Orka SeaWorld San Diego

SeaWorld San Diego stopt met orka-shows

Seaworld gaat vanaf volgend jaar geen shows met orka’s meer geven in de Amerikaanse stad San Diego, dat kondigde CEO Joel Manby aan. Het dierenpretpark heeft die beslissing niet alleen onder publieke druk genomen, maar ook de wetgeving in Californië rond het houden en kweken van Orka’s wordt steeds strenger.

,,We hoeven ons niet te beperken tot één dier”, zegt de CEO van SeaWorld Entertainment. ,,We luisteren naar onze bezoekers, we groeien als bedrijf, we veranderen altijd.”

Kunstjes

De California Coastal Commission besliste een maand geleden dat SeaWorld geen orka’s meer mocht kweken. Door die beslissing kwamen de orka-shows in het gedrang. De zwaardwalvissen zullen wel nog kunstjes tonen in de parken in San Antonio en Orlando.

Het dierenpretpark had recent nog plannen om een groter aquarium te bouwen in San Diego, maar zet nu die plannen on hold en zegt te gaan investeren in ,,een nieuwe Orka-attractie” die in 2017 zal openen.

Blackfish

Het imago van SeaWorld heeft dankzij de documentaire Blackfish een flinke deuk gekregen. De film kwam uit in 2013 en kaartte een aantal problemen aan waaronder de manier waarop de orka’s verzorgd en behandeld worden door het pretpark. De kaartverkoop voor SeaWorld liep vervolgens flink terug.

 

 

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

koffie colombia
By Monique ·
2 oktober 2021

Goedkoopste kopje koffie drink je in Colombia

Waar je ook op vakantie bent op onze aardbol, overal kan je wel een kopje koffie bestellen. Maar waar betaal je nou het minst? Uit de Club Sandwich Index van Hotels.com blijkt dat het goedkoopste kopje koffie geserveerd wordt in Bogotá, Colombia, waar gasten slechts € 1,38 betalen .
ziek op vakantie
By Margret ·
5 september 2021

Altijd ziek op vakantie: 5 oorzaken en oplossingen

Het hele jaar door heb je zelden of nooit ergens last van en zodra je vakantie aanbreekt heb je last van een verkoudheid, een hevige migraineaanval of nog erger. Je bent ziek. Klinkt dat bekend in je oren?
italie reizen culinair
By Monique ·
17 augustus 2021

Voordelig souvenirs kopen op vakantie doe je zo!

Eenmaal aangekomen op je vakantiebestemming kom je doorgaans een flink aanbod souvenirs tegen die de moeite waard zijn om mee naar huis te nemen. Op een markt, aan het strand of op straat, het loont in vele landen de moeite om niet de volle mep te betalen en dus is het afdingen geblazen. Maar hoe doe je dat?
tips reisgenoot vinden
By Monique ·
13 september 2021

Tips voor singles op zoek naar een reisgenoot

Ben je single en zoek je een gezellig reismaatje voor die mooie rondreis of speciale vakantie? Dat lijkt eenvoudig maar helaas ontstaan er nog al eens ruzies tijdens zo’n vakantie. Een goede voorbereiding is het halve werk.
vakantiefoto
By Margret ·
30 augustus 2021

Zonder foto's is een vakantie niet compleet voor Nederlanders

Twee derde van de Nederlanders kan niet zonder foto’s als aandenken aan de vakantie en vindt het belangrijk om vakantiefoto's te maken. Foto's houden het gevoel aan die vakantie levend.
luxe hotels met kinderen
By Margret ·
23 juli 2021

Kamperen zorgt voor fijne vakantie herinneringen

Het zijn bij jou ook vast de simpele kampeervakanties met je ouders waaraan je met plezier terugdenkt. Voor kinderen hoef je namelijk geen dure en luxe reisjes te regelen naar een ver oord, om je kinderen fijne herinneringen aan vakanties te bezorgen.

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!