selfie vakantie

Selfiestick gaat niet meer op vakantie

Hoewel selfies immens populair zijn, nemen we de selfiestick niet mee op reis. De meerderheid van de Nederlanders vraagt namelijk veel liever een omstander om een foto te maken, zodat zij zelf ook op de vakantiefoto’s staan. Slechts 16% van de Nederlanders maakt selfies. Bijna drie op de tien Nederlanders vindt het bovendien prima om zelf niet op de foto voor te komen.

Vrouwen onder de 35 jaar

Zie je dan toch een Nederlander een selfie maken, dan is de kans groot dat dit een vrouw van onder 35 jaar is. Mannen vertrouwen liever op de techniek van de camera door de zelfontspanner functie te gebruiken. Dit blijkt uit het jaarlijkse zomeronderzoek van Albelli onder ruim 1.000 respondenten.* Slechts een handjevol Nederlanders maakt op vakantie geen foto’s. De overige 94% van onze bevolking schiet er lustig op los. Niet in alle vakantielanden mag je trouwens selfies maken..

Digitale camera populairst

De meeste vakantiefoto’s worden gemaakt met een digitale camera (58%), gevolgd door de mobiele telefoon (34%). De tablet blijft achter als camera (1.4%) en ook de action camera zoals een Go Pro is nog niet ingeburgerd (0.3%). Vergeleken met drie jaar geleden is er een duidelijke verschuiving in apparatuur te zien. In 2012 maakte slechts 15% foto’s met hun mobiel, terwijl de digitale camera nog door driekwart van de Nederlanders werd gebruikt.

Foto’s bewaren

De manier waarop Nederlanders foto’s bewaren is de afgelopen jaren nagenoeg onveranderd. De meeste foto’s worden opgeslagen op de computer (84%), gevolgd door een opslagapparaat zoals een USB (38%). Twee op de tien Nederlanders maakt daarnaast een digitaal fotoboek en laat deze afdrukken. Hoewel vrouwen nog fervent voorstander zijn van foto’s in lijstjes, neemt deze manier van tentoonstellen ieder jaar verder af. Dit jaar stopt slechts 4% van de Nederlanders de vakantiefoto’s in een lijstje. Anno 2015 decoreren we ons huis liever met wanddecoratie, zoals bijvoorbeeld met een foto op canvas of hout. Het maken van wanddecoratie is onder mannen en vrouwen vrijwel gelijk verdeeld.

Meerderheid bewerkt vakantiefoto’s niet

Wat betreft de uitwerking van de foto’s, houden Nederlanders het liefst van ‘puur natuur’; een ruime meerderheid zegt hun vakantiefoto’s nooit te bewerken. Degene die dat wel doen, kiezen het liefst voor software zoals Photoshop (21%) of programma’s van aanbieders van fotoproducten (27%). Slechts 16% gebruikt Instagram om de vakantiefoto’s te bewerken.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Zwarte zaterdag
By Margret ·
6 augustus 2021

Met stress op vakantie

Uit onderzoek blijkt dat 3 van de 4 mensen met stress aan hun vakantie beginnen.
aantrekkelijk op vakantie
By Monique ·
3 september 2021

Single emigreert voor vakantieliefde

Maar liefst 70 procent van alle singles zou naar het buitenland emigreren voor een vakantieliefde die wel eens de ware zou kunnen zijn. Dit blijkt uit een onderzoek van online reismagazine Single2Travel dat 350 singles ondervroeg over vakantieliefdes.
lastminute zomervakantie singles
By Monique ·
27 augustus 2021

Geniet van je verlof met volle teugen

Zonnige stranden, kleine idyllische dorpjes, mooie uitzichten en welverdiende rust. Je bent op vakantie. Maar laat het werk jou ook met rus?t Enkele tips om tijdens deze kostbare weken alleen daaraan te denken of daarmee bezig te zijn, wat jij zelf bedacht hebt.
man inpakken vakantie
By Margret ·
27 juli 2021

Reizende man mag meer onderbroeken inpakken

Dat vrouwen teveel kleren meenemen op vakantie en te veel ballast, dat is ondertussen wel bekend. Dat mannen foute kleding meenemen dat lezen we ook met regelmaat. Maar dat mannen te weinig onderbroeken inpakken, dat vind ik toch een openbaring.
vakantiefoto
By Margret ·
30 augustus 2021

Zonder foto's is een vakantie niet compleet voor Nederlanders

Twee derde van de Nederlanders kan niet zonder foto’s als aandenken aan de vakantie en vindt het belangrijk om vakantiefoto's te maken. Foto's houden het gevoel aan die vakantie levend.
ziek op vakantie
By Margret ·
5 september 2021

Altijd ziek op vakantie: 5 oorzaken en oplossingen

Het hele jaar door heb je zelden of nooit ergens last van en zodra je vakantie aanbreekt heb je last van een verkoudheid, een hevige migraineaanval of nog erger. Je bent ziek. Klinkt dat bekend in je oren?

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!