selfie wilde dieren

Selfies met wilde dieren: niet zo’n goed idee

Selfies met dieren zijn razend populair op sociale media. Sinds 2014 steeg het aantal foto’s met een of andere wilde viervoeter met bijna 300 procent. Toch is deze nieuwe trend verre van onschuldig, zo bewijst een nieuw rapport van World Animal Protection.

Alles voor het perfecte plaatje

In het rapport brengt de organisatie de gevolgen van het gebruik van wilde dieren voor selfies in kaart. “Vogels, groene anaconda’s, dolfijnen, kaaimannen en reuzenmiereneters worden gelukt, gevangen gehouden en mishandeld, enkel en alleen voor het perfecte vakantiekiekje”, klinkt het in het rapport.

Dieren met uitsterven bedreigd

Steeds meer gidsen bieden toeristen een direct contact aan met de wilde dieren, maar dit gaat ten koste van de gezondheid van de beestjes. Wie foto’s ziet passeren waarop een wild dier geknuffeld of vastgehouden wordt, kan er zeker van zijn dat het beest op z’n minst twijfelachtig behandeld wordt.

Volgens World Animal Protectien overlijden dieren vaak dor stress, ziektes en verwondingen. “De groeiende vraag naar schadelijke selfies met wilde dieren is niet alleen een ernstig dierenwelzijnsprobleem, maar ook een conservatieprobleem”, klinkt het. “Uit dit onderzoek blijkt dat meer dan 20 procent van de diersoorten op de foto’s met uitsterven bedreigd is”.

De luiaard lijdt

Vooral de luiaard heeft hard te lijden wanneer hij gefotografeerd wordt. Dankzij zijn schattige hoofdje is het beest erg gewild, maar jammer genoeg ook erg kwetsbaar. Luiaards hebben namelijk een erg traag metabolisme, waardoor ze zo’n 15 tot 18 uur slaap per dag nodig hebben. Bovendien moeten ze zich veelvuldig verplaatsen om hun lichaamstemperatuur op peil te houden. De kans is dus groot dat ze binnen de zes maanden na gevangenschap overlijden.

De organisatie roept lokale overheden dan ook op om nieuwe wetten in te voeren. Zo kan het welzijn van de wilde dieren in de toekomst gegarandeerd blijven.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!