Sagrada Familia af in 2026

Het is de beroemdste nog niet voltooide bezienswaardigheid van Europa: de Sagrada Familia in Barcelona. Bijna 130 jaar na aanvang van de bouw lijkt het einde echter in zicht. Tussen 2026 en 2028 moet de laatste hand aan de kerk worden gelegd.

Dat zegt de voorzitter van het comité dat toeziet op de bouw van de kerk, zo melden verschillende Spaanse media.

Gaudí

In 2026 is het precies een eeuw geleden dat de architect en grondlegger van de Sagrada Familia, Antoni Gaudí, om het leven kwam. Hij woonde op de bouwplaats tot hij op een dag onder de tram liep. Gaudí wist dat de bouw van de Sagrada Familia, dat hij als een opdracht van God beschouwde, lang zou duren. “Mijn opdrachtgever heeft geen haast”, zou hij indertijd hebben gegrapt.

Lift

In het oorspronkelijke ontwerp heeft de basiliek zes torens, waarvan er vijf reeds in aanbouw zijn. De laatste toren, die 170 meter de hoogte in zal gaan, krijgt een lift naar het dak. De kerk zal daarmee de hoogste van Europa zijn.

Vorig jaar wijdde Paus Benedictus XVI de Basílica y Templo Expiatorio de la Sagrada Familia – zoals de volledige naam luidt- in tot basiliek. Sindsdien in het aantal bezoekers, dat naar verwacht oploopt naar drie miljoen per jaar, nog verder gestegen. Afgelopen half jaar nam het aantal toeristen dat de Sagrada Familia kwam bezichtigen toe met 38 procent.

De bouw wordt voor een groot deel bekostigd met donaties van toeristen.

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!