Single blijft reislustig ondanks kredietcrisis

Terwijl koppels en gezinnen tijdens de kredietcrisis beknibbelen op hun vakantiebudget trekken singles zich weinig aan van de economische tegenwind. Ook in 2009 reizen zij er rustig op los. Dit blijkt ondermeer uit boekingscijfers van verschillende single reisorganisaties en gegevens van onderzoeksbureau GFK. Online magazine Singlessite.nl maakte een rondje over de vakantiebeurs en inventariseerde de laatste ontwikkelingen.

Uitbreiding bestemmingen
De single reiziger krijgt er steeds meer mogelijkheden bij om met gelijkgestemden de wereld te verkennen. Zo breidt Cirkel Vakanties dit jaar uit met een fors aantal extra bestemmingen. Ed Smit, marketingmanager bij Cirkel, zegt hierover: “wij zien dat reizen voor singles en eenoudergezinnen alsmaar populairder worden. Door dit jaar met een nog uitgebreider reisaanbod te komen spelen wij direct in op de wensen en behoeftes van onze klanten”. Op de vraag of ze bij Cirkel iets merken van de kredietcrisis is het antwoord negatief. “Wij zorgen voor een goede prijs-kwaliteitverhouding en er komen nu al meer boekingen binnen dan vorig jaar.” aldus Smit.

Minder zonnig
Ook aanbieder noSun reizen, die groepsreizen en stedentrips verzorgt naar wat minder zonnige bestemmingen zoals Scandinavië, Schotland en Litouwen doet goede zaken. Volgens Marijn Boshuis van noSun ligt het aantal boekingen ongekend hoog. “Hoewel wij een lichte daling hadden verwacht zijn we juist positief verrast dat de single zich weinig aantrekt van de financiële malaise in het land” vertelt Boshuis.

Verre reizen
Verre reizen specialist Fox reizen organiseert onder het label ‘Singlemaarnietalleen’ al vele jaren rondreizen naar exotische oorden. Ook zij weten handig in te spelen op het positieve, hippe imago dat het begrip singlereizen inmiddels heeft verworven. Door uit te breiden met bestemmingen als Rusland, Finland en IJsland zoeken zij voor het eerst de koudere delen van de planeet op.

Actieve singles
Singles die de voorkeur geven aan wandelreizen, outdoor activiteiten en contact met de locale bevolking zijn bij Sawadee en Baobab aan het juiste vakantieadres. Met prachtige rondreizen en bestemmingen wordt het nog lastig kiezen. De jeugdige, sportieve single mag tijdens een bezoek aan de vakantiebeurs de stand van Mambo beslist niet overslaan. Het aanbod is zowel gevarieerd als uitnodigend, dus men waant zich al snel in een waar reisparadijs.

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

tips fotos vakantie
By Margret ·
1 oktober 2021

Speel met de zon voor de leukste zomerfoto’s

Ongelukkige schaduwen, fletse kleuren, donkere vlakken of juist te veel licht… Het kan soms nog behoorlijk lastig zijn om op zonnige dagen te fotograferen. En dat terwijl je juist in de zomer ontzettend leuke foto’s kunt maken.
5 best gelezen singlereizen
By Monique ·
3 december 2021

Singlereizen: 5 best gelezen toppers

Singles die op zoek zijn naar een leuke groepsreis met andere singles komen al snel bij Single2Travel uit. Met leuke reistips, lekkere lastminute vakanties en actuele reisberichten vinden ze snel de reisbestemming van hun dromen. Deze 5 worden het best gelezen!
tips reisgenoot vinden
By Monique ·
13 september 2021

Tips voor singles op zoek naar een reisgenoot

Ben je single en zoek je een gezellig reismaatje voor die mooie rondreis of speciale vakantie? Dat lijkt eenvoudig maar helaas ontstaan er nog al eens ruzies tijdens zo’n vakantie. Een goede voorbereiding is het halve werk.
tips auto vakantie check
By Margret ·
12 november 2021

Met de auto op reis: doe de autovakantiecheck

Heb je een leuk weekend geboekt om singles van jouw leeftijd te leren kennen in de Ardennen of ga je binnenkort op wintersport naar het prachtige Oostenrijk of Italië, de kans groot dat je de auto inpakt en vertrekt!
alleen reizen niet doen
By Monique ·
19 november 2021

Alleen op reis: 7 redenen om het niet te doen

Heb je plannen om een verre reis te gaan maken in je eentje? Een paar weken, maanden of misschien reis je in je wildste fantasieën wel heel de wereld rond in een jaar tijd. Hartstikke tof! Niks mis met plannen maken en alleen reizen, mits je er het juiste type voor bent.
halloween hotelbestemmingen
By Monique ·
29 oktober 2021

De griezeligste bestemmingen voor Halloween

Spookverhalen maken deel uit van de rijke historie van een aantal van ’s werelds grootste steden. Wil je een sensationele Halloween dit jaar? Nu het enge feest nadert, zijn de gruwelijke bestemmingen zoals spookhotels, ondergrondse passages en verlaten panden extra spannend.

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!