zoekgeraakte bagage

Ryanair verandert regels voor handbagage

Heb je plannen om in de herfstmaanden de regen en kou te ontvluchten en een goedkope vlucht te boeken naar het zuiden van Europa met Ryanair? Even opletten dan! Vanaf 1 november 2017 geldt er een nieuw beleid voor het meenemen van handbagage aan boord van een vliegtuig.

Priority

Nu mag je naast een klein koffertje (maximale afmetingen 55x40x20 cm) ook nog een kleine schoudertas of laptoptas mee het toestel in nemen. Vanaf 1 november mogen alleen passagiers die gebruikmaken van priority boarding – waarvoor extra moet worden betaald – nog twee stuks handbagage mee aan boord nemen.

Kleine draagtas

Anderen mogen enkel één kleine draagtas met de afmetingen 35x20x20 centimeter mee het vliegtuig in nemen. Als zij een tweede, grotere tas of koffer meenemen, wordt die kosteloos in het bagageruim geplaatst. Bij aankomst in Milaan, Madrid of Malaga is het na 1 november 2017 dus wachten geblazen bij de bagageband…

Vertraging

Ryanair komt met nieuwe regels omdat te veel mensen twee stuks handbagage mee het vliegtuig in namen. Daarvoor was niet genoeg ruimte in de cabines en dat zorgde voor vertraging bij het in- en uitstappen.

Verlaagd tarief

Om het inchecken van bagage aan te moedigen, verlaagt Ryanair de tarieven van 35 naar 25 euro. Het maximaal toegestane gewicht wordt verhoogd van 15 naar 20 kilo.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!