landen alcohol drinken

Rust op vakantie: hotels zonder kinderen

Niet alleen hotels waar onder geen beding kinderen onder de 18 mogen komen zijn steeds populairder. Er gaan nu ook al geluiden op om ervoor te zorgen dat er in sommige horecagelegenheden geen kinderen mogen komen. Goed idee of niet?

Zoals wel te verwachten viel, is half Nederland in rep en roer door de actie van No Kids Allowed. .Maar is het nu écht zo vreemd dat er mensen zijn die het soms prettig vinden om op een luie zondagmiddag ongestoord een drankje te doen in een bar zonder die krijsende kinderen aan het tafeltje ernaast? Of met hun beste vriend(in) willen bijpraten in een gezellig restaurantje waar geen kinderen naast je zitten te bekvechten?

Honden & kinderen

Het is wellicht een wat aparte vergelijking, maar de hond kan je ook niet meenemen naar alle horecagelegenheden. Ook hier zouden andere gasten last van kunnen hebben. Daarnaast is het ook onhygiënisch zo’n harig beest tussen al dat eten en drinken. Om het over de stank dat zo’n dier afgeeft nog maar te zwijgen..  Dat vinden we volkomen normaal en logisch, maar zodra het om kinderen gaat die vlieger ineens niet meer op.

Geen peuters en pubers

In het hotelwezen is het al langer een geaccepteerd fenomeen: hotels en resorts waar geen kinderen onder de 18 of 12 worden toegelaten.  Welverdiende rust op vakantie heeft een prijskaartje, maar dan heb je ook wat. Geen bommetjes in het zwembad waar jij heerlijk ligt uit te rusten na maanden van hard werken eindelijk aan dat veelbelovende boek toekomt, geen rond rennende kinderen in het hotel-restaurant, geen zatte pubers aan de poolbar, geen krijsende baby onder de parasol naast je en geen peuterbadje waar volop geplast wordt.

Vakantie zonder kids

Of je nu single bent of een partner hebt, wel of geen kinderen hebt, er is helemaal niks mis mee om een weekje of langer ongestoord te willen genieten van de rust of van elkaar. Ben je ook “om” en wil je dit jaar eens kinderloze vakantie? Arke biedt Couples Only vakanties aan. Hotels en resorts waar geen kinderen komen. Maar deze prachtige reizen kun je ook prima in je eentje boeken. Lekker rustig 😉

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!