderneming van Sanef, een van de grootste tolwegexploitanten in Frankrijk, noteert sinds vorige week een stijging van 85% van het aantal Nederlandse bestellingen van de tolbadge ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Behalve de verklaring dat veel vakantiegangers hebben gewacht met het boeken van hun vakantie bevestigt dit ook de voorspelling, eerder gedaan door het NBTC/NIPO – dat veel reizigers deze zomer een autovakantie verkiezen boven een vliegvakantie, met Frankrijk als een van de favoriete zomerbestemmingen.

Tolbadge

De tolbadge – een transponder die je op de voorruit bevestigt – maakt elektronische tolbetaling mogelijk in Frankrijk, Spanje, Portugal en Italië. Groot voordeel is dat badgehouders bij de Franse tolpoorten kunnen kiezen voor de aparte rijstroken, waar al rijdend (30 km/uur) de badge wordt geregistreerd en de slagboom openzwaait.

Dat betekent op een traject van Nederland naar Zuid-Frankrijk al snel een tijdswinst van ruim 30 minuten. Ander voordeel is dat de passage volledig contactloos gaat; verrekening van de tol gebeurt achteraf via afschrijving van de bankrekening.

Europese zonvakantie

Ben je nog naarstig op zoek naar een lekkere zonvakantie binnen Europa met andere singles? Check de agenda

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!