seks en de zee

Seks en De Zee

Wil je een dagje op pad in de herfstvakantie? In Rotterdam heeft het Maritiem Museum een bijzondere tentoonstelling ingericht, niet echt geschikt voor kinderen. ‘Seks en De Zee’, voor volwassenen zeer de moeite waard.

Het liefdesleven van een zeeman

Een zeemansleven betekent niet alleen vrijheid, avontuur en steden ontdekken, maar ook eenzaamheid, ver van huis zijn en je geliefde missen. De tentoonstelling ‘Sex & The Sea’ in het Maritiem Museum laat bezoekers beleven hoe zeelieden omgaan met hun gevoelens van heimwee en seksueel verlangen.

In ieder stadje een ander schatje

Gelden normen en waarden nog zo ver van huis en haard? Laat de passagierende matroos zich in verre oorden verleiden door exotische vrouwen in bordelen of cafés? Zoekt hij houvast met thuis door elke dag zijn liefje te schrijven? Heeft inderdaad elke zeeman in ieder stadje een ander schatje? Om een beeld te schetsen van de omstandigheden waar zeelui mee te maken hebben, interviewde het Maritiem Museum tientallen verschillende zeelieden.

Indringend

Openhartig vertelden ze over hun gevoelens van hunkering. Achtergrondbeelden van regisseurs Peter Greeneway en Saskia Boddeke verrijken de indringende verhalen van de zeelui. Aansluitend op hun bezoek aan de expo kunnen bezoekers ook een ondeugende smartphonewandeling door de vroegere Rotterdamse maritieme buurten van plezier lopen.

Bron: Telegraaf

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

3 tips voor je singlereis
By Scott ·
25 januari 2023

3 tips voor je singlereis

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!