Ryanair cabincrew op dieet om hoge brandstofkosten

Ryanair moedigt het cabinepersoneel aan op dieet te gaan. Willen de dames een plekje op de jaarlijkse stewardessenkalender verwerven, dan moeten ze wel om hun figuur denken.

Nu de prijs voor vliegtuigkerosine net als die van benzine en andere brandstoffen tot een recordhoogte is gestegen, zoekt budgetvlieger Ryanair naar mogelijkheden om kosten te besparen. En gewichtsbesparing is een van de dingen die daarbij als eerste in beeld is. Een lichter vliegtuig verbruikt nu eenmaal minder brandstof dan een zwaar vliegtuig.

En Ryanair heeft gemerkt dat daarbij alle beetjes helpen. Zo worden de in-flight magazines namelijk dunner, krijgen passagiers voortaan minder ijsblokjes in hun drankjes en moet als het aan Ryanair ligt, ook de cabincrew op dieet.

Besparing op drukwerk
Door het in-flight magazine van een A4- naar een A5-formaat te laten krimpen en het blad ook dienst te laten doen als menukaart, denkt de luchtvaartmaatschappij een jaarlijkse besparing van een half miljoen euro te kunnen boeken.

Verder wordt het cabinepersoneel aangemoedigd om op hun figuur te letten, zeker als men een plaatsje zou willen krijgen op de jaarlijkse stewardessenkalender van Ryanair. Zoals wij ook al eens eerder schreven is de budgetvlieger ook wel te porren voor een zogenaamde ‘fat-tax’ waarbij passagiers met ernstige obesitas extra voor een ticket zouden moeten gaan betalen.

Armleuningen
Een woordvoerder van Ryanair zei over een en ander tegenover de Britse krant The Telegraph: “We hebben ook overwogen om de armleuningen te verwijderden, maar hebben uiteindelijk besloten dat toch maar niet te doen.”

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

fiets niet te stelen
By Monique ·
8 september 2021

De fiets die echt niet te stelen is

Ben je dol op fietsen, ook wanneer je op vakantie bent maar neem je hem liever niet mee omdat je bang bent dat hij wordt gestolen? Dan is deze uitvinding je op het lijf geschreven: de fiets die écht niet te stelen is!
lastminute zomervakantie singles
By Monique ·
27 augustus 2021

Geniet van je verlof met volle teugen

Zonnige stranden, kleine idyllische dorpjes, mooie uitzichten en welverdiende rust. Je bent op vakantie. Maar laat het werk jou ook met rus?t Enkele tips om tijdens deze kostbare weken alleen daaraan te denken of daarmee bezig te zijn, wat jij zelf bedacht hebt.
man inpakken vakantie
By Margret ·
27 juli 2021

Reizende man mag meer onderbroeken inpakken

Dat vrouwen teveel kleren meenemen op vakantie en te veel ballast, dat is ondertussen wel bekend. Dat mannen foute kleding meenemen dat lezen we ook met regelmaat. Maar dat mannen te weinig onderbroeken inpakken, dat vind ik toch een openbaring.
vakantie maakt gelukkiger
By Monique ·
28 augustus 2021

Waarom reizen je gelukkig maakt?

Stiekem wisten we natuurlijk al lang dat vakantie goed voor ons is, maar nu is er zelfs wetenschappelijk bewijs voor. Die volgende vakantie kan je dus met een gerust hart boeken, kijk maar!
luxe hotels met kinderen
By Margret ·
23 juli 2021

Kamperen zorgt voor fijne vakantie herinneringen

Het zijn bij jou ook vast de simpele kampeervakanties met je ouders waaraan je met plezier terugdenkt. Voor kinderen hoef je namelijk geen dure en luxe reisjes te regelen naar een ver oord, om je kinderen fijne herinneringen aan vakanties te bezorgen.
wagenziekte voorkomen
By Monique ·
8 oktober 2021

Zo voorkom je reisziekte

Heb je jonge kids onder de vier, dan mag je nog lekker buiten het echte hoogseizoen op vakantie. Maar die vervelende reisziekte.. Vier tips om die te voorkomen!

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!