opa en oma vakantie

Senioren niet met kleinkinderen op reis

Ook al hebben veel senioren in Nederland niet alleen de tijd maar ook het geld om te reizen, toch gaat ruim de helft van hen nooit met hun kinderen of kleinkinderen op vakantie. Dat bleek een poosje geleden uit een enquête onder het ouderenpanel van het Nationaal Ouderenfonds.

Op vakantie met de (klein)kinderen

Dertig procent van de senioren zegt zo nu en dan een paar dagen samen met de kinderen weg te gaan. Veertien procent gaat een week of langer mee op vakantie.

Alleenstaande senioren op vakantie

Opvallend is dat ouderen, die nog een partner hebben, vaker met de kinderen of kleinkinderen op vakantie gaan, dan senioren die alleen zijn. Van de alleenstaanden gaat 37 procent nog met de kinderen/kleinkinderen weg, van de ouderen die nog samen zijn is dit 46 procent.

Opa en oma mee op reis

Het Ouderenpanel roept mensen op aan hun ouders of opa’s en oma’s te denken als het om vakantie gaat. “Zo’n één op de drie ouderen, die niet met hun kinderen op vakantie gaan, zou dit wel graag willen.” Voor de ouders, zeker alleenstaande ouders is het behalve leuk ook heel handig om grootouders eens mee op vakantie te nemen. Bij hele jonge kinderen kan een paar extra ogen en handen geen kwaad 😉

Senioren van 60+ die alleenstaand zijn en graag met andere alleenstaanden op reis willen, die kijken hier voor meer informatie.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

wagenziekte voorkomen
By Monique ·
8 oktober 2021

Zo voorkom je reisziekte

Heb je jonge kids onder de vier, dan mag je nog lekker buiten het echte hoogseizoen op vakantie. Maar die vervelende reisziekte.. Vier tips om die te voorkomen!
10 items in backpack
By Monique ·
12 oktober 2021

10 onmisbare items in je backpack

Sta je op het punt een avontuurlijke backpack vakantie te gaan maken? Dan is een goed ingepakte rugzak natuurlijk een must! Met tips van ervaren reizigers hebben we dan ook een lijstje voor je samengesteld met de 10 onmisbare items
By Margret ·
10 augustus 2021

Doe nog maar een rondje

Een nieuwe site genaamd Fietsrondjes.nl is een hulpmiddel om nieuwe rondjes te gaan ontdekken. Misschien iets om samen te ondernemen met je nieuwe date?
tips reisgenoot vinden
By Monique ·
13 september 2021

Tips voor singles op zoek naar een reisgenoot

Ben je single en zoek je een gezellig reismaatje voor die mooie rondreis of speciale vakantie? Dat lijkt eenvoudig maar helaas ontstaan er nog al eens ruzies tijdens zo’n vakantie. Een goede voorbereiding is het halve werk.
man inpakken vakantie
By Margret ·
27 juli 2021

Reizende man mag meer onderbroeken inpakken

Dat vrouwen teveel kleren meenemen op vakantie en te veel ballast, dat is ondertussen wel bekend. Dat mannen foute kleding meenemen dat lezen we ook met regelmaat. Maar dat mannen te weinig onderbroeken inpakken, dat vind ik toch een openbaring.
koffie colombia
By Monique ·
2 oktober 2021

Goedkoopste kopje koffie drink je in Colombia

Waar je ook op vakantie bent op onze aardbol, overal kan je wel een kopje koffie bestellen. Maar waar betaal je nou het minst? Uit de Club Sandwich Index van Hotels.com blijkt dat het goedkoopste kopje koffie geserveerd wordt in Bogotá, Colombia, waar gasten slechts € 1,38 betalen .

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!