landen alcohol drinken

Rust op vakantie: hotels zonder kinderen

Niet alleen hotels waar onder geen beding kinderen onder de 18 mogen komen zijn steeds populairder. Er gaan nu ook al geluiden op om ervoor te zorgen dat er in sommige horecagelegenheden geen kinderen mogen komen. Goed idee of niet?

Zoals wel te verwachten viel, is half Nederland in rep en roer door de actie van No Kids Allowed. .Maar is het nu écht zo vreemd dat er mensen zijn die het soms prettig vinden om op een luie zondagmiddag ongestoord een drankje te doen in een bar zonder die krijsende kinderen aan het tafeltje ernaast? Of met hun beste vriend(in) willen bijpraten in een gezellig restaurantje waar geen kinderen naast je zitten te bekvechten?

Honden & kinderen

Het is wellicht een wat aparte vergelijking, maar de hond kan je ook niet meenemen naar alle horecagelegenheden. Ook hier zouden andere gasten last van kunnen hebben. Daarnaast is het ook onhygiënisch zo’n harig beest tussen al dat eten en drinken. Om het over de stank dat zo’n dier afgeeft nog maar te zwijgen..  Dat vinden we volkomen normaal en logisch, maar zodra het om kinderen gaat die vlieger ineens niet meer op.

Geen peuters en pubers

In het hotelwezen is het al langer een geaccepteerd fenomeen: hotels en resorts waar geen kinderen onder de 18 of 12 worden toegelaten.  Welverdiende rust op vakantie heeft een prijskaartje, maar dan heb je ook wat. Geen bommetjes in het zwembad waar jij heerlijk ligt uit te rusten na maanden van hard werken eindelijk aan dat veelbelovende boek toekomt, geen rond rennende kinderen in het hotel-restaurant, geen zatte pubers aan de poolbar, geen krijsende baby onder de parasol naast je en geen peuterbadje waar volop geplast wordt.

Vakantie zonder kids

Of je nu single bent of een partner hebt, wel of geen kinderen hebt, er is helemaal niks mis mee om een weekje of langer ongestoord te willen genieten van de rust of van elkaar. Ben je ook “om” en wil je dit jaar eens kinderloze vakantie? Arke biedt Couples Only vakanties aan. Hotels en resorts waar geen kinderen komen. Maar deze prachtige reizen kun je ook prima in je eentje boeken. Lekker rustig 😉

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

lastminute zomervakantie singles
By Monique ·
27 augustus 2021

Geniet van je verlof met volle teugen

Zonnige stranden, kleine idyllische dorpjes, mooie uitzichten en welverdiende rust. Je bent op vakantie. Maar laat het werk jou ook met rus?t Enkele tips om tijdens deze kostbare weken alleen daaraan te denken of daarmee bezig te zijn, wat jij zelf bedacht hebt.
tips fotos vakantie
By Margret ·
1 oktober 2021

Speel met de zon voor de leukste zomerfoto’s

Ongelukkige schaduwen, fletse kleuren, donkere vlakken of juist te veel licht… Het kan soms nog behoorlijk lastig zijn om op zonnige dagen te fotograferen. En dat terwijl je juist in de zomer ontzettend leuke foto’s kunt maken.
Zwarte zaterdag
By Margret ·
6 augustus 2021

Met stress op vakantie

Uit onderzoek blijkt dat 3 van de 4 mensen met stress aan hun vakantie beginnen.
koffie colombia
By Monique ·
2 oktober 2021

Goedkoopste kopje koffie drink je in Colombia

Waar je ook op vakantie bent op onze aardbol, overal kan je wel een kopje koffie bestellen. Maar waar betaal je nou het minst? Uit de Club Sandwich Index van Hotels.com blijkt dat het goedkoopste kopje koffie geserveerd wordt in Bogotá, Colombia, waar gasten slechts € 1,38 betalen .
aantrekkelijk op vakantie
By Monique ·
3 september 2021

Single emigreert voor vakantieliefde

Maar liefst 70 procent van alle singles zou naar het buitenland emigreren voor een vakantieliefde die wel eens de ware zou kunnen zijn. Dit blijkt uit een onderzoek van online reismagazine Single2Travel dat 350 singles ondervroeg over vakantieliefdes.
By Margret ·
10 augustus 2021

Doe nog maar een rondje

Een nieuwe site genaamd Fietsrondjes.nl is een hulpmiddel om nieuwe rondjes te gaan ontdekken. Misschien iets om samen te ondernemen met je nieuwe date?

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!