reisgenoot

Single en op zoek naar een reisgenoot: denk aan deze tips!

Als het gaat over singles en reizen dan lees je ofwel over solo reizen (de backpacker met de rugzak die de weide wereld intrekt) of het gaat over singlereizen (georganiseerde groepsreizen voor singles). Maar wat nou als je single bent en niet alleen en ook niet in een groep op reis wilt? Dan is het vinden van een reisgenoot de ideale oplossing.

Verwachtingen

Om ervoor te zorgen dat het niet gierend misloopt en je met een kater in plaats van met een fijn vakantiegevoel thuiskomt is een goede voorbereiding ook hier het halve werk. Om de kans op succes te vergroten is het belangrijk dat je voor vertrek eerst uitgebreid je verwachtingen met elkaar bespreekt.

Vakantie inhoud

Zorg ervoor dat je elkaar begrijpt. Er ontstaan veel irritaties en ruzies omdat mensen vooraf denken dat ze hetzelfde vinden maar in de praktijk blijkt het opeens toch heel anders te zijn. Wat jij verstaat onder een avontuurlijke vakantie kan voor een ander een hele andere lading hebben. Spreek dus vooraf duidelijk de inhoud van jullie vakantie af.

Vakantiebudget

Je spreekt van tevoren af wat je ongeveer denkt uit te gaan geven op vakantie. Heb jij het over een low-budget vakantie, denk er dan aan dat dit begrip niet voor iedereen hetzelfde is. Voor jou is dit misschien 1 keer in de week uit eten, voor de ander misschien alleen maar lekker zelf koken tijdens de hele vakantie. Heel vervelend als je daar ter plekke achter komt, dus bepaal je budget.

Soort vakantie

Je hebt eindelijk dé reisgenoot gevonden voor een sportieve vakantie! Jij bent in voor raften, abseilen en mountainbiken terwijl de ander een keertje kanovaren al avontuurlijk en sportief genoeg vindt. Vraag door, beperk je niet tot een begrip als sportief, avontuurlijk of cultureel. Zorg voor duidelijkheid om teleurstellingen tijden de reis te voorkomen.

Bespreek de ‘vrijheid’

Samen uit samen thuis zal je denken. Maar wat nou als een van beiden verliefd wordt en met die persoon heel wat uurtjes door wil brengen, uiteraard zonder jouw aanwezigheid? Een vakantieliefde kan de beste overkomen, ook al was het helemaal niet de bedoeling. Praat er dus vooraf over hoe jullie denken zo’n situatie in te vullen zodat je je niet buiten spel gezet voelt mocht het zover komen.

Tijd voor jezelf

Hoe leuk het ook is om met z’n tweetjes te reizen, je hebt allemaal wel eens even behoefte aan niemand om je heen. Een momentje voor jezelf, boekje erbij of een lekkere wandeling in je eentje zonder te moeten kletsen. Bespreek met elkaar hoe je dit wilt invullen als je samen reist.

Twee nachten ijs

Ga niet over 1 nacht ijs. Neem er de tijd voor, spreek een paar keer samen af voor je afreist zodat je elkaar echt wat beter leert kennen.  Dit vergroot de voorpret en maakt de kans op een geslaagde vakantie alleen maar groter.

Je speurtocht naar de ideale reisgenoot kan je starten op:

Reismaatjes
Around The Globe
Reisgenoten
Reisgenoot zoeken

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

lastminute zomervakantie singles
By Monique ·
27 augustus 2021

Geniet van je verlof met volle teugen

Zonnige stranden, kleine idyllische dorpjes, mooie uitzichten en welverdiende rust. Je bent op vakantie. Maar laat het werk jou ook met rus?t Enkele tips om tijdens deze kostbare weken alleen daaraan te denken of daarmee bezig te zijn, wat jij zelf bedacht hebt.
ziek op vakantie
By Margret ·
5 september 2021

Altijd ziek op vakantie: 5 oorzaken en oplossingen

Het hele jaar door heb je zelden of nooit ergens last van en zodra je vakantie aanbreekt heb je last van een verkoudheid, een hevige migraineaanval of nog erger. Je bent ziek. Klinkt dat bekend in je oren?
10 items in backpack
By Monique ·
12 oktober 2021

10 onmisbare items in je backpack

Sta je op het punt een avontuurlijke backpack vakantie te gaan maken? Dan is een goed ingepakte rugzak natuurlijk een must! Met tips van ervaren reizigers hebben we dan ook een lijstje voor je samengesteld met de 10 onmisbare items
wagenziekte voorkomen
By Monique ·
8 oktober 2021

Zo voorkom je reisziekte

Heb je jonge kids onder de vier, dan mag je nog lekker buiten het echte hoogseizoen op vakantie. Maar die vervelende reisziekte.. Vier tips om die te voorkomen!
koffie colombia
By Monique ·
2 oktober 2021

Goedkoopste kopje koffie drink je in Colombia

Waar je ook op vakantie bent op onze aardbol, overal kan je wel een kopje koffie bestellen. Maar waar betaal je nou het minst? Uit de Club Sandwich Index van Hotels.com blijkt dat het goedkoopste kopje koffie geserveerd wordt in Bogotá, Colombia, waar gasten slechts € 1,38 betalen .
single reizen
By Monique ·
20 september 2021

Single reizen: van zonvakantie tot wintersport

Zoek je nog een leuke groepsreis met singles? Tegenwoordig heb je als single een ruime keus op reisgebied. Single reizen heb je in alle soorten en maten, naar bestemmingen over heel de wereld en voor alle leeftijdscategorieën.

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!