Ryanair cabincrew op dieet om hoge brandstofkosten

Ryanair moedigt het cabinepersoneel aan op dieet te gaan. Willen de dames een plekje op de jaarlijkse stewardessenkalender verwerven, dan moeten ze wel om hun figuur denken.

Nu de prijs voor vliegtuigkerosine net als die van benzine en andere brandstoffen tot een recordhoogte is gestegen, zoekt budgetvlieger Ryanair naar mogelijkheden om kosten te besparen. En gewichtsbesparing is een van de dingen die daarbij als eerste in beeld is. Een lichter vliegtuig verbruikt nu eenmaal minder brandstof dan een zwaar vliegtuig.

En Ryanair heeft gemerkt dat daarbij alle beetjes helpen. Zo worden de in-flight magazines namelijk dunner, krijgen passagiers voortaan minder ijsblokjes in hun drankjes en moet als het aan Ryanair ligt, ook de cabincrew op dieet.

Besparing op drukwerk
Door het in-flight magazine van een A4- naar een A5-formaat te laten krimpen en het blad ook dienst te laten doen als menukaart, denkt de luchtvaartmaatschappij een jaarlijkse besparing van een half miljoen euro te kunnen boeken.

Verder wordt het cabinepersoneel aangemoedigd om op hun figuur te letten, zeker als men een plaatsje zou willen krijgen op de jaarlijkse stewardessenkalender van Ryanair. Zoals wij ook al eens eerder schreven is de budgetvlieger ook wel te porren voor een zogenaamde ‘fat-tax’ waarbij passagiers met ernstige obesitas extra voor een ticket zouden moeten gaan betalen.

Armleuningen
Een woordvoerder van Ryanair zei over een en ander tegenover de Britse krant The Telegraph: “We hebben ook overwogen om de armleuningen te verwijderden, maar hebben uiteindelijk besloten dat toch maar niet te doen.”

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!