selfie wilde dieren

Selfies met wilde dieren: niet zo’n goed idee

Selfies met dieren zijn razend populair op sociale media. Sinds 2014 steeg het aantal foto’s met een of andere wilde viervoeter met bijna 300 procent. Toch is deze nieuwe trend verre van onschuldig, zo bewijst een nieuw rapport van World Animal Protection.

Alles voor het perfecte plaatje

In het rapport brengt de organisatie de gevolgen van het gebruik van wilde dieren voor selfies in kaart. “Vogels, groene anaconda’s, dolfijnen, kaaimannen en reuzenmiereneters worden gelukt, gevangen gehouden en mishandeld, enkel en alleen voor het perfecte vakantiekiekje”, klinkt het in het rapport.

Dieren met uitsterven bedreigd

Steeds meer gidsen bieden toeristen een direct contact aan met de wilde dieren, maar dit gaat ten koste van de gezondheid van de beestjes. Wie foto’s ziet passeren waarop een wild dier geknuffeld of vastgehouden wordt, kan er zeker van zijn dat het beest op z’n minst twijfelachtig behandeld wordt.

Volgens World Animal Protectien overlijden dieren vaak dor stress, ziektes en verwondingen. “De groeiende vraag naar schadelijke selfies met wilde dieren is niet alleen een ernstig dierenwelzijnsprobleem, maar ook een conservatieprobleem”, klinkt het. “Uit dit onderzoek blijkt dat meer dan 20 procent van de diersoorten op de foto’s met uitsterven bedreigd is”.

De luiaard lijdt

Vooral de luiaard heeft hard te lijden wanneer hij gefotografeerd wordt. Dankzij zijn schattige hoofdje is het beest erg gewild, maar jammer genoeg ook erg kwetsbaar. Luiaards hebben namelijk een erg traag metabolisme, waardoor ze zo’n 15 tot 18 uur slaap per dag nodig hebben. Bovendien moeten ze zich veelvuldig verplaatsen om hun lichaamstemperatuur op peil te houden. De kans is dus groot dat ze binnen de zes maanden na gevangenschap overlijden.

De organisatie roept lokale overheden dan ook op om nieuwe wetten in te voeren. Zo kan het welzijn van de wilde dieren in de toekomst gegarandeerd blijven.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

vakantie maakt gelukkiger
By Monique ·
28 augustus 2021

Waarom reizen je gelukkig maakt?

Stiekem wisten we natuurlijk al lang dat vakantie goed voor ons is, maar nu is er zelfs wetenschappelijk bewijs voor. Die volgende vakantie kan je dus met een gerust hart boeken, kijk maar!
lastminute zomervakantie singles
By Monique ·
27 augustus 2021

Geniet van je verlof met volle teugen

Zonnige stranden, kleine idyllische dorpjes, mooie uitzichten en welverdiende rust. Je bent op vakantie. Maar laat het werk jou ook met rus?t Enkele tips om tijdens deze kostbare weken alleen daaraan te denken of daarmee bezig te zijn, wat jij zelf bedacht hebt.
italie reizen culinair
By Monique ·
17 augustus 2021

Voordelig souvenirs kopen op vakantie doe je zo!

Eenmaal aangekomen op je vakantiebestemming kom je doorgaans een flink aanbod souvenirs tegen die de moeite waard zijn om mee naar huis te nemen. Op een markt, aan het strand of op straat, het loont in vele landen de moeite om niet de volle mep te betalen en dus is het afdingen geblazen. Maar hoe doe je dat?
vakantiefoto
By Margret ·
30 augustus 2021

Zonder foto's is een vakantie niet compleet voor Nederlanders

Twee derde van de Nederlanders kan niet zonder foto’s als aandenken aan de vakantie en vindt het belangrijk om vakantiefoto's te maken. Foto's houden het gevoel aan die vakantie levend.
koffie colombia
By Monique ·
2 oktober 2021

Goedkoopste kopje koffie drink je in Colombia

Waar je ook op vakantie bent op onze aardbol, overal kan je wel een kopje koffie bestellen. Maar waar betaal je nou het minst? Uit de Club Sandwich Index van Hotels.com blijkt dat het goedkoopste kopje koffie geserveerd wordt in Bogotá, Colombia, waar gasten slechts € 1,38 betalen .
man inpakken vakantie
By Margret ·
27 juli 2021

Reizende man mag meer onderbroeken inpakken

Dat vrouwen teveel kleren meenemen op vakantie en te veel ballast, dat is ondertussen wel bekend. Dat mannen foute kleding meenemen dat lezen we ook met regelmaat. Maar dat mannen te weinig onderbroeken inpakken, dat vind ik toch een openbaring.

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!