Orka SeaWorld San Diego

SeaWorld San Diego stopt met orka-shows

Seaworld gaat vanaf volgend jaar geen shows met orka’s meer geven in de Amerikaanse stad San Diego, dat kondigde CEO Joel Manby aan. Het dierenpretpark heeft die beslissing niet alleen onder publieke druk genomen, maar ook de wetgeving in Californië rond het houden en kweken van Orka’s wordt steeds strenger.

,,We hoeven ons niet te beperken tot één dier”, zegt de CEO van SeaWorld Entertainment. ,,We luisteren naar onze bezoekers, we groeien als bedrijf, we veranderen altijd.”

Kunstjes

De California Coastal Commission besliste een maand geleden dat SeaWorld geen orka’s meer mocht kweken. Door die beslissing kwamen de orka-shows in het gedrang. De zwaardwalvissen zullen wel nog kunstjes tonen in de parken in San Antonio en Orlando.

Het dierenpretpark had recent nog plannen om een groter aquarium te bouwen in San Diego, maar zet nu die plannen on hold en zegt te gaan investeren in ,,een nieuwe Orka-attractie” die in 2017 zal openen.

Blackfish

Het imago van SeaWorld heeft dankzij de documentaire Blackfish een flinke deuk gekregen. De film kwam uit in 2013 en kaartte een aantal problemen aan waaronder de manier waarop de orka’s verzorgd en behandeld worden door het pretpark. De kaartverkoop voor SeaWorld liep vervolgens flink terug.

 

 

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By danny@db-online-marketing.nl ·
25 oktober 2022

Zo geniet je meer van je vakantie

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!