singlevakantie oudjaar

Single activiteiten voor de feestdagen

Binnenkort is het weer zover: de laatste weken van het jaar komen eraan en daarmee ook de feestdagen. En deze wil je ook als single uiteraard niet ongemerkt voorbij laten gaan. 

Wellicht ben je in gedachten al bezig met activiteiten te plannen (naar welke feestje ga ik…) of de te organiseren reis (hoe kom ik er en vooral, hoe weer thuis) en fantaseer je er lekker op los (misschien ga ik niet alleen naar huis.. 😉 )Anyway, mocht je nog een paar gaatjes in je agenda hebben en heb je absoluut geen zin om alleen thuis te blijven, dan hebben wij een paar leuke activiteiten voor singles in gedachten plus een paar praktische tips om goed voorbereid voor de dag te komen!

Vrij met de kerstperiode?

Waarom trek je er niet een paar dagen op uit? Deze tijd van het jaar is ideaal om er even tussenuit te knijpen. Omdat vele gezinnen Kerst en Nieuw juist thuis willen vieren, zijn er bijzonder interessante deals te vinden voor zij die wél willen vertrekken. En waarom geen uitstapje of reisje uitzoeken in het gezelschap van andere singles? Ook in deze periode worden er heel wat singlereizen en weekendjes georganiseerd speciaal voor singles zoals jij. Neem gerust eens een kijkje bij deze organisatoren van singles uitstapjes, en reizen en laat je verrassen! Ook de agenda kan uitkomst bieden.

Tips voor uitstapjes in eigen land

Schaatsen
Overal duiken er nu schaatsbanen op en daar moet je zijn. Of je nu goed kan schaatsen of niet, je hebt altijd het perfecte excuus om die ene knappe single te omhelzen!

Kerstmarkten
Natuurlijk kan je perfect alleen naar een kerstmarkt gaan! Je kan er de vele kraampjes inspecteren, lekker eten en prima alleen een glühwein drinken. De kans is best groot dat er een groepje vrienden naast je staat en wie weet komt die ene single je wel een drankje aanbieden. Tijdens de Christmas season is iedereen happy, des te aanspreekbaarder en vrijgeviger. Het ideale moment dus om contact te leggen.

Indoor skiën
Heel wat skiërs en boarders gaan nog snel even oefenen voor ze op skivakantie vertrekken en daar zitten ook heel wat sportieve singles bij. Trek je muts en handschoenen aan en durf! Wie weet komt jouw toekomstige partner je wel oprapen als je valt.

Kerst Date
Geef jezelf een break, waag een gokje en schrijf je gewoon eens in op een goede datingsite.  Voor je het weet heb je een date en troon je hem of haar meer naar de eerste de beste kerstmarkt in de buurt. En geef toe… Hoe mooi zou het zijn om over vele jaren te kunnen zeggen dat jullie voor het eerst gekust hebben op de kerstmarkt…

Nieuwjaarsrecepties
Er is geen enkele reden om bedrijfsfeestjes en nieuwjaarsrecepties af te zeggen. In tegendeel. Als single kan je je helemaal laten gaan en de sfeer in huis brengen. Je collega’s zullen je enthousiasme zeker opmerken wat je populariteit op het werk alleen maar ten goede komt. De kans is ook groot dat single collega’s je nu wél durven aanspreken. Maar wees wel voorzichtig en houd je alcoholniveau goed in de gaten, want je wil het nieuwe jaar niet op het werk verschijnen met het schaamrood op je kaken.

Zet je in voor het goede doel
Er zijn verschillende organisaties die warmte, gezelligheid en/of een heerlijke maaltijd aanbieden aan minderbedeelden en die best nog wat helpende handen kunnen gebruiken. Ga jij hen helpen dan mag je je aan heel wat dankbaarheid en ongetwijfeld vele gezellige gesprekjes verwachten. Jij gaat bovendien met een goed gevoel naar huis en misschien heeft je single collega vrijwilliger wel je telefoonnummer gevraagd?

Praktische tips met de feestdagen

1. Date gepland? Vergeet dan ook niet om tijdig die afspraak bij de kapper te boeken! Je bent niet de enige die er goed wil uitzien met de feestdagen.

2. Nog een outfit nodig? Niets zo gezellig als shoppen in de kerstperiode, maar houd je ook rekening met ongeziene drukte en eventuele parkeerstress? Ga dus niet de dag voor je date, maar enkele dagen ervoor op zoek naar je perfect dress.

3. Vergeet ook je schoenen niet in te lopen, want wie weet beland je tijdens een van de vele feestjes wel op de dansvloer en pijnlijke voeten en elegantie gaan niet samen!

4. Wil je je vrouwelijke date verrassen met een kleine attentie? Denk vooraf goed na wat je haar wil geven. Een traditionele bos bloemen wordt altijd gewaardeerd, maar moet ze die echt de hele date meezeulen? Een geschenkje in handtasformaat is vast een betere keuze.

5. Ga je uit eten? Ook bij je vaste adresjes kan je maar beter reserveren om zeker te zijn dat jullie niet voor de deur blijven staan.

Lief voor het nieuwe jaar

Niet twijfelen en gewoon doen! Staat een nieuw lief op je verlanglijstje voor het nieuwe jaar of heb je als voornemen genoteerd om actiever te gaan daten? Met thuis zitten kom je Mr./Mrs. Right sowieso niet tegen. En eerlijk, wat heb je te verliezen?

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Ontdek in je eentje de prachtige natuur van Zeeland
By Scott ·
22 februari 2024

Ontdek in je eentje de prachtige natuur van Zeeland

Tips voor het inpakken van je koffer voor een actieve singlevakantie
By Scott ·
22 februari 2024

Tips voor het inpakken van je koffer voor een actieve singlevakantie

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!