Sagrada Familia af in 2026

Het is de beroemdste nog niet voltooide bezienswaardigheid van Europa: de Sagrada Familia in Barcelona. Bijna 130 jaar na aanvang van de bouw lijkt het einde echter in zicht. Tussen 2026 en 2028 moet de laatste hand aan de kerk worden gelegd.

Dat zegt de voorzitter van het comité dat toeziet op de bouw van de kerk, zo melden verschillende Spaanse media.

Gaudí

In 2026 is het precies een eeuw geleden dat de architect en grondlegger van de Sagrada Familia, Antoni Gaudí, om het leven kwam. Hij woonde op de bouwplaats tot hij op een dag onder de tram liep. Gaudí wist dat de bouw van de Sagrada Familia, dat hij als een opdracht van God beschouwde, lang zou duren. “Mijn opdrachtgever heeft geen haast”, zou hij indertijd hebben gegrapt.

Lift

In het oorspronkelijke ontwerp heeft de basiliek zes torens, waarvan er vijf reeds in aanbouw zijn. De laatste toren, die 170 meter de hoogte in zal gaan, krijgt een lift naar het dak. De kerk zal daarmee de hoogste van Europa zijn.

Vorig jaar wijdde Paus Benedictus XVI de Basílica y Templo Expiatorio de la Sagrada Familia – zoals de volledige naam luidt- in tot basiliek. Sindsdien in het aantal bezoekers, dat naar verwacht oploopt naar drie miljoen per jaar, nog verder gestegen. Afgelopen half jaar nam het aantal toeristen dat de Sagrada Familia kwam bezichtigen toe met 38 procent.

De bouw wordt voor een groot deel bekostigd met donaties van toeristen.

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

man inpakken vakantie
By Margret ·
27 juli 2021

Reizende man mag meer onderbroeken inpakken

Dat vrouwen teveel kleren meenemen op vakantie en te veel ballast, dat is ondertussen wel bekend. Dat mannen foute kleding meenemen dat lezen we ook met regelmaat. Maar dat mannen te weinig onderbroeken inpakken, dat vind ik toch een openbaring.
italie reizen culinair
By Monique ·
17 augustus 2021

Voordelig souvenirs kopen op vakantie doe je zo!

Eenmaal aangekomen op je vakantiebestemming kom je doorgaans een flink aanbod souvenirs tegen die de moeite waard zijn om mee naar huis te nemen. Op een markt, aan het strand of op straat, het loont in vele landen de moeite om niet de volle mep te betalen en dus is het afdingen geblazen. Maar hoe doe je dat?
tips reisgenoot vinden
By Monique ·
13 september 2021

Tips voor singles op zoek naar een reisgenoot

Ben je single en zoek je een gezellig reismaatje voor die mooie rondreis of speciale vakantie? Dat lijkt eenvoudig maar helaas ontstaan er nog al eens ruzies tijdens zo’n vakantie. Een goede voorbereiding is het halve werk.
koffie colombia
By Monique ·
2 oktober 2021

Goedkoopste kopje koffie drink je in Colombia

Waar je ook op vakantie bent op onze aardbol, overal kan je wel een kopje koffie bestellen. Maar waar betaal je nou het minst? Uit de Club Sandwich Index van Hotels.com blijkt dat het goedkoopste kopje koffie geserveerd wordt in Bogotá, Colombia, waar gasten slechts € 1,38 betalen .
vakantie maakt gelukkiger
By Monique ·
28 augustus 2021

Waarom reizen je gelukkig maakt?

Stiekem wisten we natuurlijk al lang dat vakantie goed voor ons is, maar nu is er zelfs wetenschappelijk bewijs voor. Die volgende vakantie kan je dus met een gerust hart boeken, kijk maar!
fiets niet te stelen
By Monique ·
8 september 2021

De fiets die echt niet te stelen is

Ben je dol op fietsen, ook wanneer je op vakantie bent maar neem je hem liever niet mee omdat je bang bent dat hij wordt gestolen? Dan is deze uitvinding je op het lijf geschreven: de fiets die écht niet te stelen is!

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!